Türkiye'de dananın kilosu kaça?
Türkiye kamuoyu 2002 yılından itibaren 2 yıl türban, 1 yıl AKP’yi kapatma davası, Kürt meselesi, en az 2 yıl Ergenegon, Açılım, 1 yıl Anayasa değişikliği ve Referandum tartıştı...
Alkış!..
Açılımı biraz soğutup döndük yine
türbana...
Başımız açık ya da kapalı fark etmez. 2002 yılından beri eti mahalle kasabından kaça alıyorduk?
Hatırladık mı?..
2002 yılında karkas et fiyatı 5.5 TL
2003 yılında aynı et 7.5 TL
2005 yılında 6.9 TL
2007 yılında 7.5 TL
2008 yılında 12 TL
2009 yıl içinde 17-18-22-24TL alıcı buluyor dana eti.
2010 yılında 30-35TL sevyesinde seyrediyor. Et ve Balık Menkul Kıymetler Borsasında Dana Bonfile 35TL. Kaç kilo olsun?
TV ekranlarından teğet geçmeye devam eden Et İstatistiğimize devam edelim.
AB ülkelerinde kırmızı etin kilosu 4-7 dolar,
Arjantin ve Brezilya’da 2 dolar,
ABD’de 5 dolar,
Almanya’da 2-3 euro
Türkiye’de 15-20 dolar.
ABD’liler yılda kişi başına 116 kg kırmızı et yiyormuş! (3 günde 1 kg.)
Arjantin yılda kişi başına 99.5 kg
AB ülkelerinde 70 kg
Irak, Ermenistan, Ukrayna ve İran gibi üçüncü dünya ülkelerinde bile kişi başı 45 kg
Türkiye’de günlük ortalama 16 gram.
Aynen gram!
Yani yılda 6 kg bile değil.
Etinizin yanına 7 TL’den 1kg Domates de verelim mi?
Almıyor musunuz?
Hay Allah!
Memleket’te Başımız açık LAİK ya da Başımız kapalı DEMOKRAT olmak daha önemli nasılsa...