Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu’nu toplamasına az kaldı...

Geçtiğimiz hafta sonu ince ayarlı bir operasyon gerçekleşti..

Recep Erdoğan, en yandaşları (gazetecilik mesleğinden)topladı uzun uzun nutuk attı.. Geri kalanı ayar etmek, Genel Müdür Ahmet Davutoğlu’na bırakıldı.
Dünyanın ve Türkiye’nin tek gündemi var; IŞİD operasyonu.
Recep Erdoğan’ın yanından çıkanlar adeta sus pus kesilmişti. Beyazcamkoliklerin hepsi buhar oldular. Kameralara görünmeden sıvıştılar. Aralarında kurban seçtikleri bir sözcü, ıkına sıkına suyuna tirit şeyler anlatıp, aklı sıra kamuoyunu oyaladı.
Ahmet Davutoğlu’na düşen görevin yansımaları ise ayrı bir garabetti. Medyanın anlı şanlı genel yayın yönetmenleri Davutoğlu’na IŞİD konusunda tek sual etmemişler. Toplantıya katılanların kopyala-yapıştır  bütün yazdıklarını en ince ayrıntılarına kadar okudum. Tek satır; IŞİD operasyonuna iktidarın nasıl tavır alacağına dair işaret, bilgi yok.
Hazır Genel Müdürü yakalamışken bu kadar deneyimli gazeteciler Türkiye’nin IŞİD planlarını sormaz mı!.. Didik didik etmez mi?..
Bunları sual etseniz Davutoğlu’nun Kemal Kılıçdaroğlu ve pek tabii ki Devlet Bahçeli muhabbetine vakitsizlikten sıra bile gelmez.
Ne var gazetelerde?..
Ahmet Davutoğlu’nun yumuşama planlarına yönelik tirit iç siyaset söylemleri.. Biraz da üstüne çözüm süreci serpiştirmişler.  
Bakıyorsunuz cemi cümle yandaş medyaya; manşetlerde:
Erdoğan: “Teröre taviz yok” 
Davutoğlu: “Tek başarı hikayesi çözüm süreci” 
Oldukça trajikomik!..
Terör örgütü PKK her gün basıyor, kaçırıyor, yakıyor yıkıyor.. TSK, “Valiliklerden operasyon için izin istiyoruz” diye bas bas bağırıyor..
“Teröre taviz verilmeyen”  ülkede heyetler İmralı’da, Kandil’de cirit atıyor. Bir pazarlık masasından kalkılıp diğerine oturuluyor..
İçerideki PKK kampları konuşulmaktan yalama oldu, gündemden düştü.. Güncelde; IŞİD’çilerin nerelerde barındırılıp, eğitildikleri, Türkiye’ye elini kolunu sallaya sallaya giren IŞİD teröristlerinin nerelerde tedavi edildikleri var.
Suriye’den Irak’a bölgede bildiğimiz ne kadar terör örgütü varsa hepsiyle sınır komşusu olmuşuz.
PKK’yı, adeta, mazlumlara yardım eden sivil toplum örgütü haline getiriyorlar!..
Sinsi yeni bir tezgahın içinde AKP iktidarı..
Böylesine sıcak ve can yakıcı bir gündemde hafta sonu medya operasyonu bunun için yapıldı.
Yeni bir algı operasyonunun içine düştük..
Davutoğlu’na yumuşatma görevi verilmiş. Çantada keklik olanlarda sorun yok!..
Hafta başı hemen düğmeye basıldı.. Neymiş efendim? “IŞİD, Tayyip Erdoğan’ın en büyük düşmanıymış ve hatta Erdoğan’ı kafir ilan etmişlermiş” miş..
Sanırım; bu propaganda hız kazanacak.. Anlatılanlardan yazılıp çizilenlerden tüyleriniz diken diken olacak.
Maceraperest bir adam ve iktidarının peşine takılmış afyonlanmış  yığınlar!.
Bu zokayı da yerseniz, güncellenen BOP projesinde ’Büyük İsrail’için  varını yoğunu ortaya koyan Recep Erdoğan, bu kış makarna ve kömür yardımlarını ikiye katlayacaktır!..
Hafta sonu İstanbul operasyonunda görev dağılımı yapıldı.
Sırada Bakanlar Kurulu’nun Recep Erdoğan başkanlığında toplanması var..
Eli kulağında..
Çok kısa sürede alıştırılacaksınız.. Beyninize doldurulanlar yüzünden “bundan doğal ne olabilir” noktasından milim sapamayacaksınız..
Batı medyasının AKP’ye ve Erdoğan’a çakışları da güncellenen oyunun önemli bir ayağıydı. Bizim içimizdekiler de ona göre uyarlandı..
Üst akıl bizi çok iyi gözlüyor!..
Yandaş medyada ara sıra IŞİD, PYD-YPG güçlerine saldırdı haberleri çıkarıyorlar.. Bölgedeki güvenlik güçlerine soruyorum; “Bu çatışma haberleri ciddi mi. Yoğun mu”  diye. Ara sıra “gıdıklamalar” olduğunu doğruyorlar ama bu çatışmalarda hiçbir can kaybının olmadığının da altını çiziyorlar.
Her ne hikmetse; IŞİD’in PYD-YPG’ye yaptığı saldırılarda havan topları da bizim sınırın içine düşüyormuş!.. 
Anlayacağınız:
Fıış fıış kayıkçı...

Yazarın Diğer Yazıları