Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...

Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...

Patlıcan közlerken bilmeniz gereken tüyolar. Patlıcan bu yöntemlerle asla acı olmuyor

Patlıcan közlemenin lezzeti ve pratikliğiyle ilgili birkaç ipucu paylaşmak istiyoruz. Bu yöntemle közlenen patlıcan, suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor.

İŞTE FIRINDA PATLICAN KÖZLEME

Nefisyemektarifleri.com sitesinde adım adım fırında patlıcan közleme tarifinin detayları paylaşıldı. İşte o tarif

Fırında patlıcan közlemek için öncelikle fırın tepsisine pişirme kağıdı alalım.
Yıkayıp kuruladığımız patlıcanların üzerine çatal, kürdan ya da bıçakla delikler açalım.
Ardından fırın tepsisine alalım. Delikler sayesinde pişerken patlıcanın içerisinde oluşacak buhar rahatlıkla dışarı çıkacaktır.

maxresdefault.jpg

220 °C fırında alt üst fansız ayarda patlıcanlarımızı 50 dakika közlenmeye bırakalım.
Sürenin sonunda patlıcanları fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Ardından kabuklarını soyduğumuz köz patlıcanlarımızı hemen kullanmayacaksanız dondurucuya kaldırabilirsiniz.


Evde patlıcan közleme de diğer bir yöntem ise közmatikte közlemek. Bunun için patlıcanları közmatiğin üzerine alalım. Bıçakla üzerine minik delikler açalım.
Ocağı açtıktan sonra patlıcanları belirli aralıklarla çevirerek közleyelim.
Yeterince yumuşayan patlıcanların yine ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kabuklarını soyalım ve dilediğimiz şekilde kullanalım.

Közlenmiş Patlıcanla Ne Yapılır?

Közlenmiş patlıcanı doğrayarak, üzerine doğranmış domates, biber, soğan ve zeytinyağı ekleyerek harika bir salata yapabilirsiniz. Limon suyu ve tuz ile lezzetlendirebilirsiniz.

İlgili Haberler
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Canan Karatay anlattığında herkes dalga geçmişti. Ters köşe yapan gerçek ortaya çıktı...
Canan Karatay anlattığında herkes dalga geçmişti. Ters köşe yapan gerçek ortaya çıktı...
Doğuştan mutsuz 3 burç... Yüzleri hiç gülmüyor ve hayatları boyunca hep sıkıntı çekiyorlar
Doğuştan mutsuz 3 burç... Yüzleri hiç gülmüyor ve hayatları boyunca hep sıkıntı çekiyorlar
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
1 avuç kabak çekirdeği ve 1 bardak… Faydasını iki katına çıkaran öneri...
1 avuç kabak çekirdeği ve 1 bardak… Faydasını iki katına çıkaran öneri...
Bebek gibi masum 3 burç - Herkes onlardan asla kötülük gelmeyeceğini bilir ve onları çok sever...
Bebek gibi masum 3 burç - Herkes onlardan asla kötülük gelmeyeceğini bilir ve onları çok sever...
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu
Çörek otunun bilinmeyen etkisi. Sabah uyanır uyanmaz bir tutam yutanda o dertten eser kalmıyor
Çörek otunun bilinmeyen etkisi. Sabah uyanır uyanmaz bir tutam yutanda o dertten eser kalmıyor
Açmayan orkideyi bile açtıran tüyo; Tüm çiçekçiler orkide bakarken uyguluyormuş...
Açmayan orkideyi bile açtıran tüyo; Tüm çiçekçiler orkide bakarken uyguluyormuş...