4 karede Türkmenler...

IŞİD terör örgütünün katliamından ve bunu fırsat bilerek peşmergenin ayak oyunlarıyla Irak’ta yerlerinden yurtlarından edilen yüz binlerce Türkmen kardeşimizin içinde bulunduğu acıklı hali sizlere daha net gösterebilmek için bu sefer 4 adet fotoğraf karesine yer vereceğim.  

 

 

takan1-004.jpg

takan2-003.jpg

takan3-002.jpg

takan4-002.jpg

Zulümden dolayı yurtlarından göç etmek zorunda kalan sayısı 650 civarında olan Türkmen aileleri bir türbeye sığınmış yaşam savaşı veriyor. Daha, fotoğraf karelerini anlatmaya ve de yorum yapmaya gerek var mı?..
Burada tek izah edilmesi gereken şey, karelerde görünen Türk Kızılayı görevlisi. Kızılay, bölgedeki durumu haber alır almaz elindeki tüm imkanları ile türbe içi ve etrafında yaşam savaşı veren Türkmenlere yardıma koştu. Edindiğim bilgilere göre ilk etapta, 63 metrekare çapında iki genel maksat çadırının kurulmasına başlandı.
Bölgede konuşlu Türk Kızılayı ekiplerine gelen bilgilere göre; yaşanan çatışmalardan dolayı 100 bin kişi Telafer’den kaçıp Sincar’a sığındı. Sincar çevresinde ise çatışmalar devam ediyor.
Türk Kızılayı bölgede tüm olumsuz koşullara rağmen insani yardımları ulaştırarak Türkmenlerin yaralarına merhem olmaya çalışıyor. 
Kızılay, tüm il temsilciliklerine yeni bir genelge gönderdi ve bayrama yetiştirilmek üzere her ilden 1 yardım TIR’ı hazırlanması istendi. Bu TIR’lar arifeye yakın, Türkmenler için yola çıkacak. Ramazan Bayramı’nda tüm yardımların Türkmenlere ulaştırılması planlanıyor.
Türk Kızılayı’na destek olmak için elimizden geleni yapalım. Fakat, ortada çok ama çok acı bir gerçek var. Kardeşlerimiz IŞİD terör örgütünün de peşmergenin de insafına terk edilemez. Türkmen Yurduna uzanan ellerin kırılması için de gereken neyse vakit daha fazla geçmeden yapılmalı...

Yazarın Diğer Yazıları