Davutoğlu’na YAŞ’ta gösterilen şok fotoğraflar!..

Verilen kısa aranın ardından eğer bir aksilik çıkmazsa İmralı heyeti yarın bebek katili Öcalan ile yeniden buluşacak. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken’in terör ini Kandil bataklığından getirdiği bilgiler masaya yatırılacak. AKP iktidarı sayesinde T.C. Cumhurbaşkanı ile eş değer hale getirilen terörist başı Öcalan, heyet aracılığıyla ne mesajlar verecek? Ankara kulislerinde farklı beklenti ve tahminler var. Benim ise yüzde 100 bildiğim bir şey; mesaj ne olursa olsun, doğruları içermeyecek. Figüranlar senaryo metnini okuyup geçecekler.. Hacivat-Karagöz gölge oyunu devam edecek.
Başkent kulislerinin AKP cephesi  “çözüm süreci”  ile ilgili tam bir idrak yolları iltihaplanmasını yaşıyor..
“Sonunda ne olacak”, “başarılı mı olunacak yoksa başarısız mı”, “kimin metodu daha doğru ve de haklı”, “Çözüm süreci devam etmeli mi yoksa sonlandırılmalı mı”, “bu sürecin sonunda en büyük payeyi kim kapar”..
Tüm bu sorular ve de benzerlerinin cevapları tartışılırken cephelere bölündüler. Şöyle;
Tayyipçiler,
Davutoğlucular,
Yalçın Akdoğancılar,
Bülent Arınçcılar,
Hakan Fidancılar,
Beşir Atalaycılar,
Tayyip+Yalçın Akdoğan’cılar,
Tayyip+Hakan Fidancılar,
Tayyip+Yalçın Akdoğan+ Hakan Fidancılar,
Yalçın Akdoğan+Hakan Fidancılar,
 Davutoğlu+TSK’cılar,
Davutoğlu+Bülent Arınçcılar,
Bunlardan ayrı bir de bağımsız hareket eden Kürt kökenli milletvekilleri grubu var. Onlar da kendi içlerinde ikiye ayrılıyorlar “HDP ile yakın olanlar”,  “HDP ile yakın olmayanlar”..
Yandaş medya organlarındaki kalemşorları bile bu hiziplere göre ayrıştılar. Bağlı bulundukları cepheye göre köşelerini dizayn ederken yer yer kulislerde kapıştıklarına hatta bazen daha da ileriye gidip birbirlerine küstüklerine tanıklık ediyoruz.
Bu hiziplerin ürettiği her ulvi(!) düşünceyi yazmaya kalksam yazıyı okumayı bırakırsınız!..
Şöyle bir kısaca özetlemeye çalışırsak; “Sadece Öcalan’ın doğru yolda olduğuna”,  “Öcalan ile Kandil’in danışıklı dövüş yaptığına”,  “Sürecin başarı ile sonuçlanacağına” inanalar, “ya başarıya ulaşmazsa” diyip yarım ağızla da olsa gümbürtüye gidebileceklerini ifade edenler,  “özerkliği ,federasyonu”  savunanlar, “bu iş anayasa komisyonuna benzedi masadan kalkan taraf biz olmayalım onlar olsun”,  “sağ salim başkanlık sistemine geçtiğimizde herkes ustanın dediğine razı olur”, “seçimden sonra hükümete HDP’yi de ortak edelim”, “nasıl olsa sonunda asker bu işi bir şekilde çözer” diyenler de var.
AKP’deki tüm hiziplerin üstünde ortak hedef birliği yaptıkları tek husus ise;
“2015 genel seçimlerini kazasız belasız atlatmak”..
İktidar kulisleri öyle kaynıyor ki; son dedikodu, HDP’den gelen  “seçim barajını düşürelim” teklifi ile ilgili. Recep Erdoğan’a yakın kaynakların iddiası o ki; “HDP, pazarlık sürecinde seçim barajının yüze 5’e düşürülmesini dayatmış. Hükümet bunu yüzde 7’ye çıkararak sıcak yaklaşmış. Erdoğan ise kızarak ’Siz HDP’yi koalisyon ortağı mı yapmak istiyorsunuz?’diye seçim barajının düşürülmesi teklifini reddet”miş..
HDP kaynakları da bu pazarlık bilgisini doğruluyor. Fakat  “Anayasadaki seçim kanundaki değişiklikler seçime 1 yıl kala yapıldıysa uygulanamaz”  şeklindeki hükmü hatırlattığımızda  “anlaşırsak anayasa değişikliği ve geçici bir madde ile bunu da çözeriz” diyorlar..
MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın İmralı heyetinin dönüşü sonrasında tekrar adaya gideceği bilgisini de ekleyelim..
Şimdii!..
Hâlâ bu yazının başlıkla alakasını kuramadınız
değil mi?..
Bu sefer bomba haberin flaşını en sona sakladım.
ABD talepleri doğrultusunda AKP iktidarının eğit-donat eğilimini ve başkent koridorlarındaki tüm sıcak gelişmeleri anında YENİÇAĞ sütunlarından okudunuz. En son olarak ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın İstanbul’da verdiği “PYD’yi de eğitin” talimatını da. Hükümet kaynaklarından, perşembe günü 7 saat gibi uzun bir sürede gerçekleşen  YAŞ toplantısında bunun gündeme gelip gelmediğini sordum. Hükümet kaynakları, YAŞ’ta askerin eğit-donat kapsamında yürütülen çalışmalarla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgi verildiğini kaydetti. Bu arada askeri kanadın; PYD’ye Türk askeri tarafından eğitim verilmesine kesinlikle karşı çıkarken, bazı belgeleri ve de fotoğrafları masaya koyduğu bildirildi. Davutoğlu’na yakın kaynakların  verdiği bilgiye göre; asker, PYD eş başkanı Salih Müslim’in Öcalan ile çekilen fotoğraflarının yanısıra Müslim’in son günlerde terörist Murat Karayılan ve diğer ele başı bazı terörist ve teröristlerle çektirdiği samimi fotoğrafları gösterdi ve bunların kapsamlı bilgisini verdi. Davutoğlu’na PYD/PKK birlikteliği belgeli ve fotoğraflı ispatlanırken, “Türk subayı, PYD/PKK unsurlarına eğitim veremez”  kesin bir dille izah edildi. Davutoğlu’na yakın kaynaklara göre;  “Başbakan da aynı doğrultuda görüş bildirdi”. Başbakan Ahmet Davutoğlu, eğit-donat kapsamında Kırşehir Hirfanlı’da, ÖSO’ya Türk-ABD askerleri tarafından eğitim verilmesine ve buna karşılık Kuzey Irak’ta peşmerge ve Irak ordusuna, ABD askeri tarafından verilen eğitime Türk askerinin “gözlemci”  olarak katılmasına sıcak bakıyor..  

Yazarın Diğer Yazıları