Nezaretten taburcu olmak!..

“Yiğidi öldür hakkını yeme” demişler ya!..
Gerçekten de öyle. Medya manipülasyonu, gündem değiştirme, gündem saptırma, gerçekleri suni gündemlerle örtme konusunda AKP’nin eline kimse su dökemiyor.
NATO ve Körfez ülkelerinden bir grup subayın İskenderun’da toplanarak Suriye’nin işgali için plan yapmaya başladığı iddia ediliyor.Yabancı haber kaynaklarından öğreniyoruz. “Şam yönetimi yolun sonuna geldi” diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuya hiç girmiyor, yalanlama da yapmıyor.
Bu arada biz nelerle meşgulüz?
Eski MİT Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür gözaltına alındı. Taraftar medyaya bakıldığında gündem “Yeşil” kod adıyla bilinen Mahmut Yıldırım’ın icraatları üzerine kilitlenecek. “Faili meçhuller” soruşturması kapsamında Yeşil’in sorumlu olduğu cinayetlerin talimatının Mehmet Eymür tarafından verildiği (bu yeni değil geçmişten geliyor) iddia ediliyor. “Çok şey bilen adam” Eymür’ün arşivlerine de el konuldu.
İşlem tamam!..
Eymür, İstanbul’da evinde gözaltına alınıp daha Ankara’ya getirilmeden başkentte üflemeli sazlar grubu konsere başladı. Öyle bir iddia yaydılar ki akıllara ziyan nitelikte:
“Yeşil, on gün önce Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara mektup gönderdi. Gizli tanık olmak istediğini söyledi.”
Ankara gazeteciliğinin cilvesidir. “Haber atlamayayım” diye inansanız da inanmasanız da her iddianın peşinden koşarsınız. Hele ki kafaların böyle karıştırıldığı dönemde..
Bu iddiaya karşılık güvenilir istihbarat ve güvenlik kaynaklarının verdiği tek bilgi ise; “Yeşil 1999 yılında infaz edildi” şeklinde.
Bitmiyor..İddialar çeşit çeşit...
Eymür’ün ifadelerine göre, işin Süleyman Demirel ve 28 Şubat sürecine kadar götürüleceği hatta yeni sürpriz tutuklamalar, ifade almalara kadar varacağı söyleniyor.
AKP kaynaklarına da sorduk “Memlekette neler oluyor?” diye.
Onlar şu anda Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığına kilitlenmiş durumdalar. Her kafadan bir ses ve yorum işittik. Ama panik halindeler. Çünkü en kıdemli AKP’liye bile Başbakan’ın sağlığı konusunda ayrıntılı bilgi verilmiyor. Önceki gece “Başbakan hastanede fenalaştı” diye bir iddia ortaya atılmış, bütün partililer genel merkeze akın etmiş.Yöneticiler de ne yapacakları konusunda şaşkın..
Tayyip Erdoğan’ın birinci halkasında bulunan bir isimden biraz daha aydınlatıcı bilgi aldık:
“Sayın Başbakan Cuma gününe kadar İstanbul’da olacak. Gündeminde tek bir madde var. Orta Doğu ve Suriye.Tamamen Orta Doğu’ya odaklandı.”
Sorduk; “Kendi başına mı çalışacak?”
Cevap;
“Beyefendi kimi isterse İstanbul’a çağıracak”..
Esas gündem ve yan gündemler. Hangisinden isterseniz buyurun alın.
Benim anladığım bizler, önümüzdeki günlerde Eymür’ün kozmik odasından medyaya servis edilen belgelerle uğraşırken yine esası kaçıracağız.
Faili meçhullerle uğraşırken kapalı kapılar ardında döndürülen senaryolar meçhulde kalacak. Cuma günü Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan ile görüşecek ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in neler çevirdiğinin yakınından bile geçemeyeceğiz.
İdrak yollarımızdaki iltihaplanmanın oranı o kadar yükselecek ki, Osmanlı Şerbeti ile tedavi edilmeye, serumlanmaya devam edileceğiz.
Cumartesi sabahı kalktığımızda bir de göreceğiz ki; Sultan Tayyip Erdoğan turp gibi ayağa kalmış ve Orta Doğu’ya kükrüyor.
Nezarette istirahat ettirilen şahsın neler söylediğini ise en ince detaylarına kadar öğreneceksiniz. Meçhule giden bir yolculuk bu!..

Yazarın Diğer Yazıları