Sen biliyor musun Türkiye!..








Önce bu kareye;

1-252.jpg

Sonra ...;

2-197.jpg

Sonra...;

3-126.jpg

Şimdi de bu fotoğraf karesine dikkatle bakmanızı istiyorum.

4-052.jpg

Tel örgülerin arkasında kalan, trajik fotoğraf kareleri, Suriye'de yaşanan  Türkmen katliamı sonucunda sınırımızda çekildi. İnsanlığın ortak acıları konusunda ayrımcılığa düşmek istemiyorum. Fakat, çifte standarda da isyan ediyorum!..

Türkmen'in çocuğunun, yaşlısının, kadınının, kızının maruz kaldığı zulme  rağmen akmayan gözyaşlarına, dönen sırtların hepsine lanet ediyorum!.. İnsanlığın ar damarı gereği; mukayese yapmadan sadece ve de sadece soruyorum;

Nerde o yüksek perdeden nutuklar?..

Nerde o insan hakları savunucuları?..

Nerede o meydanlarda mangalda kül bırakmayan savurmalarla yapılan el kol işaretleri?..

Zoyters, fırıldak press gibi dünya çapında haber ajansları neden tüm dünyaya bu fotoğrafları servis etmiyorlar?..

Yiğit Türkmenler, bilinçli bir soykırım harekâtına karşı kahramanca çarpışıyorlar Suriye'de. Ellerinde neleri varsa... Sınırımıza kadar geliyorlar, çoluk çocuklarını, kadınlarını, kızlarını, savaşamayacak yaşta olan ihtiyarlarını bize emanet ediyorlar, dönüyorlar cepheye... Kahramanca şehit düşüyorlar; Turan uğruna...

Allah'tan, Türk Kızılayı var...

Elinden gelen tüm imkânları Türkmenler için seferber etmiş. Daha sonra ayrıntılarını vereceğim ama önce kısa birkaç bilgi aktarayım.

Bayır-Bucak'ta yaşananlar çerçevesinde; Göç ve Mülteci Hizmetleri Müdürlüğü, Suriye Krizi Ülke Alan Koordinatörlüğü ve bağlı birimler alarma geçirildi.

Bölgeden gelen bilgilere göre; Yamadiye bölgesinde bulunan köylerin büyük çoğunluğunun boşaltıldığı, köylerde yaşayan Türkmenlerin, Türkmen ve Kürt Dağı'na sığındığı, sığınan kişilerinin sayısının 4 bin-4 bin 500 kişi arasında olduğu belirtiliyor. Yamadiye bölgesinin sınırları içinde bulunan El Rahma Hastanesi'nin tamamen boşaltıldığı, yaralıların sınır bölgesine getirildiği, sınır noktasına sevk edilen 3 adet mobil ekip ile yaralıların tedavilerinin gerçekleştirildiği, Hilal Hastanesi'nin ise bölgede faaliyetlere devam ettiği bildiriliyor. Ayrıca, Yayladağı sınır hattına kurulan kamplarda 19 bin Türkmen'in bulunduğu kaydediliyor.

Türk Kızılayı sınırda Türkmenlere her gün kesintisiz gıda yardımı yapıyor.  Sadece mobil ekmek fırını ile 20-28 Kasım tarihleri arasında 68 bin ekmek üretildi ve dağıtıldı.

Ay sonu itibarıyla Türk Kızılayı'nın sınırda Türkmenler için kurduğu çadır sayısı 2 bin 108, dağıtılan battaniye ise 15 bin. Türk Kızılayı yetkililerinden  aldığım bilgilere göre yapılan sağlık yardımları ise şöyle;

52 bin adet ilaç, 82 bin tıbbi sarf malzemesi, 88 adet tıbbi cihaz, 800 hijyen seti, su, sanitasyon, hijyen gibi diğer kalemler ise 9 bin adet.

Bazı işler, seçim meydanlarında nutuk atmayla, kuru kuruya gereğini yerine getirmeden slogan üretmekle olmuyor. Son olarak da sınırımızdan şu kareye dikkat kesilin;

5-029.jpg

Sen bilirsin Türkiye!..

 

Yazarın Diğer Yazıları