Suçlu makinist değil, kamyonetmiş!..

Sorular hâlâ yolda bekliyor!..

Iğdır'da 13 polisimizin şehit olduğu terör saldırısıyla ilgili son haberi gördünüz, değil mi?

Kahpe saldırı ile ilgili 2 yazıda çok soru sorduk. Sadece biriydi; "Madem yola döşenen 1 ton bombanın patlatılmasıyla kahramanlarımız şehit edildi. Bu kadar ağır bombanın patlatılmasıyla yolda oluşması gereken krater gibi çukur nerede?"

Saldırının ardından 1 hafta geçti. Yetkililer ilk yaptıkları açıklamayı düzelttiler!.. Meğerse, PKK kamyonete yüklediği 5 ton bombayla saldırmış. Yeni mahalle orijinli (kopyala/yapıştır) servis edilen haberin ayrıntılarına giremeyeceğim. İçler acısı!.. Sadece yeni birkaç soru yöneltmekle yetineceğim;

Patlayan bombanın miktarını 5 tona çıkardınız. Öyleyse, o yolun yerle yeksan olması, ortada yol-mol kalmaması lazım. Hâlâ görüntü bekliyoruz. Sakın ha, yeni bir acemice senaryoya imza atıp iş makineleri ile yolu kazmayın. "İşte görüntü" demeyin. Peki, kamyonet patlatıldı. İçinde ölen terörist veya teröristler yok muydu? Hadi, o da uzaktan patlatılmış olsun. Kamyonete ait dört tekerden birini de mi, çelik aksanından parçalar da mı görmediniz de  o ilk açıklamayı yaptınız. Ve en acı soru; 5 ton bombanın patlatılmasıyla şehit olan polislerimizin aziz vücutlarını akşama kadar nasıl bir araya getirdiniz de akşamında memleketlerine yolladınız?.. Kamyonet açıklaması için niye 1 hafta beklediniz?..

Günah keçisi ilan ettiğiniz gariban makinistlerinize alışmıştık. Bu sefer olmadı!.. Makinist yerine muhtar buldunuz.

Ey!.. Bu memleketteki derin yapı, derin devlet meraklıları, paranoyakları,

Neredesiniz?..

Ergenekon, gladyo müptelaları!.. "Ankara'nın şerrindense Brüksel'in şefaati" diyen Cuma göstericileri,

Neredesiniz?..

Susurlukçular!.. Ne oldu? Ayran içtiniz de ayrı mı düştünüz?..

Niye susuyorsunuz?..

Derin, en kirli yapı, gladyo mudur nedir, önünüzde duruyor. Öyle derinlerde falan da değil. Sığda, çok sığ adamlar tarafından yönetiliyor. Birden bire kör mü oldunuz?.. Neden göremiyorsunuz?..

Yoksa!.. Söz konusu, polis/asker şehitse sizin için teferruat mı?..

 

 

*

 

SESİK de gitti!..

Aksaray Partisinde (AKSP) R. Erdoğan operasyonları devam ediyor. Tek adamlığını ilan eden Erdoğan, kişilerin tasfiyesinden sonra onlara bağlı yapılara da el attı. Beşir Atalay'ın başında olduğu SESİK dağıtıldı. Bunun yerine partide doğrudan saray ile çalışacak ekibini inşa etti. Bu ekibin çekirdek kadrosunda Binali Yıldırım, Ömer Çelik, Mustafa Ataş gibi isimlere yer verdi.

Erdoğan, kongrede Davutoğlu'nu dümenden uzaklaştırırken geminin makine dairesinde bulunan Beşir Atalay ve SETA/SDE'cilerin de varlığına son verdi.

Peki, Erdoğan'ın kafasındaki 1 Kasım planı nedir?..

Saraya bağlı 5 anket firmasının ardı ardına yaptığı anketlerden çıkan sonuçta yüzde 50'den yüzde 41'e nasıl gerilendiği ve 9 puanın nereye gittiğine dair  ortak bir rapor yayınlandı. Sarayın eline tutuşturulan rapora göre; kaybedilen 9 puan; 3-3-3 şeklinde üçe bölündü. Birinci kaybedilen üçlük dilim; CHP'nin de yoğun olarak siyaset yaptığı ekonomi alanıyla ilgili. "Kaybedilen üç puanda CHP'nin 7 Haziran öncesi taşeron işçiliğin kaldırılması, emekliye çifte ikramiye, asgari ücretin yükseltilmesi gibi ekonomik vaatleri etkili oldu" denildi.

İkinci üç puan ise; "HDP'nin siyaset yaptığı Kürtçülük alanına kaptırıldı." Kürt kökenli vatandaşlar bu konuda HDP'yi daha samimi bulunca AKP üç puandan olmuş.

Üçüncü üçlük ise "MHP'nin siyaset yaptığı alana gitti." MHP'nin PKK ile başlatılan çözüm sürecini kıyasıya eleştirmesi AKP'yi 3 puandan etmiş. Raporda, bu sonuçlara yer verildikten sonra çıkış noktası olarak ise 4 tespit sıralandı;

1- Ekonomik vaatlerin artırılması.

2- HDP'ye giden oyların geri gelmesi mümkün görünmüyor.

3- MHP'den daha milliyetçi bir görüntü sergilenmesi.

4- Küçük partilerin ele geçirilmesi.

Bu doğrultuda, seçim öncesi bol vaatli dönem başlayacak. Emekliler, özellikle ikramiyelere-promosyonlara boğulacak. Kadınlara ve gençlere yönelik de ulufeler ortalığı kasıp kavuracak.

İkinci maddede belirtildiği üzere HDP'ye giden oyların geri gelmesi zor. Bunun yerine MHP'ye yüklenilecek. MHP'ye üç konuda saldırı olacak;

1- PKK ile biz daha iyi mücadele ediyoruz, görüntüsü verilecek.

2- Ülkücü-milliyetçi transferi sürecek.

3- MHP'nin hayırcı olduğu, hiçbir şeye yanaşmadığı, görüntüsüne ağırlık verilecek.

Sarayın diğer bir operasyon alanı ise küçük partiler. Kimileriyle sanki pazarlık yapılıyormuş edası verilerek bu partiler satın alınacak. SP-DP-DYP-BBP-BTP gibi partiler operasyonun merkezinde. Saadet Partisi ve HÜDAPAR ile seçim ittifakı çalışması var. 23 il tespit edildi. Burada az farkla kaybedilen yerler var. İstanbul 3'üncü, Ankara 1'inci bölge, Bayburt ve Gümüşhane, Şanlıurfa gibi illerden artı vekil hesabı yapılıyor...

Saray yine kesenin ağzını sonuna kadar açtı. Dik durabilene helal olsun!..

 

Yazarın Diğer Yazıları