10 Kasım mucizesi!

10 Kasım’da AKP’nin üç kurucu lideri Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç, bugüne kadar ortaya koydukları icraatlarını yok saymamızı gerektirecek kadar ilginç açıklamalarda bulundu! Erdoğan “Gerek Kurtuluş Savaşına gerek Cumhuriyete giden yolda Mustafa Kemal, milletinin tüm renklerini, tüm farklılıklarını, milleti millet yapan tüm dini, etnik ve mezhebi unsurları bir araya getirmeyi başarmış, tüm mücadeleyi onlarla birlikte yürütmüştür” dedi.
Peki ama Tayyip Erdoğan, siz de Atatürk ne yaptıysa bozmaya kalkışmadınız mı? Atatürk’ün Türk Milleti olarak bir araya getirdiği tüm dini, etnik ve mezhebi unsurları ayrıştırırken Türk Milliyetçiliğini ayaklar altına almadınız mı? Siyasi bir kavram olan Türk Milleti yerine, dini bir kavram olan “Milleti İbrahim” diyerek Türk Milleti’ni de reddetmiyor musunuz? Türk yerine bir ara da “Türkiyeli” demiyor muydunuz?
“Gazi Mustafa Kemal tabela cumhuriyeti kurmadı” diyorsunuz ama Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin T.C. tabelalarını ve Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözünün yazılı olduğu tabelaları indiriyorsunuz?
Şimdi “Gazi’yi, O’nun ismini, O’nun hatırasını bir ayrıştırma değil bütünleştirici bir değer halinde muhafaza ederek, 76 milyon hep birlikte tek yürek olarak geleceğin Türkiye’sini inşa edeceğiz” diyorsunuz!
Atatürk’ten ve onun kuruluş felsefesinden kopan siz değil misiniz? Ayrıştırmayı siz yapmadınız mı? Atatürk’ü yıkamayacağınızı anladığınız için mi yoksa biraz daha yıkım zamanı kazanmak için mi bu sözleri söylüyorsunuz?


***


“Gazi’nin gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak yolunda çok önemli mesafeler kat ettik ama muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak zorundayız” derken bile hata yapıyorsunuz?
Atatürk “ulaşmak” dememiştir, “Türk kültürünü muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız!” demiştir. Siz ise kelime oyunu bir yana, “Türk” kelimesini silmeye çalışıyorsunuz!
Atatürk medeniyet için “Medeniyet birdir ve bir milletin gelişmesi için bu tek medeniyete katılması lazımdır” demiştir. Onur Öymen’in hatırlattığı gibi Atatürk hiçbir zaman “medeniyetlerden” söz etmemiştir. Siz ise İspanya’yla birlikte “Medeniyetler İttifakı’nın eş başkanı” olmakla övünüyorsunuz?
Ayrıca ABD’nin BOP projesinin de eş başkanısınız! Medeniyet böyle bir şey mi?


***


Abdullah Gül de “Cumhuriyet’in kurucu felsefesi, bugün ve gelecekte daha büyük hamlelerin yapılması konusundaki en önemli dayanağımız olacaktır. Büyük Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin bu yılki töreninde gururla ifade ediyorum ki Türkiye, O’nun hayallerini gördüğü bir ülke olma yolundadır” dedi.
Abdullah Gül’e de sormak gerekiyor; “Ne mutlu Türk’üm diyene lafını tutup her yere yaza yaza, Türkiye aslında ilkel bir hale dönmüştür. Türkiye’nin bütünlüğünü tehdit eden, en büyük tahribatı vermiş olan sistemin ilkelerinden biri de laiklik ilkesidir. İkinci Cumhuriyet, yeni Osmanlıcılık kavramlarının ve bu tartışmaların ortaya gelmesini ben çok sağlıklı görüyorum” diyen siz değil misiniz? Güroymak’ı Norşin yapan siz değil misiniz?
Bu düşüncelerden vaz mı geçtiniz yoksa takiye mi yapıyorsunuz?
Bülent Arınç da “Mustafa Kemal’in idealleri, felsefesi ve ortaya koyduğu ilkeler, her türlü bağnazlık ve dar düşünce kalıplarından uzak bir şekilde değerlendirildiğinde, ülkemizin içinde bulunduğu sorunların aşılmasında da yol gösterici olduğuna inanıyorum” diyor...
Sanki 10 Kasım’da bir mucize oldu da bu üç kişi, Atatürk’ün hayallerinden bahsetmeye başladı!
Erdoğan’a, Gül’e ve Arınç’a, Mevlana’nın, “ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol” sözünü hatırlatmak durumundayız!

Yazarın Diğer Yazıları