Öcalan’ı affedecek Adalet Bakanı aranıyor...

Sadullah Ergin -Adalet Bakanı-; Recep Erdoğan’ın zorla Hatay’a belediye başkan adayı yaptığı isim... Gönülsüzce, istemeye istemeye Hatay’a gitti Sadullah Ergin.
Kabine revizyonu haberleri her dönemin Ankara klasiklerindendir. Recep Erdoğan, kabine içindeki diğer belediye başkan adaylarını da açıklayıp, muhtemelen Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri tamamlandıktan sonra hem Bakanlar Kurulu’nda hem de Genel Merkez yönetiminde revizyona gidecek. Kabine ve Genel Merkez yönetiminde kimin yerine kimin geleceği konusunda muhtelif isimler dolaşıyor AKP kulislerinde. ADSIZ’da zaman zaman bunlara yer veriyorum. Yine kulağıma gelen onca isim var. Ama bu sefer kabine toto haberini farklı bir boyuttan vereceğim.
Recep Erdoğan, AKP içinde lacileri çekmiş hazır ol vaziyette Bakanlık bekleyen onca mebus varken, Adalet Bakanlığı’na güvenilir isim bulmakta çok zorlanıyor.
Size de çok tuhaf geldi.
Değil mi?..
Cemaatle girdiği açık kapışmanın ardından Sadullah Ergin’e güveni iyice sarsılan Erdoğan, bu sefer yoğurdu üflüyor. Hem de ne üfleme.. AKP’nin Bakan adayları aman bana Adalet Bakanlığı piyangosu vurmasın diye tir tir titriyorlar..
Fakaat!..
Bu korku sadece cemaat boyutu ile sınırlı değil. Bunu da bir dönem Adalet Bakanlığı yapan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in yakın çevresine aktardıklarından anladık. Duyduklarımıza göre; Recep Erdoğan yapacağı kabine revizyonunda Mehmet Ali Şahin’e Adalet Bakanlığı önerdi fakat bu kabul görmedi. Şahin de bu isteksizliğini(!) yakın çevresine  “Abdullah Öcalan’ı affeden Bakan olarak tarihe geçmek istemiyorum” diye anlattı. AKP kulislerinde dolaşan haberlere göre; ismi Adalet Bakanlığı için geçenler de benzer korkular duyuyor. Ancak, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na kaydırılacağına kesin gözüyle bakılıyor.
İzmir’e Belediye Başkan adayı olacak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı Başbakan’a önerdiği de konuşulanlar arasında. AKP polit bürosundan sızan bir habere göre de; İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Kürt kökenli olması hasebiyle Milli Savunma Bakanlığı’na kaydırılması gündemde.
Gelelim; çukura düşen kavgalı-küfürlü rutin(!) siyaset gündemine. Bir yandan milli iradeyle kavga eden, aşağılayan Recep Erdoğan ve ailesi diğer yandan küfürbaz AKP mebusları. Bu haletiruhiyeyi yorumlaması için siyasetin en saygın isimlerinden AKP kurucusu ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile konuştuk.Yalçınbayır’ın ilk tepkisi şöyle oldu;
“Siyaset yapan kişiler kendilerinin şiddetli bir şekilde eleştirileceğini bilecekler. Eleştiriler şiddetli olabilir, sizi sarsabilir. Bunlara karşı hoşgörülü davranmak zorundasınız. Siz ağır da olsa bunlara tahammül etmek zorundasınız. Tahammül edemiyorsanız çekin gidin.”
Ertuğrul Yalçınbayır, AKP ile birlikte siyasetin röntgenini çekti;
“Genelde bakıldığında toplumda genel olarak usul ve adaptan büyük bir uzaklaşma var. Bunların da en önemli nedenlerinden birisi siyasetteki bu gerilimlerdir. Siyasetçiler bunlara özen göstermelidirler. Kendi üyeleri itibariyle, kendi aile fertleri itibariyle bunlara özen göstermelidirler. Burada özellikle AKP milletvekili Zeyid Aslan’ın yaptıkları bizim kurduğumuz AKP’ye yakışmıyor. Zeyid Aslan’ın artık savunulacağı bir husus da yok.  Bu kişinin AKP’de yeri yoktur.
Partilerde de kuvvetler ayrılığı var. Partilerde de, partinin meclisi var, genel kurulu var, kurultayı var, yürütmesi var, genel başkanı ve diğerleri. Bir de yargısı var. Bu yargı da disiplin kuruludur. Bu yargı da AKP’de parti içi demokrasi hakem kuruludur. Ne parti içi demokrasi hakem kurulu çalışıyor, ne disiplin kurulu çalışıyor. Emir ve komuta zinciri içinde yürüyen işlerden hayır gelmez. Böylesine yargı gücünü kullanacak olanlar kendi güçlerini ve yetkilerini kullanmalıdırlar. Partilerin disiplin kurulları fevkalade önemlidir ve genel başkanlardan bağımsız ve tarafsızdır. Onlar genel başkanın vekili değildir. Bu disiplinlik bir iş. Daha önce verdiği nedir, uyarı. Bu kadar kötü söz söyleyen birisi ile ilgili ne uyarısı Allah aşkına. Uyarıyı geçti bu.”
Ertuğrul Yalçınbayır’ın son sözleri ise şöyle oldu;
 “Meclis buysa vay halimize. Meclis Başkanı’na büyük görev düşüyor. Google’a girin (Meclis küfür) yazın, (Meclis darp yazın) yüz binlerce sonuç bulursunuz. Bizim nezakete, zarafete ve letafete ihtiyacımız var. Usul ve adap bozuldu. Bu topluma da yansıyor. Yozlaşma arttı.”
Bu son derece isabetli uyarıları yapan, Recep Erdoğan’ın doğrucu Davutluğu yüzünden partiden uzaklaştırdığı AKP kurucusu Ertuğrul Yalçınbayır.
Recep Erdoğan ve AKP’sinin haline bakın!..
Edep örneği isimler dışarıda, küfürbazlar ise tam kadro içeride...
Zeyid Aslan, buz dağının görünen ufacık ucu, sadece...

Yazarın Diğer Yazıları