Belgeleriyle EOKA/PKK kardeşliği!..

YENİÇAĞ, Kıbrıs'tan önemli miktarda Türk askerinin çekildiğine dair iddiaları gündeme getirdi. 1 Nisan'da, Türk kanı içen kanlı terör örgütü EOKA'yı anma törenlerinde ENOSİS ruhunun nasıl hortlatılmak istendiğini Yunanistan Millî Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden belgeleriyle ortaya koydu. "Kıbrıs'ta müzakere süreci" diye yutturulmak üzere çevrilen tezgahlarla ilgili, adadan çekilen askerlerimizle ilgili, henüz Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan, Millî Savunma Bakanlığı'ndan veya iktidarın herhangi bir yetkilisinden resmi  açıklama gelmedi. Dışişleri Bakanlığı'na bırakın Yunan Büyükelçinin çağrılıp "ne bu EOKA rezaleti" diye hesap sorulmasını, kınama mesajı bile duymadık. Hoş!.. Geçen sene de Kıbrıs Rum Kesimi'nde aynı kutlamalara katılan Yunanistan Başbakanı Çipras'a Ahmet Davutoğlu tarafından İzmir'deki Başbakanlık ofisinin emrine amade edilmesinden sonra bunlara şaşmamak lazım!..

Şimdi!.. Aynı tarihte meydana gelen daha büyük bir skandalı belgeleriyle ortaya çıkaracağız. Ama önce kısa bir hatırlatma;

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tellidis ile birlikte 1/2 Nisan 2016 tarihlerinde, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bölgesine, iki günlük resmi ziyarette bulunmuştu.

Gerisini eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım'dan dinleyelim;

"Kammenos, ziyaret sırasında Türkiye'ye ve Kuzey Kıbrıs'a yönelik olarak çok sert açıklamalar yaptı. Kammenos, ENOSİS (Kıbrıs'ın Yunanistan'la birleşmesi) ve PKK'ya destek mesajları verdi. Bakan Kammenos'un mesajları, Yunan Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlandı.

 1-485.jpg

 Ziyaretin birinci gününde EOKA terör örgütünü anma törenlerine katılan Kammenos, ikinci gün Güney Kıbrıs'taki askeri birlikleri ziyaret etti. Güney Kıbrıs'taki Rum askerleri, Bakan Kammenos ve Kara Kuvvetleri Komutanı Tellidis'e 'göreve hazırız' mesajı verdi."

 2-355.jpg

3-222.jpg

Şer ittifakı devam ediyor

"Savunma Bakanı Kammenos, daha sonra Kıbrıs Yedek Komando Subayları Derneği Genel Merkezi'ne giderek, PKK destekçisi Theofilos Georgias'ı anma törenine katıldı. Anma törenine, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Savunma Bakanı Christoforos Fokaides ve Rum Millî Muhafız Ordu Komutanı Korgeneral Basiakulis de katıldı.

1994 yılında ölen terör örgütü  PKK destekçisi Theofilos Georgias, Kürdistan Dayanışma Komitesi'nin başkanlığını yapıyordu. Bakan Kammenos, Theofilos'u anma töreninde yaptığı konuşmada PKK'ya destek mesajları verdi.

 5-056.jpg

Teröristbaşı Öcalan'ın Yunanistan tarafından teslim edilmesini (Kenya'daki Yunan Büyükelçiliği'nden teslim edilmesini kastediyor) vatan hainliği olarak tanımlayan Kammenos, bu olayın Theofilos'un mücadelesine ağır zarar verdiğini söyledi. Theofilos'un, her şeye gücü yeten Türk Devleti efsanesini yıktığını iddia eden Kammenos, Kürt savaşçıların (PKK'lı teröristlerin) kendilerine/Yunanlara güvendiğini belirtti.

Kammenos konuşmasının son bölümünde, 'Eğer gelecek aylarda Kürt devletini kurarsak, onun (Theofilos'un) huzur içinde uyuyacağını bilmenizi isterim' dedi.

Geçen sene de Kıbrıs'ı ziyaret eden Kammenos, 'Güney Kıbrıs'ta görev yapan Yunan Alayı'nın, zaman olgunlaştığında, işgal bölgelerine (Kuzey Kıbrıs'ı kastediyor) özgürlük bayrağını yeniden dikecek hücum birliği olduğunu' söylemişti.

 4-105.jpg

Kuzey Kıbrıs'ta bulunan birliklerin 3'te iki oranında çekildiği haberlerine sessiz kalan Erdoğan, Davutoğlu ve AKP Hükümeti, zamanın olgunlaşmasını mı sağlıyor? Bu derin sessizlik, Güney Kıbrıs'taki Rum birliklerinin, Kuzey Kıbrıs'a girip Rum ve Yunan bayrağını dikmesi için olgun bir ortam ve zaman oluşturulmasının habercisi mi?"

Ümit Yalım'ın sorularına ek olarak ben de; "PKK'lı teröristlerle mücadele ettiğimiz ve yüzlerce şehit verdiğimiz bugünlerde, PKK'ya destek mesajları veren ve Türkiye'ye saldıran küstah Yunanlara haddini bildirecek yok mu" diye soracağım. Biliyorum, sorular yine boşta kalacak!..

Çünkü; Şengen vizeli pasaportların arasına sıkışmış 3 milyar Euro var!..

Bir de Başbuğ Atatürk'ün İngiliz'in paralı askeri Yunan'ı döverek yıktığı saltanatı geri getirme hevesleri!..

Acı!.. Çok acı!..

 

Yazarın Diğer Yazıları