Ekmek ve toprak biterken...

Erhan Ünal... Ankara Kitap Fuarında tanıdım onu... Övücü sözler yazdığı iki kitabını imzalayıp verdi. Asi Kitap yayını pırıl pırıl iki kitap... Adları, "Ekmek Biterken", "Toprak Biterken"...

Erhan Ünal, bir Anadolu çocuğu, ilginç bir yaşam öyküsü var, yazgısı onu dünyanın birçok yerine savurmuş, boş durmamış oralarda, başarmış, dünyayı da bu arada pek iyi okumuş. Dünya egemenlerinin ve küresel emperyalizmin hedef, oyun ve yöntemlerini eksiksiz algılamış. Bu algılayışı ülkesi bağlamında düşününce de kitap yazmanın gerektiği kanısına varmış.

Erhan Ünal, dünyada bir "Küresel Finans Oligarşisi" olduğunu en başta vurguluyor. Bu oligarşi, toprak ve gıda işine de el atmış. "El atma"... Bu "el" öyle sevecen bir el değil, bir demir pençe, bir sömürü, bir acımasızlık ve vicdansızlık eli.

Topraklar çeşitli oyunlarla bu oligarşinin ya da yerli iş birlikçilerinin eline geçirtiliyor. Tabii bu arada su kaynakları ve diğer doğal kaynaklara da el konuluyor.

Tohumda tekel, tohumda oyun, üretimde zorlayıcılık, tek tiplik... İlaç ve gübre ise cabası işin, katmerli kâr...

Bu kitapları bir yazıya sığdıracak bir hüner sahibi değilim, öylesine dopdolu, ayrıntılı ve önemli. Sayfalarca not aldım. Her Türk aydınına, her yurtsevere, her milliyetçiye önemle ve "mutlaka" kaydıyla salık veriyorum.

Yerimin yettiğince bu kitaplardan önemli bulduğum yerleri de paylaşayım:

-Korku faktörü, yapay açlık korkusu yaratma, tarım savaşı ve Küresel Finans Örgütü'nün mutlak hakimiyet amacı: Sıradan insanların elinde para ve güç olmamalı.

-Küresel nüfusun şehirlere sürülmesi ve toprakların büyük ellere devri.

-Buğday-Mısır ve Soya Fasulyesinde sıkıştırılan gıda üretimi ve beslenme sistemi. ABD'li siyasetçi Kissinger'ın "Petrolü kontrol edebilen, ülkeleri kontrol eder; gıda maddelerini kontrol edebilen ise halkları kontrol eder" o ünlü sözüne uygun olarak işliyor çark.

-İthal tohum ve ilaç bağımlılığı yaratma, yerel tohumları yok etme, Filipinler'de 3000'in üzerinde pirinç türü varken, bu sayı bugün 2'ye inmiş durumda.

-Tohumda gen ve terminatör teknolojisi.

-Dünya nehirlerinde sular azalıyor, bazıları artık denize ulaşamadan yok oluyor, neden?

-"Türkiye Su Enstitüsü" (SUEN) diye bir kurum duymuş muydunuz, duyun bence, bu kitabı okursanız, hangi dalaverenin sonucu ve gereği olduğunu görürsünüz.

-Türkiye'de HES'ler, barajlar, enerji sistemleri ve jeopolitik hesaplar.

-Suyu şişelemek? Neden, ne var bunun ardında?

-Şu ünlü Cargill... Yeterince ne olduğunu biliyor musunuz? Bilseniz iyice kaygılanırsınız dünyamız ve ülkemiz adına, çözüm düşünürsünüz.

-Yeni küresel beslenme sistemine uyarlanmış yeni sağlık sistemi ve oyunlar oyunlar...

-Yoğun, "Süt için" dizi çaba ve kampanyaları niye? Bu kadar süt neden? Süt içmesek ne olurdu, çok mu zarar görürdük. Bu sorunun yanıtı öyle bir "hayır" ki...

-"Endüstriyel Besi Hayvancılığı" nedir? Nedir bunun içindeki, ardındaki oyunlar?

-Mera alanları neden kısıtlanıyor?

-Soya Fasulyesinden elde edilen sprey peyniri, yapay et ve soya sütü... Ne var bunlarda?

-Bitkisel yağlar, palmiye yağları, ekolojik katliam...

-Nişasta bazlı şeker dayatması ve alkol dışı karaciğer yağlanması, karbonhidrat ve buğday glütenine bağlı sorunlar.

-Biyo-yakıt, yenilenebilir yakıt aldatmacası.

Ve daha neler neler...

Yazarın Diğer Yazıları