AKP’de yeni formül!.. “Babadan oğula mebusluk”

Bakmayın, Recep Erdoğan’ın yüksek perdeden üfürüp istifacı milletvekillerini  “hain”  ilan etmesine.
Korku bacayı o kadar sarmış ki;  “aman yanımda kalsınlar”  diye eskisi, yenisi mebusları neredeyse yemek manyağı edecek Başbakan.
Avaz avaz bağırıp hakaret etse de, söylemleri, kendine en yakın milletvekillerini bile ikna etmeye yetmiyor. AKP kulisleri kaynıyor. Sorgulanıyor... Sorgulanıyor... Sorular belirli bir hararet derecesine ulaşınca özel ulaklar Recep Erdoğan’a çıkıyor. Ardından özel ikna odaları kuruluyor, bir yandan da gelsin gitsin toplu ziyafetler.. Tehdit ve şantajlar da ekstrası..
Yetiyor mu?.. Hayır!..
Gizli isyan içten içe sürüyor.. Biri diğerini gözlüyor..
Geçtiğimiz günlerde El Cezire üzerinden verilen 3 dönemi yumuşatma sinyali de kesmedi AKP’li mebusları. Öbek öbek yapılan durum değerlendirmelerinde şu görüş hakim;
“3 dönem kalkmayacak. Başbakan mevcut siyasal ortamdan dolayı bunu söyledi. Şimdilik durumu idare ediyor. 3 dönem kalkabilir mesajı siyaseten söylenmiş sözlerdir.” 
Çok kez dile getirmiştik; Recep Erdoğan’ın cemaatçilerin istifası kadar büyük kâbusu, bunlara 3 dönemliklerin eklenmesi. AKP’li 3 dönemlikler için şimdi yeni bir formül sahaya sürüldü. İktidar partisi kulislerinde konuşulanlara göre, bu şart gevşetilmezse özellikle ağır topların gönlünü almak için önümüzdeki seçim oğullara(öncelikli) ve diğer yakın akrabalara listelerde en güzel yerlerin sözü verilecek.
Babadan oğula mebusluk olur mu?..
Babadan oğula yolsuzluk olur da, bu niye olmasın!..
Bilal Erdoğan önce mebus sonra da genel başkan olur mu?
Her şeyi yazardan beklemeyin!..Buna da siz kafa yorun. 

MGK lağvedildi...

MİT yasa teklifinin inceliklerine geçmeden önce, çok önemli bir noktanın dikkatlerinizden kaçmamasını dilerim. AKP’nin seçim öncesi yasalaştırma sözü verdiği, terörist Abdullah Öcalan’ın taleplerine uygun  “demokratikleşme”  paketi... Siyaset kulislerine bakılırsa paket 30 Mart sonrasına kaldı. AKP kulislerinden edindiğim bilgilere göre, pakete Cumhurbaşkanlığı seçimi ayarı verilecek. Sıkı durun; turpun büyüğü heybeden çıkarılıyor.. Pakete, Balyoz ve Ümraniye makyajlı kısmi affa yol verecek düzenleme eklenecek.. Sonrası malum; genel af ve bebek katili Öcalan’a af..
Gelelim, önceki gün gecenin zifiri karanlığında iktidarın TBMM’ye sunduğu MİT yasa teklifine. Hatırlarsınız; terörist başı, yoldaşları vasıtasıyla son görüşmede, taleplerinin yerine getirilmesi için  “500 bin kişi daha mı ölsün”  diye ağzı salyalı tehditler savurmuştu. İmralı görüşmelerinin yasal zemine oturtulmasını ısrarla talep eden bebek katilinin talimatını Recep Erdoğan yeni MİT yasasının içine sokuşturuverdi. Böylece ilk etap tamamlanmış oldu. Bir güzellik de kendine ve yandaşlarına yaptı Erdoğan. İleride  “vatana ihanet”  ve diğer gerekçelerle yapılabilecek yargılamaların da önünü kesti. Yasa çıktığında kirli pazarlık masasının paydaşları derin  “oh”  çekecek.Tebrik etmek lazım!.. Paralel kavga dümeni ile işi iyi götürüyorlar.
MİT yasa teklifi ile AKP ajandasında varılan önemli bir hedefe daha dikkat çekelim.  “Sivilleştirme”  görüntüsüyle MGK’yı fiilen işlevsiz ve göstermelik hale getiren AKP iktidarı, son noktayı da koyarak Devletin temel direğini resmen yıkıyor. Yasa teklifindeki;  “Bakanlar Kurulu, MİT’e dış güvenlik, terör ve milli güvenliğe ilişkin konularda görev verebilecek” maddesi bence en can alıcı husus. Yoksa!. Benim ve sizin,  banka vs.. gibi kişisel bilgilerinize ulaşılabilmesi için zaten bu memlekette yasaya filan ihtiyaç olmadığı ortada. Evet!.. MGK, içi tamamen boşaltılarak resmen lağvediliyor.
AKP’nin teklifi, bu maddeyle birlikte yasalaşınca ne olacak?..
Recep Erdoğan’ın paralel devleti haline gelecek MİT. Aynı HSYK Yasası ile yargıya yapılan gibi.
MGK (da) ne olacak?..
Zaten iki ayda bir toplanıyorlardı. Bundan sonra toplantılarda paşa paşa oturup çay içip, kurabiye yerler. Hatta sohbet toplantıları daha işlevsel olsun diye altın günü bile yapabilirler!..

Yazarın Diğer Yazıları