Meclis'te İYİ Parti'nin hakkı gasp edildi
Yürütmeyi tamamen Başkan'a devreden yeni sistemde AKP ile MHP Meclis görev dağılımında da sanki beybabalarının çiftliği gibi hareket ettiler.
Meclis Başkanlık divanı AKP ve yandaşı MHP'lilerin oyları ile şöyle oluştu:
AKP: 1 başkan vekili, 6 kâtip üye, 3 idare amiri.
CHP: 1 başkan vekili, 3 kâtip üye, 1 idare amiri.
HDP: 1 başkan vekili, 1 idare amiri.
MHP: 1 başkan vekili, 1 idare amiri.
İYİ Parti: 1 kâtip üye.
43 milletvekili çıkaran İYİ Parti'ye Meclis Başkan vekilliği ve idare amirliği verilmemesi demokrasiye açıkça ihanettir.
Hatırlarsınız 24 Haziran seçim dönemi propagandalarında AKP ve MHP başta CHP ve Muharrem İnce olmak üzere İYİ Parti ve Meral Akşener için, "HDP yandaşı" suçlaması yaptılar.
İşte o HDP bu kez AKP ve MHP desteği ile hem Meclis Başkan vekilliği hem de idare amirliği makamlarını aldı.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu denir ya aynen öyle oldu.
İYİ Parti'ye oy veren 5 milyon seçmeni görmezden gelmek, onların iradelerine ipotek koymaktır.
Meclis yemin töreninde MHP'ye ve Devlet Bahçeli'ye hak etmediği iltifatı gösteren İYİ Parti'nin bazı milletvekilleri partilerinin bu hakkının gasp edilmesine bakalım ne tepki verecekler?
İlk tepki İYİ Parti Meclis Grup Başkan vekili Lütfü Türkkan'dan, "...Ben öyle istedim anlayışı doğru değil" sözleri ile geldi.
İYİ Parti'nin demokratik hakkının Meclis'te daha ilk günlerde bu denli fütursuzca çiğnenmesi en ağır ve en hızlı şekilde kınanmalı, düzeltilmesi için Meclis'te gerekli girişimler yapılmalı, düzeltilmezse halka bu haksızlık en etkili şekilde anlatılmalıdır.
Madem İYİ Parti'den yazıyoruz o zaman bazı önemli vurguları da yapalım.
İlk hedef yerel seçimler olmalıdır.
Bu hedefe ulaşmak için teşkilatlara çekidüzen verilmelidir.
Üye kayıtlarına ağırlık verilmeli İYİ Partililer Sokak, Cadde, Bulvar, Mahalle temsilcilerini ilçeler bazında belirlemeli, çok aktif bir çalışma temposu yaratılmalıdır.
Teşkilatların genel merkez direktiflerine göre çalışmaları sağlanmalı, haftalık raporlar ve parti müfettişleri tarafından denetlenmelidir.
Belediye Başkan adayları konusunda çalışma başlatılmalı, mesleki kariyer ve tanınmışlık ön plana alınmalıdır.
Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretecek mesleki komiteler genel merkez tarafından oluşturulmalı, gelecek 2023 veya öncesi erken seçimlere hazırlıklar en detaylı şekilde yapılarak raporlara bağlanmalıdır.
Kadın ve Gençlik Kolları ile Avrupa'da örgütlenmeye de büyük önem verilmelidir.
Medyanın etkisini en olumsuz yaşayan İYİ Parti'dir.
Bu konuda uzmanların görüşleri alınarak radyo, televizyon ve yazılı medyada yer alabilmek için her türlü önlem alınmalıdır.
İstifalar moralleri bozmamalı tam tersine İYİ Partililerin birbirlerine daha sıkı kenetlenmeleri için sürekli ve düzeli aktiviteler düzenlenmelidir.
İYİ Parti Meclis Grubu da çok aktif çalışmalıdır.
Özetle gün; hazırlanma, toparlanma, büyüme ve iktidara yürüme günüdür.