Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası

Hazır yufkayla yapıldığına inanan yok. Börekçi usulü tavada su böreğinin işte püf noktası

Börekçiler su böreğini böyle hazırlıyor ve böreğin lezzeti katlanıyor. Evde su böreği yaparken işte bilmeniz gereken incelikler

Su böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bu incelikler sayesinde evinizde de lezzetli bir su böreği hazırlayabilirsiniz. Misafirlerinizi veya sevdiklerinizi şaşırtacak bu lezzeti, özenle hazırlayarak sunabilirsiniz.

Su böreği, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İncecik yufka ve iç harcıyla hazırlanan bu lezzet, özellikle misafir sofralarının vazgeçilmezi olmuştur. Evde su böreği yaparken dikkat edilmesi gereken bazı incelikler bulunmaktadır. Mynet.com'da yer alan içerikte; Börekçi usulü tavada su böreği tarifi paylaşıldı.

İşte su böreğinin lezzetli olmasını sağlayan o tarif

MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 kase peynir
  • Sosu için:
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Pişirmek için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

TARİF

maxresdefault.jpg

  • Sos malzemelerini bir kabın içerisine alın, çatal ya da tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpın.
  • Tavayı tereyağı yardımıyla güzelce yağlayın. İlk yufkayı tavaya serin. Yufkanın kenarlarını dışarıya doğru sarkıtın.
  • Diğer yufkaları 6 eşit parçaya bölün. 12 parça yufka elde etmiş olacaksınız. Yufkaları sosa bulayın. Tavaya yerleştirin. Aralarına da peynirleri serpiştirin.
  • Kenarlardan taşan yufkaları diğer yufkaların üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine gezdirip tavanızı ocağa alın.
  • Tavanın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar pişirin. Renginin kızarmış olup olmadığını kontrol edin.
  • Böreğin alt kısmı kızarınca tavanın kapağı yardımıyla elinizi yakmamaya özen göstererek böreğinizin ters çevirip kapağın üzerine aktarın. Böylelikle kızarmış kısmı üst tarafta kalacaktır.
  • Ardından tavanızı yeniden yağlayın. Böreğinizi kapağın üzerinden tavaya kaydırın.
  • Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ardından böreğinizi tavadan servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak sıcak servis edin.

AFİYET OLSUN!

Fotoğraflar: Youtube.com

İlgili Haberler
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Airfryer'da patates kızartması böyle pişirilirse çıtır çıtır oluyor. Cihazın performansı artıyor
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Komşularınız işin sırrını soracak. Poğaça hamuruna 1 kaşık ekleyin bakın ne olacak
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Tencereye 1 kaşık eklendiğinde fasulyenin lezzeti katlayan baharat! Tüm aşçılar ekliyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Salçada oluşan küfü yok etme tekniği. 1 kaşığıyla salçada oluşan küfü söküp atıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Biber dolması iyi pişsin istiyorsanız bilmeniz gereken tüyo! Dolmalar asla dağılmıyor
Reyting düşüşü Star TV'yi alarma geçirdi. İddialı dizi yeni sezonda artık yer almayacak
Reyting düşüşü Star TV'yi alarma geçirdi. İddialı dizi yeni sezonda artık yer almayacak
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Çiçekler için doğal gübre. Evde hazırlayıp saksıların dibine dökün çiçekler hızlıca gelişiyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Süt yerine bundan harca ekleyin poğaça dağ gibi kabarıyor ve asla kuru olmuyor
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
Limon + şekerle gelen bilinmeyen etki. Karıştırıp yüzünüze sürün işte bu kadar basit
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
44 yıllık aşçıların sırrı! Patates kızartması çıtır çıtır olmuyor mu? 1 şişe dökün bakın nasıl oluyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
47 yıllık köfteci köfteye lezzet katan tüyoyu açıkladı. Köftenin küçülmesini önlüyor
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Kahvaltı salonlarında aşçılar böyle hazırlıyor! Sönmeyen ve balon gibi kabaran pişinin sırrıymış
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Klasik poğaça tariflerinden daha iyi oluyor! Gevrek olduğu gibi asla bayatlamıyor...
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Eklendiğinde sert yaprakları yumuşacık yapıyor. Sarmalar asla dağılmıyor ve çok iyi pişiyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Türk kahvesi pişirirken cezveye 1 gram ekleyin kahveniz gürül gürül köpürüyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Tencereye sadece 1 kaşık eklemek yetiyor. Et lokum gibi pişiyor ve asla kuru olmuyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Yufka yırtılıyor ve börek dağılıyor mu? Yufka hamuruna birazcık ekleyin yufkalar zar gibi açılıyor
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...
Patlıcan közlerken deneyin. Suyunu içine hapsediyor ve asla patlıcan acı olmuyor...