Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış

Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış

Balon gibi kabaran pişi hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Bu özel teknik, pişinin kabarmasını ve lezzetini arttırmaktadır.

Kahvaltı salonlarında aşçılar, müşterilere lezzetli ve kabaran pişi sunmak için özel bir teknik kullanıyorlar. Bu teknik sayesinde pişi, sönmeyen ve balon gibi kabarıyor, misafirlere mükemmel bir deneyim sunuyor. Peki, bu teknik nedir ve nasıl uygulanır?

Aşçılar, pişi hamurunu hazırlarken dikkatlice malzemeleri karıştırırlar ve hamuru yoğururlar. Ardından, hamuru belirli bir süre dinlendirirler. Dinlendirme süresi, hamurun kabarması için önemlidir. Daha sonra, hamurdan küçük parçalar alarak şekil verirler ve yağda kızartırlar. İşte burada sırrı ortaya çıkıyor: Aşçılar, pişiyi kızgın yağa bıraktıklarında, hamurun içindeki karbonat ve mayalanma etkisiyle hızla kabarmasını sağlarlar. Bu sayede pişi, sönmeyen ve balon gibi kabarır. Mynet'de yer alan içerikte ise lezzetli pişi tarifinin detayları paylaşıldı.

İŞTE LEZZETLİ PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

images.jpg

Hamuru için;


Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Kızartmak için;
Sıvı yağ

maxresdefault.jpg

TARİF


Öncelikle hamuru için gerekli olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç bir kaba alıp çırpalım.
Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamuru 3 eşit parçaya bölelim ve ne ince ne de kalın olacak bir şekilde oklava yardımıyla açalım.
Kestiğimiz hamurları kızgın yağda kızartalım.
AFİYET OLSUN!

İlgili Haberler
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
Güvenlik güçlerinin ağlarına en çok onlar takılıyor! En tehlikeli 3 burç belli oldu
Güvenlik güçlerinin ağlarına en çok onlar takılıyor! En tehlikeli 3 burç belli oldu
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Çay kaşığının ucuyla tüketmek bile yetiyormuş! Hafızayı uçuşa geçiren en etkili baharat
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Hiç bilmiyorduk. Kestanenin yaprak gibi soyulmasını sağlıyor! Sokak usulü kestane pişirmenin tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu
Kabak tatlısı yaparken herkes hata yapıyormuş... Aşçıların herkesten gizlediği pişirme tüyosu