İtiraz etme hastalığı kronikleşti
Maçlarda neredeyse her düdük sonrası lisanen olmasa da el kol ile verilen kararlara itiraz etmek adeta kronikleşen bir hastalığa dönüştü. İzleyenler için de çirkin görüntü oluşuyor. Çalınan faulü kabullenen çok az sporcu var. Sertliğe maruz kalmış bir oyuncunun reaksiyonunu aşırıya kaçmamak koşuluyla kabul edelim. Ama her düdükten sonra karara itiraz eden, bunu lisanen ve el kol ile protestoya taşıyan futbolculara hakemler müsamaha göstermemeli. Bazı hakemler sarı kartı çıkartarak doğru olanı yapıyor. Bu kural emrini nazarı itibare almayan hakemler hatalıdır. Standart kartlar çıkmadıkça futbolun marka değerinin düşmesi sebeplerinden birisi oluyor. Örneğin Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında ikinci penaltının oluşumunda hakem VAR'ın uyarısıyla beyaz noktayı gösterdi. Buna rağmen itiraz, hele hele kararı verilen penaltı atılmışken, hakemi protesto için alkış anlamsız. Sarı kartın anlamı ikazdır. Kasımpaşalı Hafez bunu yaptı ve ikinci sarıdan kırmızı kartı haketti. Dengeli giden maçta takımını 10 kişi bıraktı. Kartların verilmesini tenkit eden takım yöneticilerinin tavrı da yanlış. Bu tür olayları önlemek için futbolcu sözleşmelerine gereksiz kart görmelere para cezası maddesi koymaları daha doğru olur.
Fenerbahçe-Kasımpaşa
Ali Palabıyık
İlk penaltıda Ozan'ın sol dizine kontrolsüz faul nedeniyle, ikinci penaltıda ise kol açık VAR'ın uyarısıyla gelen karar ve 2. sarıdan kırmızı kart doğru. Yanlış olan Kasımpaşalı Hafez'in itirazları. Fenerbahçe'den Isla'nın rakibin bilek üstüne kontrolsüz kramponu tartışmasız kırmızı kart doğru karar.
Gençlerbirliği-Kayseri
Ali Şansalan
Ligde kalma mücadelesi veren iki takımın maçında yönetimi ve oynatma düşüncesi iyi fakat bazı fauller değerlendirilemedi. Tehlikeli hareketin devamında rakibe temas varsa endirekt değil, direkt vuruş olmalıydı.
Ç. Rizespor-Antalyaspor
Yaşar Kemal Uğurlu
İlk yarıda verilmeyen fauller vardı. Antalyalı Serdar'a çelmeyi iyi göremedi. Kaleci Tarık'a bariz gol şansından, yardımcı antrenöre de itirazdan kırmızı kartlar doğru.
DG Sivasspor-İH Konyaspor
Mete Kalkavan
Genelde iyi bir yönetim gösterdi. Konyalı Shengeli'nin birinci sarısı kontrolsüz hareket, ikincisi de topu oyuna geç sokmaktan doğruydu.
Gaziantep FK-Galatasaray
Cüneyt Çakır
İyi götürdüğü maçta kart göstermek yanlısı değildi. Kana Bıyık'ın Ömer Bayram'ı itmesi frikikti ancak çarpışma gibi gördü oyunu hakem atışıyla başlattı. Belki önü kapalı olduğundan Muslera'nın topu yumrukladıktan sonra rakibine sarılıp penaltılık düşürmesini göremedi.
Göztepe-Y.Malatya
Arda Kardeşler
Son dakikada VAR'ın hakemi çağırmasını kimse anlamadı. Yakından vurulan kafa topuna kol normal konumda olduğu için verilen penaltı kararı yanlıştı. Göztepe'nin iki puanı giti. Kart zamanlamasını iyi yapmadığı için sarı kart sağnağı oldu. Serdar Gürler'e yapılan sert hareket için VAR devreye girmedi.
M. Başakşehir-Ankaragücü
Zorbay Küçük
Müsabakanın genelinde iyi bir yönetim gösterdi.
Trabzonspor-A. Alanyaspor
Abdülkadir bitigen
Abdülkadir, kırmızı kart gördüğü pozisyonda rakibine kontrolsüz girdi. Tamam topa vurdu ama hakem çok yakındaydı. Birinci penaltı elle oynamadan doğru, ikinci penaltıda VAR'dan hakemin çağırılması yanlış. Fernandes arkadan gelen oyuncuyu görmüyor. Gelen oyuncu koluna çarptı, itiraz edince de sarı bile fazlayken direkt kırmızı gösterdi. Pereira'nın Cisse'nin ayağına basması ikinci sarıdan kırmızıydı.
Beşiktaş-Y. Denizlispor
Özgür Yankaya
Maçın başında yardımcının önünde Caner'e yapılan sarı kartlık harekete faul bile verilmedi. Diaby'nin biri Mustafa Yumlu tarafından olmak üzere iki kez düşürülüşü penaltılıktı verilmedi, hem de VAR çağırmadı. Daha da önemlisi Sackey'nin yine Diaby'nin aşil tandonuna kramponu tartışmasız kırmızı iken sarı kart verilmemesi VAR'daki Hakan Ceylan ile hakemin en büyük hatasıydı.