Tecrübemiz köklü heyecanımız Yenimahalle...
"İnsanın yaşadığı coğrafya kaderidir" diyenlere inanmam. Her şeyin kadere bağlanmasına karşıyım. Fakat, yaşadığımız coğrafyanın sosyal-kültürel anlamda hayatımıza yansımaları da inkâr edilemez. Memleketim ve nüfusa kayıtlı olduğum yer Kayseri''dir. Talas''ın Kamber Köyü. Şimdi, iktidar tarafından "Mahalle" ilan edilen köyümü "Şehir"e katarak kentleşmesini sağladıklarını iddia edenler kusura bakmasın. Köy statüsünde iken çok daha fazla muhtarlık ve ihtiyar heyetinin yetkisi vardı. Bugün Talas ilçesinin mahallesi iken öbür taraftan büyükşehir yetki alanında. Türkiye''nin çeşitli bölgelerinde söz konusu "Bütün şehir" konumu bazı aksaklıklara sebebiyet veriyorsa da Ankara''da bu sorun "Eş güdüm" ile son derece iyi yönetiliyor. En güzel örneği Yenimahalle Belediyesidir. Nüfusu 61 ilden daha fazladır. Şehir içi ve dışından en fazla göç alan ilçemizdir. Doğup-büyüdüğüm ve halen yaşamaktan mutlu olup, "Yenimahalleli olmanın ayrıcalık" olduğu kanaatine vardığım ilçemdeki gelişmeleri yazarak, son dönem süren kaos ortamında "Umut" adına bir kaç adım atmak niyetindeyim.
Cumhuriyetimizin başkenti Ankara''nın yeni kurulan mahallesi Yenimahalle''de merhum babamın yakın dostu-kardeşi Fethi Yaşar''ın Belediye Başkanlığı ile memleketin en iyi örnekleri sergileniyor. Fethi Yaşar''ın bu üçüncü dönemi. İki dönemini Melih Gökçek ile geçirmesine rağmen siyasal didişmeye girmedi. Kendi işini, öz kaynakları ile yaptı. 3 yıldır Mansur Yavaş ile öylesine uyumlu çalışıyorlar ki Yenimahalle''yi el birliği ile ihya ediyorlar. 60-70''li yıllarda CHP Gençlik Kollarından gelip, İlçe Başkanlığı, Belediye Meclis üyeliği ile beraber 13 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Yenimahallelilerin "Fethi Ağabeyi-Fethi Dedesi" görev yaptığı dönemin şeffaflık anlayışı ile hesabını vermek için 5 Mart''ta Gazi Mustafa Kemal Spor Kompleksi''nde tüm siyasi partilerin Genel Başkanlarını davet ederek; Cumhuriyetimizin ilçesi Yenimahalle''yi barış ve kardeşlik kentine dönüştürmemizin hikâyesini ve Yenimahalle''den Türk Milleti''ne vereceğimiz barış mesajımızın ilan edileceği toplantıya sağ olsun beni de davet etti. Aynı gün bir başkan panelde konuşmacıydım. Geç de olsa katıldım. İstanbul''dan Ekrem İmamoğlu ile beraber çevre il ve ilçelerin Belediye Başkanları da katıldı.
İktidar desteği olmadan bir kentte sadece öz kaynaklarla nelerin yapılabileceğinin örnekleri gururlandırdı hepimizi. Fethi Yaşar''ın öncesi ve sonrası ile görsellerin yansıtıldığı 13 yıllık hizmetlerinin hepsini yazmak mümkün değil. Sosyal Belediyeciliğin insanın doğumundan itibaren başladığına vurgu yapan Fethi Yaşar''ın icraatlarının bir bölümünü paylaşalım:
"Yeni doğum yapmış ya da yapacak anne adaylarına destek olmak ve dünyaya gözlerini açan bebeği güzelliklerle karşılamak için Merhaba Bebek Projesi''ni hayata geçirdik. Anne çantası ve hastane çıkış setinden oluşan hediyeler hazırlayarak 6 bin 746 minik sakinimizi sevgi ile kucakladık. "
"Yenimahalle''deki tüm çocuklarımızın bedensel ve ruhsal gelişimlerini önemseyerek çalışıyoruz. İlçemizin 13 ayrı noktasında hizmete açtığımız kreşlerle minik Yenimahallelileri güven içinde, modern binalarda, uzman eğitimcilerimizle geleceğe hazırlıyoruz."
"Sağduyulu çözümler üretebilen, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerisi gelişmiş Cumhuriyet''in parlak zihinleri bu müzede yetişiyor. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi içerisinde bulunan bin 600 m2 alanda oluşturulan müzede tüm bölümler, MEB müfredatına uygun eğitimi destekler nitelikte ve bilimsel içerikli olarak düzenlendi. Yenimahalle''deki tüm ilk ve ortaöğretim çocuklarının ziyaretine açık olan müzede ayrıca Atatürk Köşesi bulunuyor."
"Devlet okullarında okuyan çocuklarımızın eğitim hayatına katkıda bulunmak amacıyla kitap ve kırtasiye desteği veriyoruz. Bugüne kadar 30 bin adet okul çantası, 20 bin adet deneme sınavı kitapçığı, 10 bin adet resim eğitim paketi dağıttık."
"Devlet okullarında eğitim gören çocuklarımız ile özel okullarda eğitim gören çocuklarımızın aynı fiziki şartlarda eğitim almasını amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, bugüne kadar boya badanadan dış cephe uygulamasına, bahçe düzenlemesinden spor sahalarına kadar 708 kez tadilat işlemi gerçekleştirdi."
"Çayyolu''nda içerisinde birçok teknolojik uygulama barındıran Teknopark ile üniversitelerin teknolojik gelişmelerle ilgili örnek çalışmalarını uygulamalı olarak görebilme imkânı sağladık."
Hizmetler burada bitmiyor. Paylaşmaya devam edeceğiz...