“Ben gelmezsem Gökçek gelecek”...

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mezunları Dayanışma Vakfı’nın davetlisi olarak çok önemli bir sohbet toplantısına katıldık. Dostlarımızla kucaklaşıp hasret giderme imkanı bulduk. Ankara’nın puslu ve de yağışlı bir gününde dolu dolu 2 saat geçirdik. KTÜ Vakfı’nın sohbet konuğu olan MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya’yı dinledik.
Mevlüt Karakaya, henüz saha çalışmasında ama çok hazırlıklı buldum. Ankaralı olması hasebiyle de Angaralıların sorunlarını ve beklentilerini çok iyi teşhis etmiş. Ankara’yı kılcal damarlarına kadar bilen bir aday.. Sohbette neler anlattı Mevlüt Karakaya?.. Mahalli seçimlerin yabana atılacak seçimler olmadığına ısrarla vurgu yaptı, Türk milletinin var olma ile yok olma arasında tercih yapacağına işaret etti. MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı, iktidarın büyük şehirleri  “bütün şehir” haline getirirken kurduğu tuzaklara değindi, “kaybetme lüksümüz yok” dedi. Karakaya, başkentin bütçesinin eski parayla 7 katrilyon lira rantının da buna eşdeğer olduğunu ve yandaşlara nasıl dağıtıldığını anlattı. Mevlüt Karakaya, “Ankara’nın içi boşaltılıyor. Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüştürüldü. Ankara zengin, Ankaralı fakir. 21 yıldır Ankara’da milli maç yapılmıyor. Ankara’nın başkent olduğu unutulmuş boş kent haline getiriliyor” dedi.
Ankara’nın muhafazakar seçmeninin yıllardır Gökçek tarafından “ben gelmezsem sol gelecek” diye “aldatıldığı” konusunda önemli bir hatırlatma yapan Karakaya’nın seçim sloganı gerçekten çok isabetli belirlenmiş;
 “Ben gelmezsem Gökçek gelecek”...
Angaralılara her karşılaştıkları yerde Mevlüt Karakaya’ya mutlaka kulak vermelerini öneririm.

 

1’inci Ordu Komutanı Turmuş’tan cevap

 “Bavul ötesi sırlar” başlığıyla 4 Aralık’ta kaleme aldığım ve eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’ın açıklamalarına yer verdiğim yazıya 1’inci Ordu Komutanı Ahmet Turmuş’tan cevap geldi. Cevap hakkının kutsal olduğuna inanan gazeteciyim. Aynen yer veriyorum. Kendi yorum hakkımı da saklı tutarak Ümit Yalım’ın buna bir cevabı olursa ona da yer vereceğim.

 

Cevap ve Düzeltme

“04.12.2013 tarihli Yeniçağ Gazetesi’nde Ahmet TAKAN  imzasıyla “Bavul Ötesi Sırlar!..” başlığı ile yayımlanan haber müvekkilimizin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olup, tamamen gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme ve gündem yaratmak amacıyla yapılan yalan bir haberdir. Haberde iddia olunanın aksine müvekkilimiz 1980 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olduğunda henüz yüzbaşı rütbesinde iken, 926 Sayılı TSK Personel Kanunu ile buna dayanılarak çıkartılan Sınıflandırma Yönetmeliği ve Yönergesi hükümlerine uygun olarak, Ordu donatım sınıfından Piyade sınıfına geçmiş ve Korgeneralliğe terfi şartlarından biri olan muharip sınıf statüsünü 1980 yılında kazanmıştır. Yine haberde iddia olunanın aksine;  söz konusu NATO Savunma Bakanları Toplantısının basınla ilgili faaliyetleri, tümüyle Başbakanlık Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetki ve tasarrufunda yürütülmüştür. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı’nın ve dolayısıyla müvekkilimizin, yetkili olmadığı Brüksel’deki basın turuna ilgili yayın kuruluşunu dahil etme konusunda bir işlemi de olmamıştır. Bu husus Milli Savunma Bakanlığı’nca 05.12.2013 günü yapılan basın açıklamasında da açık olarak yer almaktadır. Son olarak haberde iddia olunanın aksine; Milli Güvenlik Kurulu toplantılarına kimlerin katılabileceği yasada açıkça düzenlenmiş olup, müvekkilimiz rütbesi ve görevi itibariyle bu toplantılara katılması yasal olarak mümkün olmadığı gibi, belgelere ulaşma ve inceleme imkânı da bulunmamaktadır. Müvekkilimiz haberde bahsi geçen MGK evraklarını hiçbir kişi veya kuruma bizzat veya aracı olarak servis etmemiş, böyle bir hukuksuzluk içerisinde hiçbir şekilde yer almamıştır. “Çamur at izi kalsın” düşüncesi ile yapılan söz konusu haberde yer alan hiçbir iddianın gerçeklerle ilgisi bulunmadığını kamuoyuna saygı ile bildiririz.”
1’inci Ordu Komutanı
Orgeneral Ahmet TURMUŞ’un
vekili Av. Sönmez AHİ

Yazarın Diğer Yazıları