Paralel PKK devletinin özerk eğitim projesi..

Paralel PKK devletinin üst ve alt yapı çalışmaları gayet tıkırında gidiyor!.. “Çözüm süreci” nin  en şeffaf tarafı da  terör örgütü PKK/KCK ve onun uzantısı HDP/BDP/DBP. Her nedense hep onların dedikleri doğru çıkıyor!.. 
Sizler, bebek katili Öcalan’ın  “Nevruz mesajı”  masalı ile oyalanırken paralel PKK devletinin önemli(!) bir alt yapı çalışmasına daha bakalım.PKK’nın  özerk eğitim projesine;
Kamuoyunun hala tam olarak anlayamadığı Oslo sürecinin tüm hızıyla devam ettiği anlaşılıyor. Orada eğitimin yerele devrinin sözü verilmişti. Bu yönde paralel PKK devletinin önemli yol aldığını öğrendim. Bölgedeki güvenilir kaynaklardan dinleyin;
“PKK’nın legal uzantılarının 2015-2016 eğitim öğretim yılında eğitim vermek üzere Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde illegal faaliyet yürüten EDEV’leri (Eğitim Destek Evi) Kürtçe eğitim veren özel okullara dönüştürme çalışmaları son aşamaya geldi.. EDEV’ler, önceki yıllarda, bölge gençlerini PKK’nın kırsaldaki silahlı yapılanmasına katılmasını sağladığı ve illegal sokak eylemlerine yönlendirdiği gerekçesiyle yapılan operasyonlarla gündeme gelmişti. Yakalanan ve teslim olan birçok militan EDEV’ler aracılığıyla PKK’ya katıldığını itiraf etmişti. EDEV’lerin dönüştürülmesi sürecinde öncelikli olarak kreş, anaokulu ilköğretim okullarının açılacağı tespit edildi.. Açılacak okulların Milli Eğitim Bakanlığının e-okul sistemine dahil olmayıp ’e-dibistan’ (dibistan okul demek) adını verecekleri bir internet ağı kurulacağı ve yeni Kürtçe okullarının bu sisteme bağlı olacağı bilgisi elde edilmiştir.” 
Terör örgütü PKK’nın  Eğitim Bakanlığına bağlı okulları yakıp yıkması  ve bunlara göz yumulması boşa  değilmiş demek!..
PKK’nın kendi eğitim sistemin kurma çalışmaları Oslo’da eğitim sistemiyle ilgili yapılan konuşmaları akla getiriyor. Görüşmelerde Hakan Fidan, hükümet ile PKK’nın karşılıklı adımlar atması gerektiğini ifade ettiği bölümde hükümetin eğitim sistemini belediyelere devretmeye çalıştığı ancak o dönem itibariyle başarılı olamadığını söylüyordu.. 
Ardından da ne ilginç tesadüf ki;  “özerkliğin”  fiili olarak inşa edilmesi kapsamında Milli Eğitime alternatif olarak EDEV’ler kuruluyor. PKK tarafından hazırlanan EDEV yönetmeliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde Milli eğitime alternatif olacak bir eğitim-öğretim programının hayata geçirilmeye çalışıldığı görülüyor. 12 DBP’li belediyenin bünyesinde kurulan Eğitim Destek Evlerinin sayısı günümüz itibari ile 40’ı geçiyor. Hâlihazırda 7 bin kişiye eğitim verdiği  bildiriliyor.
Peki bundan sonra ne olacak sorusunu kaynağım şöyle yanıtlıyor;
“PKK, eğitimde özerklik kapsamında 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde belediyelerinin bulunduğu illerde kendine bağlı özel okullar açmayı planlanıyor.Okullarda sadece Kürtçe eğitim verilmesi düşünülürken diğer taraftan EDEV’lerin de özel okullara dönüştürülmesi kararlaştırıldı. İlk olarak 5-14 yaş arasını hedef alan PKK daha sonra lise düzeyinde okullar açmayı hedefliyor. Diğer yandan e-okul benzeri bir sistem kuracak olan PKK internet üzerinde de Kürtçe eğitim vermeyi amaçlıyor.Daha önce belirttiğim gibi, kurulacak sisteme ’e-dibistan’(e-okul) adının verilmesi planlanıyor.” 
Paralel PKK devletinin;
Valisi tamam,
Kaymakamı tamam,
Hakimi,savcısı mahkemesi tamam,
İmamı tamam,
Askeri tamam,
Polisi tamam,
Vergi daireleri tıkır tıkır çalışıyor,
Hastaneleri tam teşekküllü,
Kanton yöneticileri ulusal sandığınız gazete ve televizyonlara boy boy röportaj veriyor..
Yeni eğitim-öğretim yılına da önümüzdeki dönem başlıyorlar.
Geriye ne mi kaldı?..
Öcalan’ın Nevruz mesajı mı?..
Güldürmeyin!..
Bebek katili Öcalan, 7 Haziran seçimleri sonrasında geleceği Kürdistan federasyonu eş başkanlığı görevi için propaganda metni hazırlıyor..

Yazarın Diğer Yazıları