Diyanet'in tayin tablosu!..

Diyanet’in, “biber gazı caizdir” fetvasına ilişkin haberimize gösterdiği tepkinin ardından kaleme aldığım cevapta Diyanet İşleri Başkanı ve Başkanlığına bazı sorular yöneltmiştim. Bunlardan bir tanesi de kadrolaşma ile ilgili iddialardı. Tam bir gün bekledim  “acaba cevap gelir mi?” diye.
Gelmedi!..
Okurlarımıza karşı sorumluluğumuz büyük. Daha önce de belirtmiştim; biz bu mesleği yaparken kılı kırk yararız, işkembe-i kübradan sallamayız  diye.
Arkamızda çanaklarını yaladığımız muhterem ağabeylerimiz de yok; söylenenleri, fısıldananları, fitne ve fesat tohumlarını, sonu nereye gider bilmeden, düşünmeden, sorgulamadan ortalığa dökelim.. Allah nasip de etmesin..
Mezhebimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v) sünnetidir. İtikadımız da İmam Matüridi’nin yoludur.
Namaza durup, 5 dakika sonra ABD’li büyüklerimizin elini öpüp Müslüman topraklarının işgali için pazarlık yapanların yanında durmayız.
Namaza durup, 10 dakika sona Majesteleri İngiliz Kraliçesinin buyurduğu kanunları nasıl yapar da TBMM’den geçiririz diye rüzgar gülü olanların yanında işimiz hiç olmaz.
Bu kadarı anlayan(lar)a yeter!..
Gelelim; AKP iktidarının Diyanet’te kadrolaşma tartışmalarına.
Müftü kökenli CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan Tayyip Erdoğan’a AKP iktidarı döneminde naklen tayin olan il Müftüleri, il Müftü Yardımcıları ve ilçe Müftüleri arasından haksızlığa uğradığını düşünerek İdare Mahkemesi’ne başvuranlara ne olduğunu sordu. Cevap Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi.

Bekir Bozdağ’ın verdiği cevaba göre; 28 il Müftüsü, 16 il Müftü Yardımcısı, ve 93 ilçe Müftüsü tayinlerinde haksızlık yaşadıkları gerekçesiyle dava açtı. 15 il Müftüsü, 9 il Müftü Yardımcısı ve 32 ilçe Müftüsü eski görevine döndü.
Tabloyu dikkatle incelerseniz; mahkemeye giden Müftü ve yardımcılarının Mehmet Görmez zamanında daha da arttığını görüyoruz. Görmez, 2003’ten 2010 yılına kadar Diyanet İşleri Başkan yardımcısıydı. 2010 yılında Başkan oldu.
Görmez’in başkan olduğu dönemden bugüne haksızlığa uğradığı gerekçesiyle mahkeme yoluna giden (toplam sayılarına göre) il Müftüsü 28’de 14, il Müftü Yardımcısı 16’da 9, ilçe Müftüsü 93’de 48.
Tablo her şeyi apaçık ortaya koymuyor mu?..
Bekir Bozdağ’ın İhsan Özkes’e verdiği cevapta şu ifadeler de yer aldı;
“Mahkeme kararıyla görevine dönen Antalya-Gazipaşa ilçe Müftüsü 15.11.2012 tarihinde Almanya’da Nürnberg Başkonsolosluğu çalışma bölgesinde din görevlisi olarak görevlendirilmiş olup buradaki görevine halen devam etmektedir.
2002 yılından itibaren mahkeme kararıyla görevine dönenlerden 40 il-ilçe Müftüsü çeşitli yıllarda Hac ve Umre göreviyle görevlendirilmiş olup söz konusu kişilerin isimleri kişisel nitelikte bilgi olduğundan dolayı verilmemiştir.”
Gazetemizde yer alan haber ve yazıların ardından okurlarımızdan elektronik posta ve telefonlar yağdı. Bu elektronik postalardan bir tanesine, vatandaşların Diyanet’i nasıl izlediğinin ortak görüşü olarak, imla hatalarına da dokunmadan aynen yer vereceğim. Posta, Alperen Serdar’dan;
“yeniçağ gazetesini yıllardır okuyan bir kişi olarak; gazeteniz ve siz değerli yazarlarına çizginizden ödün vermediğiniz için teşekkür ediyorum...
diyanet işleri başkanlığı ile ilgili yazınızı okudum.tespitleriniz son derece doğru ve yerinde olmuş...ben de sizin vasıtanızla diyanet işleri başkanlığına sormak istiyorum; Suriye’yi kan gölüne çeviren ve huzursuzluk yaratan Hıristiyan ve Yahudi destekli sözde ismi özgür Suriye ordusuna bir kandil programında dua etmek ne kadar doğru? Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim de maide suresinin 51.ayetinde (gazetenizde de her gün yazılan ayet) “Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez” der.
Hizbullah ta yaptığı açıklama da Yahudi ve Hıristiyanların desteklediği özgür Suriye ordusunun değil esad’ın yanında yer alacağını beyan ediyor.
diğer bir sorumda insanların yardım ve zekat paralarını hesaplarına geçiren, utanmazların cezalarını çekmeyip belli mevkii ve makamlara getirilmesini nasıl buluyor ve zekat parası olarak verilen bu paraların yerlerine ulaşmamasından dolayı insanların zekatları kabul olur mu?
bizlerin kafalarına takılan bu soruları bizim yerimize kendilerine iletirseniz memnun oluruz...teşekkür ediyor işlerinizde kolaylıklar diliyorum Allah yardımcınız olsun...”

***

Özel bir zorunluluk nedeniyle 4 gün Ankara dışında olacağımdan yazılarıma ara vereceğim. Çarşamba günü görüşürüz İnşallah. Allah’a emanet olun...

Yazarın Diğer Yazıları