Bu yazıya başlığı siz atın!..

Sıcak; siyasi, askeri, istihbarat ve güvenlik maddelerinden oluşan gündem maddeleri.
Bir o yana bir bu yana savruluyoruz.
Belki de habercilerin en sıkıntısız(!) çalıştığı ülke; Türkiye. Hiçbir zaman gündem ve haber sıkıntısı çekmiyoruz. Bugün sizlere, istihbarat, güvenlik ve askeri kaynaklardan ulaştığım flaş bilgileri aktarmak istiyorum.
İlki; Reyhanlı patlamasına farklı bir boyut katan hacker grubu Redhack’in Jandarma istihbarattan sızdırdığı 7 belge ile ilgili. Detayları medyada genişçe yer bulduğu için ayrıntılarına girmeyeceğim. İstihbarat kaynaklarının belgeleri doğruladığını aktarmakla yetineceğim. İstihbarat  ve güvenlik birimlerinin eline gelen ve kendi aralarında paylaştıkları son bilgiler tarihleri itibariyle şöyle;
* 20 Mayıs Pazartesi: El Nusra cephesinin bomba ile tuzaklanmış araçların hazır edildiği.. Koyu renkli ....marka 3 araç hazır olduğu.. Türkiye’ye giriş yapacağı..
* 22 Mayıs Çarşamba; İstanbul ve Ankara’da 10 ayrı yerde bombalama eylemleri yapılacağı bilgisi alındığı.. (Güvenlik birimlerindeki bu istihbarat mesajında örgüt adı verilmiyor-aht-)
Bu tip eylem bilgilerini kendimce haklı gerekçelerle yazmayı ve yazılmasını pek doğru bulmam. Bazen habercilik adına kendinizle böyle çeliştiğiniz anlar oluyor. Bu bilgileri aktarmakta tek gayem devletin bazı birimlerinde son hızla devam eden “Tayyipçi”, “Cemaatçi” ve de koltuk-yetki kavgalarından dolayı yaşanan acı faturalara karşı ilgilileri duyarlı  hale(birazcık da olsa,olabilirse) getirmek.
Hani bir söz vardır -sıkça kullanırız- “besle kargayı oysun gözünü” diye..
Başkentin güvenlik koridorlarında El Kaide’ye bağlı El Nusra cephesi tartışılıyor ve durumu gözden geçiriliyor!.. Yetkililer, bu örgütün “sınır dışı edilmesi ve terör örgütü ilan edilmesi” seçeneğinin Başbakanın önüne konulabileceğinden bahsediyorlar.
Yine güvenlik birimlerinden aldığım bilgilere göre ABD’de düşünceleri değişen ve gelişen “Muhteşem”i Cenevre konferansı öncesinde gitmeyi planladığı Rusya’da bir sürpriz bekliyor. Rusya, “Muhteşem” ABD’den döner dönmez, Gülen cemaatine yönelik bazı operasyonlar yapmış. Bunlarla ilgili dosyaların Rusya’da Başbakan’ın önüne konulacağı konuşuluyor.
Askeri konulara ve Genelkurmay cephesine geçelim;
AKP iktidarı terör örgütü PKK’nın sözde çekilme sürecinde yeni bir kamuoyu çalışması hamlesi yapmıştı. Askerlik süresinin kısaltılacağını ilan etmişti. Söz konusu yaptıkları çalışmalara göre kısa dönem askerlik 4, uzun dönem askerlik de 12 aya düşürülüyordu. O günlerde Genelkurmay’dan her zaman olduğu gibi çıt çıkmamıştı. Öğrendik ki; Genelkurmay Başkanlığı kendi çalışmasını tamamladı. Ve buna göre; Genelkurmay Başkanlığı tek tip askerliğe geçmeyi öneriyor. Askerlik süresi 9 ay olacak. Kısa dönem askerlik ve yedek subay uygulaması, paralı askerlik tamamen kaldırılacak. Genelkurmay hazırlıklarını Hükümete verdi, görüşmeler devam ediyor.
Genelkurmay’ın, Seferberlik Tetkik Kurulu’nun 16 bölge başkanlığından 11’ini kapatmasıyla ilgili operasyona gelelim. Burada kafa karıştıran konulardan biri de Özel Kuvvetler’in ne olacağı ile ilgili. Terör örgütünün isteklerinden biri de Özel Kuvvetler’in lağv edilmesi. Genelkurmay karargahı kaynakları “buna direndiklerini” belirttiler. Hükümet bundan bir süre önce Kuzey Irak’ta görev yapan bordo berelilerin tümüyle geri çekilmesini istemiş fakat Genelkurmay ret cevabı vermiş.
Sözde çekilme süreci ile ilgili askeri kaynaklardan ulaştığımız notları da aktaralım;
* Terör örgütü PKK, 18 Mayıs Cumartesi gecesi Yüksekova Hudut Tabur Komutanlığı’na havanlı saldırı düzenledi.
* 22 Mayıs Salı günü piknik sürecine dahil olmak isteyen Muş’ta 10 vatandaş, gittikleri ormanda 8 PKK’lı teröristle karşılaştı. Teröristler “piknikçilerin” ellerindeki hızarla el koyup, “Biz buradayız. Bir yere gitmedik. Bizim doğal saklanma alanımızdaki ağaçları kesemezsiniz” diyip vatandaşları bir güzel de tartaklayıp evlerine gönderdi.
Çok daha fazla canınızı sıkmamak için nokta koyuyorum. Haber çok ama yine bunaldım, onun için de yazının başlığını size bıraktım.
Affola!..

Yazarın Diğer Yazıları