Yapar mı?.. Yapaar!..

Başbakan Recep Erdoğan, önceki gün Ahaber-atv’de yayınlanan altın çanak programında millet adına büyük bir yiğitliğe imza attı!..
“Bu milleti YouTube’a Facebook’a yedirtmeyiz”  dedi. Tehdidi yine en yüksek perdeden savurdu;
“İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart’tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Benim ve bazı arkadaşlarımın - hepsini demiyorum- bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti YouTube’a Facebook’a yedirtmeyiz. Kapatılmaları da dahil.” 
Sizi bilemem ama ben söylediklerindeki bir itirafa çok takıldım; Kararlılık ve bazı arkadaşlar vurgusuna. “Hepsini demiyorum” diyerek kendi aralarındaki çatlağı belki de istemeden ilan edivermiş oldu Recep Erdoğan. 
AKP kulislerinden bir süredir Erdoğan’ın bazı bakanlarla arasının son derece limoni olduğunu duyuyorum. Bu bilgiler ışığında Recep Erdoğan’ın son çılgınlığına kimlerin destek verip vermeyeceğine ilişkin bir liste sunayım;
Destek vermeyebilecekler; Ali Babacan, Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek, Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Hayati Yazıcı.
Destek verecekler; Beşir Atalay, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekçi, Taner Yıldız, Çağatay Kılıç, Efkan Ala, Ömer Çelik, Nabi Avcı, İsmet Yılmaz, Veysel Eroğlu, Mehmet Müezzinoğlu, Lütfi Elvan.
Ortada gezenler; Emrullah İşler, Ayşenur İslam, Faruk Çelik, Mehdi Eker.
30 Mart sonrasına ışık tutalım...
Başka ne yapar Başbakan?..
Yalnızca Facebook ve YouTube’u kapatmakla kalmaz Erdoğan. Twitter, İnstagram, Tumblr, Blogspot, Linkedin, Ekşi sözlük, İTÜ sözlük vs.. alayına birden çöker. Hızını alamaz cep telefonlarına da musallat olup Tango ve WhatsApp uygulamalarını da yok eder...
Başka ne yapar Başbakan?..
17 Aralık operasyonundan sonra içine sindiği ölçüde kabine revizyonunu gerçekleştiremediğinden 30 Mart sonrasında kafasına uymayanları bir çırpıda ayıklar.
Başka ne yapar Başbakan?..
“Artık ihtiyaç kalmadı”  diye akıllı telefonların ve yüksek modelde bilgisayarların satışını yasaklatır ve ülkeye ne kadar büyük bir döviz tasarrufu sağladığını, milletin artık bu yüzden çok zengin olacağını anlatır.
Başka ne yapar Başbakan?
Bekir Bozdağ’a yeni bir RTÜK yasası hazırlatır. TRT ve kendi TRT’lerinin dışındaki tüm TiVilerin kapısına asma kilit astırır.
Başka ne yapar Başbakan?
Resmi Gazete dışındaki tüm gazetelerin yayınını yasaklar.
Başka ne yapar Başbakan?
Resmi, özel tüm sabit hatlardan telefon görüşmelerini 3 dakikaya bağlar.
Başka ne yapar Başbakan?
30 Mart’ta kendisine oy kaybettiren illerin futbol takımlarını küme düşürttürür. Bu illerdeki halı saha maçlarını da konu komşunun yüksek huzuru bozuluyor diye yasaklatır.
Başka ne yapar Başbakan?
Milletin huzurunun bozulmaması gerekçesiyle yeni müzik kanunu çıkartır. Kültür Bakanlığı’nın hazırladığı “Tayyip’in sevdiği türküler” listesini her yerde şart koşar. Örneğin; Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Bayburt’ta bile bu listenin dışına çıkmaz.
Başka ne yapar Başbakan? 
“Muhalefet partilerine bu milleti yedirtmeyiz”  der. MGK’dan aldığı ulusal tehdit kararı ve eline geçirdiği yargı ile tüm siyasi partileri kapatır. Böylece huzur içinde tek parti dönemine geçeriz.
Yapar mı bunları Başbakan?..
Yapaar!..
Biz yolsuzluklara ve her türlü ihanete göz yumdukça;
Saydıklarım onun aklından geçenlerin yanında çerez kalır!..
Neydi ünlü slogan?..
Hatırlayalım;
“Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır...”

Yazarın Diğer Yazıları