Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor

Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor

Yaprak sarma pişirirken bilmeniz gereken ''tarif'' sırları. Pişireceğiniz sarma asla dağılmıyor ve daha iyi pişiyor

Bu püf noktalarını dikkate alarak yapacağınız yaprak sarma tarifi, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek lezzette olacaktır.

Yaprak sarma yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları vardır. Bu sırları bilerek sarma yapımında daha başarılı ve lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte yaprak sarma tarifinde bilmeniz gereken sırlar:

Yaprak sarma yaparken kullanacağınız yaprakların taze olmasına dikkat edin. Taze yapraklar daha esnek ve kolayca şekil alır. Eğer taze yaprak bulamıyorsanız, dondurulmuş yaprakları kullanabilirsiniz. Ancak dondurulmuş yaprakları kullanacaksanız, öncelikle çözülmesi için buzdolabında bekletin.

Maden Suyu Ekleyin

Yaprakları kullanmadan önce haşlayarak yumuşamasını sağlayın. Bunun için geniş bir tencereye su ve 1 bardak maden suyu koyun ve kaynatın. Maden suyu sayesinde yapraklarınız yumuşacık olacaktır. Kaynayan suya yaprakları ekleyin ve yaklaşık 5 dakika kadar haşlayın. Haşlanmış yapraklar sarmak için daha uygun hale gelir.

maxresdefault.jpg

Yaprak sarma işlemine geçmeden önce düzgün bir çalışma alanı oluşturun. Yaprakları tek tek alarak iç harcı koyun ve sıkıca sarın. Sarma işlemi sırasında yaprakların dağılmamasına dikkat edin.

Sarma işlemi bittikten sonra sarmalarınızı pişirmeye geçmeden önce uygun bir tencere seçin. Tencerenin dibine yaprakları dizin ve üzerlerine ağır bir tabak koyarak pişirme işlemine başlayın. Yaprak sarmalarınızın daha iyi pişmesini sağlamak için üzerlerine bir miktar tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Tavuk suyu sayesinde sarmalarınız asla kurumayacağı gibi çok daha lezzetli olacaktır.

1 kg yapraktan ne kadar sarma çıkar?


Sarma yaparken kullanılan yaprak miktarı, genellikle yaprak boyutuna, dolmanın büyüklüğüne ve iç malzemesine bağlıdır. Bir kilo yaprakla yapılan sarma, genellikle 3 ila 4 kilogram arasında sarma çıkarabilir.

İlgili Haberler
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
Muz kabuğunu çöpe atan geri alacak! Ayağınızın altına sürerseniz bakın ne oluyor?
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
TRT1'de neler oluyor? Apar topar Teşkilat dizisine 2 isim daha veda etti
TRT1'de neler oluyor? Apar topar Teşkilat dizisine 2 isim daha veda etti
Seyircileri yıkan gelişme. Sevilen diziyi NOW TV'de artık seyredemeyeceksiniz
Seyircileri yıkan gelişme. Sevilen diziyi NOW TV'de artık seyredemeyeceksiniz
4 ilçeye emekli akını var. Valizini toplayan İstanbul'dan akın akın göç ediyor
4 ilçeye emekli akını var. Valizini toplayan İstanbul'dan akın akın göç ediyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu