İyi parti olmak, iyi lider olmak
Türk demokrasi tarihinde hiç olmadık şekilde tıpkı seçim kaybeden Batılı siyasetçilerin yaptığı gibi Meral Akşener de istifa etti.
Öncelikle bu kararının bizim seçimleri kaybeden ama koltuklarından vaz geçmeyen siyasi parti genel başkanlarına örnek teşkil etmesini istiyorum ve Akşener'i alkışlıyorum.
Mücadele insanı olduğunu çok net bir şekilde tüm zorlukları aşa aşa parti kurup genel başkan olduğunda ispatladı Meral Akşener.
Gördük ki MHP'de Genel Başkan olma yolunda yargıya hâkim olan güçlü iktidar partisi AKP ve MHP iş birliğine karşı hukuki mücadeleyi kıran kırana bir şekilde yürüttü.
Kaybetti mi?
Hayır, kazandı ve kazandırdı.
Meral Akşener lider olma yolunda önemli bir siyasi güç kazandı, Türk demokrasisine ise İYİ Parti'yi kazandırdı.
Türk halkının umudu Meral Abla oldu.
Biliyorum hemen diyeceksiniz ki 24 Haziran'da kaybetti.
Hayır, kazandı ve kazandırdı.
Vatandaşların akın akın giderek 250 bin imza vermesi ile ilk kadın Cumhurbaşkanı adayı olma imkânını kazandı.
AKP+MHP+YSK kumpasını yıkarak İYİ Parti'ye seçimlere girme hakkını kazandırdı.
Erken Genel Seçim kararı bilin ki AKP+MHP ittifakının CHP korkusundan değil sadece ve sadece İYİ Parti korkusundan alındı.
Biliyorum hemen diyeceksiniz ki neler yaşadı ve neden kaybetti?
Sıralayayım:
* Akşener partiyi kurduğu anda gördü ki erken seçim gelecek.
* İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için 42 ilde ve bu illerin merkez ilçesi dahil tüm ilçelerinin en az üçte birinde oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilatını kurması ve büyük kongresini yapmış olması şarttı.
* İl ve İlçelerde 7'şer kişiden oluşan yönetim kurulu, 3'er kişiden oluşan disiplin kurulu olmak üzere toplam 10'ar kişi gerekiyordu.
* Bir yanda erken seçim beklentisi varken, bir yanda yeni kurulmakta olan İYİ Parti'nin teşkilatları için binlerce kişi gerekiyordu.
* Teşkilatlar çok hızlı kurulunca tabii ki öncelik eski siyasi arkadaşları göreve davet etmeye verildi.
* Ve Akşener haklı çıktı AKP+MHP ittifakı erken seçim kararı aldılar.
* AKP ve MHP erken seçim tarihini öyle bir gün olan 24 Haziran'a çektiler ki YSK'ya İYİ Parti'nin seçimlere katılamaması için asist yapıldı.
* YSK bir gün savsaklayınca Akşener seçime girebilmek için Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yardım ve destek olarak 15 CHP milletvekili istedi. Demokrasi kahramanı olarak tarihe geçecek olan Kemal Bey hemen bu talebi gerçekleştirdi.
* İYİ Parti, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 6 ayda kurulan teşkilatları ile girdi ki rakipleri yılların partileri idi.
* İl, ilçe başkanları ile genel başkan yardımcıları milletvekili adayı olunca elbette İYİ Parti'nin Meclis'e girmesi için öncelikle kendilerine çalışacaklardı ki öyle de oldu.
* Ancak yüzde 10 barajını aşamama nedeni Afyon Çalıştayı'nda da İYİ Parti milletvekili aday listelerindeki hatalar olarak ortaya konuldu.
* Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimi yarışında genel merkezden yeterli desteği alamadı ki bu yüzden partisinden de daha az oranda oy aldı.
Sonuç olarak şunları söyleyebilirim:
Birincisi ve en önemlisi İYİ Parti gerçekten iyi parti, Meral Akşener ise iyi lider olmak istiyor.
Bunun için de kurultayda genel merkez yöneticilerinin yeniden belirlenmesi gerekiyor.
İl ve ilçe teşkilatlarının yenilenmesi gerekiyor.
Yerel seçimlere bu yeni kadrolarla ve iyi belediye başkan adayları belirleyerek hazırlanmaları gerekiyor.
İYİ Parti delegelerinin ortak imzaları ile aday gösterilecek Meral Akşener bu kez çok daha güçlü şekilde yeniden Genel Başkan seçilecektir.
Ve mücadelelerden yılmayan, yıldırılamayan Akşener, Türk siyasetinin umudu olmaya devam edecektir.