Siyasete HAP tedavisi mümkün mü?..

İmralı süreci..    Adaya falanca mı gitsin, yok ötekisi mi?.. “Sayın Öcalan” ne buyurmuştu?..
4’üncü yargı paketinde ne var?.. Ardından ne paketlenecek?..
“Muhteşem” Devlet Başkanı olabilecek mi?..
Federasyon Anayasası ne zaman hazır olacak?
Öcalan mı yoksa askerler mi önce salıverilecek?
“Muhteşem”, Kemal Kılıçdaroğlu’na ne dedi?
Kılıçdaroğlu, “Muhteşem”e ne cevap verdi?
“Hareketin lideri” nerede?.. Görebilen var mı?..
THY’nin yeni kostümü ne olacak?..
Rıdvan hoca ne dedi?..
Vs..Vs..Vs..
Geyik muhabbeti izler gibi izliyoruz..
Tabii olarak bütün bunlara kafa yorarken, önümüzdeki mahalli ve milletvekili genel seçimleri için de müthiş kafa yoruyoruz. Dümenden yapılan, birbirini tutmayan anketlere bakıyoruz, “yok canım bu parti bu kadar oy alabilir mi!.. Aslında onun gerçek oyu şudur” diye ahkam kesiyoruz.
Sizi bilmem ama ben çok sıkıldım..
Devamlı aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorum diye içime şüpheler düşüyor. Mesleki hatalar içinde debeleniyorum da farkında değil miyim diye önceki yazılarımı dönüp dönüp kontrol ediyorum.
Bazen kafayı kırdığımı zannettiğim bile oluyor.
“En iyisi mi uzun bir süre yazmayım da kafam ve ruhum dinlensin. Çekip gideyim şu Angara’dan” dediğim zamanlar bile var.
Anlayacağınız bu kısır ve tek elden giden gündem ve ona mahkum olmak beni çok bunalttı.
İçinde bulunduğum medya ortamının hali de işin garnitürü!..
Bugün farklı bir şeyler kaleme almak istedim. Belki siz de ben de biraz kafa dağıtırız diye!..
Konu ne yazık ki; yine siyaset..
Size desem ki;
Size dayatılan gündeme takıldınız gittiniz. Farklı yerlerde neler oluyor biliyor musunuz?.. HAP’ı yutan siyaset dünyamız için farklı mekanlarda  yeni düzenlemeler, planlamalar yapılıyor. Üç vakte kadar mı yoksa beş vakte kadar mı?.. İktidar partisinde siz deyin “ulusalcı” ben diyeyim “milliyetçi” bir başkaldırı olacak. Ve bunun sonucu iktidar kanadında önemli bir çatlama yaşanacak. Başbakan ve Cumhurbaşkanı çıkaran ünlü bir vilayetimizden iktidar partisinde mebusluk yapan ve ünlü bir Türk büyüğünün oğlu olan bir isim de hiç duymadığınız bir partinin başına geçecek. İktidardan kopanlar da oraya yerleşecek. Yeni iktidar planlamaları (koalisyon formüllü) da ona göre yapılıyor. Daha fazla ayrıntıya girmeyeceğim. Yani anlayacağınız; kangren olmuş siyasetimizin ayağa kalkması için yeni bir HAP üretildi. Piyasaya sürüleceği zaman için geri sayılıyor.
Bunları duyunca haklı olarak çok faklı tepkileriniz olacak.
Kusura bakmayın!.. Yazıyı daha fazla uzatamayacağım. Uzun yazınca yazı işlerinden fırça yiyorum. Bugünlük bununla yetineceğiz. Zaten amacım sıkıcı haberler ortamından kendimi ve sizi bir anlık olsa da kurtarmaktı.
İzleyelim bakalım. Orta vadede ne gibi gelişmelere tanıklık yapacağız..

Yazarın Diğer Yazıları