Fotoğraf karesi gibi konuşma!..

Emekli Müftü CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri anısına oldukça anlamlı bir konuşma yaptı. İktidarın inançla istismar politikalarına şamar niteliğindeki konuşmaya aynen yer veriyorum;
“Muharrem ayındayız, dün, Aşure Matemi’nin 1374. yıl dönümüydü.
Kerbela’da melun Yezid, Hz. Hüseyin’e’ya biat edeceksin ya da başını vereceksin’demiştir.
Hz. Hüseyin ise, Yezid gibi melun birine biat etmektense ölmeyi yeğlemiştir.
Hz. Hüseyin ‘Şimdi ben bu zalime boyun eğersem; korkarım ki bundan sonra herkes zalimlere boyun eğer!’ diyerek insanlık onuru için kendisini feda etmiştir.
Sayın Milletvekilleri!
Hazreti Hüseyin Allah’a isyan mı etmişti? Hâşâ! Sevgili dedesi Hazreti Muhammed’e gönderilen yüce dinimize ters mi düşmüştü? Hâşâ! Peki, bir muktedire biat etmemenin bedeli bu mu olmalıydı?
İktidara boyun eğmemeyi, Allah’a ve Kur’an’a karşı gelmek gibi göstermek, kendisine biat etmeyen sevgili Peygamberimizin ciğerparesini bile, ‘şer’an caiz’kılıfıyla acımasızca öldürmek, şeytanın dahi pes diyeceği çirkinliktedir.
Çünkü Hazreti Hüseyin’i şehit ettiren muktedir, kendisini ‘Allah adına icraat eden’, muhalif olanı da ‘Allah’a karşı gelen düşman’ gibi gösteriyor, öldürüyor, öldürtüyor, sonra da “Onu Allah öldürdü” diyordu.
Hz. Hüseyin’in kesik başındaki mübarek dişlerini elindeki değnekle iten Yezid: “Hüseyin, kendisinin benden üstün olduğunu, babası Ali’nin de babam Muaviye’den üstün olduğunu iddia ediyordu. Allah, bizim onlardan üstün olduğumuzu gösterdi” demiştir.
Yezid zihniyetli iktidar hırsıyla Yüce Allah’ı istismar etmeyi meslek haline getirmiştir.
Hz. Hüseyin, din adına, dine imana sığmayan şeyleri yapanlara karşı olmuştur.
Hz. Hüseyin, Kerbela’da yanındaki bir avuç insana “Üzerinde kul hakkı bulunanlar benim yanımda çarpışmasın” diyerek kul hakkına ne kadar önem verdiğini göstermiştir. 
Hz. Hüseyin, Muharrem ayının 10. günü hunharca şehit edilmiştir. Cesedinde yüzlerce ok yarasından başka 33 mızrak, 34 de kılıç darbesi vardı.
Kerbela’da, çocuklar dahi oklarla ve kılıçlarla hunharca öldürülmüştür. Hz. Hüseyin dâhil şehit edilen 72 kişinin başı kesilmiştir.
Bu vahşet, organizeli olarak iktidarın, muhalefete hayat hakkı tanımamasıdır. Hz. Ali evladının planlı olarak imha edilmesidir.
Sayın Milletvekilleri!
Emeviler halka “icraatları nedeniyle yöneticilere günah yazılmayacağını ve ahrette yargılanmayacakları inancını” benimsetiyorlardı. Böylece;  Emeviler, din ile iman ile bağdaşmayan tüm icraatlarını Allah’ın takdiri olarak göstererek, kötülüklerinin faturasını Allah’a kesiyorlardı.
1. Kerbela’da Hz. Hüseyin ve yanındakileri hunharca şehit ettiren,
2. Harre olayı diye bilinen Sevgili Peygamberimizin şehri Medine’yi yağmalatıp, yüzlerce sahabeyi öldürtüp, kadınların ırzlarına geçirten,
3. Mekke’de Kâbe’yi Muazzama’yı yıktıran ve yaktırtan Yezid, Müslümanlık şöyle dursun, insan bile değildir. Yezid; dini saltanata dönüştüren, iktidar hırsıyla gözünü kan bürümüş bir diktatördü.
Dünden bugüne dindarlık adına Yezid’in haksızlıklarına suskun kalanlar, haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytandırlar.
Dini, Allah’ı, Peygamber’i ve Kur’an’ı saltanat için kullananlar. Zulümlerini, baskılarını Allah ve din adına yasal gösterenler, halkı bin bir çeşit sindirme yöntemleriyle korkutanlar, muhalif olanları hizaya getirmeyi, imha etmeyi, bertaraf etmeyi maharet sayanlar Yezid zihniyetindendirler.
“Çok riyakâr velî görünür. İbni Mülcem iken Ali görünür.
Kerbela; hak ve hakikatin yıkılmasına canı pahasına engel olmaktır.
İnsanlığın ayakta kalması için, nefsinden ve nefesinden vazgeçmektir.
Kula kulluk etmektense, emaneti sahibine teslim etmektir.
Allah’a kullukta, kul hakkına yer vermemektir.
İnsan olamadan, Müslüman olunamayacağını bilmektir.
Bu vesileyle şehitlerin efendisi masum İmam Hazreti Hüseyin ve onunla Kerbela’da şehit olanları rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.
Yıllar önce Erbakan’ın koltuğuna veliaht olabilmek için, oğluna Necmettin ismini koyan Recep Erdoğan’ın, saltanata oturmak için de torununa Ali ismini verdiğini hatırlattıktan sonra; İhsan Özkes’e  “ağzınıza, yüreğinize sağlık” diyelim. Emevi zihniyetli bir iktidarın maskesini çok güzel bir üslupla faş etti. Gerçek Yezidleri ve zihniyetlerini fotoğraf karesi gibi ortaya koydu.
Lütfen ve de Allah rızası için bu konuşmayı her ortamda paylaşıp, çoğaltınız..

Yazarın Diğer Yazıları