Napolyon neden kaybetti?..

“Rakamlara işkence ederseniz istediklerinizi söyletirsiniz” veciz deyişine sadakatten ayrılmayacağım!..
Ülkücü dostlar ile seçim sonuçları üzerine sohbet ediyorduk. Eski MHP Manisa Milletvekili Ali Serdengeçti hepimizin çok hoşuna giden bir benzetme yaptı. Serdengeçti, AKP iktidarının uyguladığı seçim zorluklarına, baskılara rağmen kazanan tüm MHP’li belediyeleri kardelen çiçeklerine benzetti.
Sohbette Ali Serdengeçti anlattığı iki fıkrayla da hepimizi kahkahaya boğdu. Sizlerle de paylaşmak isterim;
* Waterloo savaşında Almanlarla İngilizler Napolyon’a karşıydı. Savaşı kaybeden Napolyon,  sözüm ona  dünyaya yeniden gelmiş, önce Amerika’ya gitmiş. Amerika’ya gidince Obama’nın Napolyon’dan haberi olmuş, Napolyon’u akşam yemeğine davet etmiş. Amerikan ordusunun gücünden, NASA’dan falan bahsetmiş. Bunun üzerine Napolyon demiş ki: 
 “Sayın Obama bu NASA bende olsaydı, bu silahlı kuvvetler bende olsaydı, Almanlar ile İngilizlerin bir olması bana vız gelir tırıs giderdi, ikisini birden yenerdim.” 
O gece bitmiş, Amerika’dan sonra Rusya’ya geçmiş Napolyon. Bu sefer de Putin onu yemeğe davet etmiş. Putin de KGB’nin ne kadar işe yaradığını anlatmış. Bunun üzerine Napolyon da demiş ki: 
“Sayın Putin, bende bu KGB gibi bir teşkilat olsaydı İngilizler ile Almanların arasını açardım bir şekilde, ondan sonra teker teker onları yenerdim.” 
En son Türkiye’ye gelmiş Napolyon. Bizim Tayyip Erdoğan da kendisini akşam yemeğine davet etmiş. Tayyip Erdoğan da nasıl bir düzen kurduğunu, nasıl her şeyi kontrol altına aldığını ve milletin bunu fark etmediğini, tereyağdan kıl çeker gibi bu işi hallettiğini söylemiş. Bunun üzerine Napolyon da demiş ki:
 “Valla sayın mösyö, bu basın bende olsaydı Waterloo savaşını kaybettiğimi dünyada bir Allahın kulu duyamazdı.” 
* Filistin’deki Müslümanlar düşünüyorlar “Bu gidişat nereye varacak böyle...” falan diye. “Tarihten ders alabilir miyiz?”  diye kendi aralarında konuşurlarken diyorlar ki; “Dünyada en büyük komutanlar kimlerdir?” Bir tanesi diyor ki, “Napolyon Moskova’ya yürüdüğü zaman bir tane Rus komutan vardı; bu adam Napolyon Rusya’ya geldiğinde adım adım geri çekildi ama bir türlü çarpışmaya girmedi. Adım adım çekildi, kışa kadar idare etti, soğuk geldi  Napolyon soğuğa dayanamadı geri gitti. Orada bir kişinin bile burnu kanamadı”.
“İkinci büyük komutan kim olabilir?” demişler. Onu da Ruslardan bulmuşlar.
“O da, Alman Hitler geldiği zaman yine adım adım geri çekildi, Almanlar adım adım geldi, adım adım geri çekildi. Kış bastırdı araçları çalışmadı, Hitler de başaramadı geri döndü.” 
 “Üçüncüsü kimdi?” diyorlar. Birisi oradan atılıyor “Nasır” diyor. “Nasıl Nasır?” diye soruyorlar.
Cevap veriyor;
 “Filistinliler adım adım ilerledi Nasır adım adım geri çekildi. Şimdi Nasır karın yağmasını, ortamın don olmasını bekliyor!..”

Yazarın Diğer Yazıları