Necdet Özel istifa eder mi?..

Anlaşılır ve net bir yazı olacak.. Vatan gazetesinden Murat Çelik, dün “Orgeneral Özel istifa eder mi?”  başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çelik, köşe yazısında, Ankara kulislerinde  seslendirilen  “istifa”  senaryolarına dayanak olarak da Necdet Özel’in 20 Haziran’da YENİÇAĞ’a Balyoz sanıklarının tahliyesi sonrasında yaptığı özel açıklamayı gösterdi.
Türkiye gündemini değiştiren bu açıklamanın duygusal kodları yüzünden   kulislerde veda  açıklaması şeklinde yorumlandığını aktardı okurlarına Murat Çelik. İstifa kulislerine göre; Orgeneral Özel’in uzun zamandır üzerindeki stres, aşırı gerginlik ve buna bağlı zona hastalığı yüzünden gördüğü tedavi de  var.
Murat Çelik, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in 30 Ağustos itibarıyla emekliliğini isteyip görevinden ayrılabileceğine dair öngörüleri aktarıyor.
Murat Çelik’i iyi tanırım, yılların deneyimli gazetecisidir. Somut olmayan, kulaktan kulağa yayılan şehir efsanelerini haber olarak köşesine taşımaz. Buna benzer kulislerin Ankara’da AKP cephesinde seslendirildiğine ben de çok kez şahit oldum. Ama çok iyi bildiğim bir gerçeği Akşam gazetesinin “Karargahta 40 paralel paşa” manşetinden sonra sizlere hiç sağa sola vurmadan çok net bir şekilde aktarmıştım; ikinci kumpas vakasını...
Dikkatlerden kaçmaması gereken iki önemli olayın tekrar altını çizelim;
Çözüm süreci çerçeve yasası..
Irak’ın üçe bölünmesi ile resmen gerçekleşmesine an kalan Bağımsız Kürt Devleti ve buna bağlı olarak Türk vatanından koparılacak topraklar..
Şimdii!..
Bir hakkı, bir gerçeği teslim etmek adına; Ergenekon ve Balyoz gibi davaları en sıkıntılı dönemde göreve gelen Necdet Özel’in nasıl kucağında bulup,  TSK’nın daha fazla darbe ve yara almadan çözüme kavuşturmak için - 17/25 Aralık kavgaları başlamadan, öküz ölüp ortaklık bittikten sonra  “kumpas” açıklamaları yapılmadan- kamuoyuna şov yapmadan en yakın silah arkadaşlarının en acımasız eleştirilerini dahi içine atarak kılı kırk yararak nasıl çalıştığına şahitlik eden bir gazeteciyim. Necdet Özel ve  silah arkadaşlarının içinde bulunduğu yoğun stres ortamı sadece bu davalarla sınırlı mıydı?
Hayır!..
Bildiklerimden sadece birisini paylaşayım. Bir zamanların şen ortakları, TSK’ya Balyoz üstüne Balyoz indirirken bu kadrolar, Türkiye’nin Suriye ve Irak macerasıyla bataklığa saplanmaması için yoğun direnç gösteriyor ve bunda da başarılı oluyorlardı. Sırat köprüsünden geçen Türkiye’nin cehennem ateşine düşmemesi için var güçleri ile çarpışıyorlar en yakınlarındaki silah arkadaşlarını düzmece senaryolarla kaybetseler de Türk devleti ve milletinin bekası için mücadelelerine devam ediyorlardı. Ama siz bu acımasız çarpışmayı tabii ki top ve tank sesleri olarak duymuyordunuz. 
Gelelim bugüne, Necdet Özel’in şahsındaki özel’e..
Öncelikle şunu not edelim: Bu sene Yüksek Askeri Şura geçen seneki gibi 1 Ağustos’ta başlamayacak. Yine 3 gün toplanacak ama 4-5-6   Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel yakalandığı zona hastalığı yüzünden bir süredir tedavi görüyor ve GATA’da sürdürülen tedavisi başarı ile tamamlanmak üzere. Özel, 26 Haziran’da yapılan, çözüm süreci paketi ve Irak’taki gelişmelerin ana gündem maddesi olan Milli Güvenlik Kurulu toplantısına hastalığın en ağır nüksettiği günlerde ve yakın arkadaşlarının, doktorlarının  “katılmayın, evinizde istirahat edin”  ısrarlarına rağmen  ağrılar içinde katıldı. Necdet Özel, daha sonra doktorlarının verdiği 15 günlük istirahat raporuna da hiç aldırış etmeden her gün karargaha geldi ve çalışmalarına devam etti. Raporu 14 Temmuz Pazartesi günü dolacak olan Necdet Özel dün de Genelkurmay karargahında mesaideydi. Ve hakkında çıkan  “istifa edecek”  söylentileri ve ikinci kumpas senaryolarına aldırış etmeden en küçük bir yorum yapmadan Yüksek Askeri Şura’sının hazırlıklarını yapıyordu..
Sadede gelelim..
“Ateş olmayan yerden duman çıkmaz”  
diyeceksiniz..
Kolay iş değil bunca yükü kaldırmak. Gazeteci olarak ben de aynı soruyu net olarak sordum;
 “Necdet Özel’in önünde 1 yıl daha var. İstifa eder mi?” ..
Edindiğim net izlenim; istifa, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in kafasından hiç geçmiyor.
Ama yapılan son yasal değişiklikle 2015’te görev süresinin 2 yıl daha uzatılması için imkan olan Necdet Özel bunu da istemiyor, reddediyor. Yani; Özel, normal süre olan 2015’te emekli olup Türk Silahlı Kuvvetleri’ne veda etmeye hazırlanıyor.
Recep Tayyip Erdoğan ve yandaşlarının  “paralel”  senaryosuna sığınıp bölücü örgüt ve başının taleplerini yerine getirmek için yeni tezgahı için bir hatırlatma daha yapayım mı?..
Necdet Özel’in Jandarma Genel Komutanı iken PKK inlerine yaptığı son derece başarılı operasyonları ve o günlerdeki fotoğrafları ve lağım çukuru inlerde ele geçirilen ABD subaylarını unutmayın..
Minareyi çalmak için hazırlanan ustaca kılıf!..
Çözüm sürecine direnen subayları TSK’dan koparmak için ne denecek?..  “Direniyorlardı mı”  diyecekler..  “Paralelci”  dersin olup biter ha!..
YAŞ toplantıları öyle sıradan toplantılar değildir.. Her defasında Mete Han’ın ordularına kefen biçilmeye çalışılan toplantılardır.
Bu köşede zaman zaman Necdet Özel ve silah arkadaşlarını doğru bildiklerim çerçevesinde eleştirdim ve bu hakkımı saklı tutuyorum..
Amaa!..
“Paralel”  kamuflajlı ikinci kumpas operasyonunun esas gayelerinden birinin de Özel’den sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Hulusi Akar’ı yemek olduğuna dair AKP kulisleri ve Recep Erdoğan’ın yakınlarından somut bilgilere sahibim.
Burada noktayı koyalım;
Necdet Özel ve Hulusi Akar yalnızca TSK için değil Türk Milleti için de büyük şans..
İkinci kumpası çok dikkatli takip edin!..

Yazarın Diğer Yazıları