Türbanın iki yüzü...

AKP-PKK ortaklığının gündeme taşıdığı iç savaş tehdidine “tık” yok.
Ne var?
Gerçeklerin üzerine Ustaca örtülen başörtüsü..
Yine buyurmuş Muhteşem;
 “Başörtülü milletvekilleri Meclis’te görev ifa edebilir. Şartlar müsait”  diye..
Adına; ister “sözde demokratikleşme paketinin başörtüsü ile örtülmesi” ister  “ülkenin bölünmesi başörtüsü ile halka hazmettiriliyor” diyin.. Ne derseniz diyin de.. Başörtüsü ile istismarı gözden kaçırmayın.

 

 

Ankara büromuza gelerek bizleri ziyaret eden emekli Müftü, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Başbakan’ın sözlerini değerlendirirken önemli bir hatırlatma yaptı. Özkes, eski AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna’nın 2008 yılında(şubat) başörtüsü konusunda “Hedefimiz, kamu hizmeti veren personelde de böyle bir yasağın olmamasıdır” sözleri yüzünden disipline verildiğini ve uyarı cezası aldığını kaydetti.
Arşivi taradım. Bir daha milletvekili yapılmayan Tuna, “Türkiye’de özgürleşme adına yeni bir Anayasa çalışması devam ediyor. İnşallah hedefimiz kamu hizmetlerinde de, yani kamu hizmeti veren personellerde de böyle bir başörtüsü yasağının olmamasıdır. Zamanı gelince o düzenlemeler de yapılacaktır” demiş. Tuna’nın bu sözlerine AKP sözcüleri sert tepki göstermiş. Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Bizim tek gündem maddemiz, yükseköğretimdeki öğrencilerin sıkıntılarının giderilmesi. Kamunun diğer alanlarında problem yok. Böyle bir tartışma olmadı, olmayacak, böyle bir şey gündeme gelmeyecek” diye cevap vermiş. Sonra da disipline sevk edilen mebusa uyarı cezası verilmiş.
Sohbetimiz sırasında İhsan Özkes, TBMM’ye sunduğu önemli bir kanun teklifi hakkında da bilgi verdi. Büyükşehirlerdekiler pek hissetmezler ama Anadolu’da cami cemaatinin en önemli meselesidir; ısınma.
“İbadethanelerin birçok sıkıntı ile karşı karşıya olduğu bilinmektedir. Bu sıkıntıların en önemlilerinden birisi de ibadethanelerin ısınma sorunudur. Özellikle kış mevsiminde ülkemizdeki birçok ibadethanenin ısınma sıkıntısı nedenleri ile vatandaşlarımız, ibadetlerini sağlıklı bir ortamda yapamamaktadır. Önerilen kanunun kabul edilmesi ülkemizdeki bütün ibadethanelerin ısınma ve su giderlerinin belediyeler tarafından karşılanmasını sağlayacaktır” diyor İhsan Özkes. Tek maddelik teklif şöyle;
 “Toplumun ibadetine açılmış ve ücretsiz girilen cami, cemevi, mescit, kilise, sinagog, havra gibi ibadethanelere ilişkin su ve ısınma giderleri ibadethanenin bulunduğu ilin belediye bütçesinden karşılanır.”
AKP iktidarında, arka bahçe yapılan camilerin menfaat gruplarınca istismar edilmesinin önüne geçebilecek böyle bir düzenlemeye geçit verilir mi?
Bence, mümkünü yok.
İhsan Özkes’e de söyledim. 

Yazarın Diğer Yazıları