“Müzakere taslağı”ndan son bilgiler...

Kaderde çok fena halde hasta iken yazmak da varmış...
Şifa niyetine dualarınızı esirgemeyin lütfen...
Kentlerde polis gibi araçları durdurup kimlik, ehliyet ve ruhsat soran terör örgütü yeni icraatlara imza atıyor!..
Terör bölgesindeki sağlam güvenlik ve istihbarat kaynaklarıma son faaliyeti (!) sorduğumda her defasında karşılaştığım  “daha neler var” cevabını alıp şunları dinledim;
“PKK/KCK terör örgütü, Güneydoğu’da esnaftan vergi toplamak için  genelge yayınladı. Şehir merkezlerinde YDG-H’yı polis, kırsalda ise  HPG’yi jandarma olarak ikame eden örgüt, bu kolları vasıtasıyla sözde genelgesini iş yeri sahiplerine ulaştırdı. Şırnak, Yüksekova, Hakkari ve Van merkezdeki bazı mahallelerde başlatılan örgüt genelgesi dağıtım işi, bu illere bağlı örgütün kollarının etkin olduğu ilçelerde de gerçekleşti. Örgütün esnaftan haraç toplamaya yönelik sözde genelgesinde, ‘Vergisini vermeyen esnafın cezalandırılacağı’ uyarısı yapılarak vatandaş tehdit edildi. Son olarak, Van’da yaşayan bazı esnafın örgüt mensuplarının taleplerini yerine getirmemesi ve KCK’ya vergiyi reddetmesi üzerine HPG Kuzey Sevk İdare Komutanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde uyarıldığı, denilenlerin yapılmaması durumunda doğacak olumsuzluklardan sorumlu olmayacaklarını belirten tehdit mektubu aldıkları öğrenildi.”
Terör bölgesindeki güvenlik güçleri, AKP iktidarının milletin gözünün içine baka baka söylediği çözüm/barış süreci palavrasını açığa çıkaran çok önemli bir belge ele geçirdi. Siz, bebek katili Öcalan’dan eylemsizlik açıklaması bekleye durun!..
Bölücü terör örgüt mensuplarına ait  “kuzey kış üslenme talimnamesi” adı altındaki belge özetle şöyle;
“1. Üslenme yerleri özenle belirlenmeli, yerlerin seçiminde komutanlıklar ve yürütmede yer alan arkadaşlar üzerinde durulmalıdır. Üslenme çalışmalarını dar bir arkadaş grubu yapmalı, fazla arkadaşların çalışma hakkında bilgi sahibi olmaması için tedbirler alınmalıdır. Eski, deşifre kamplar kullanılmamalıdır. Kamplar uçak ve kobra saldırıları ile obüs-havan atışları dikkate alınarak sağlam yapılmalıdır. Sığınaklar geniş olmamalı, bir nevi mevzi biçiminde olmalıdır.
2. Kamplarda mevcut sayı 6-9 olarak belirlenebilir. Üslenme kampları birbirlerini savunacak biçimde mevzilenmelidir. Örneğin bir alanın gücü 15 arkadaştan oluşuyorsa coğrafyası uygun olan alanlarda iki parça biçimde birbirini savunacak şekilde kamplarını yapabilir (birbirine 500 m-1 km. arası uzak olabilir). Koşullar uygun olursa üçgen şeklinde ya da karşılıklı olarak kamplar yapılarak savunma sağlanmalıdır.
3. Kamp için yapılacak mangalar, keşif uçaklarının ısı, ışık ve görüntü alabileceği dikkate alınarak yapılmalıdır. Termal kamera ile mangaların dışarıya ısı verip vermediği kontrol edilmelidir. Her kampın en az bir yedek yeri olmalıdır. Bu yerler, kışın kar dikkate alınarak iz çıkarmadan ulaşılabilecek yerlerde olmalıdır. Her kampın olası olumsuz durumlar karşısında sağlam bir geri çekilme hattı tespit edilmelidir, her kamp içinde gece ve gündüz olarak kesinlikle nöbet olmalıdır.
4. Bir arkadaş en fazla kendi üslenme yerini bilmelidir, başka üslenme yerini bilmemelidir. Üslenme yerlerinde ’kesinlikle av yasaktır’ levhaları asılmalıdır. Kampa götürülecek malzemelerde verici olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca zehirli maddelere karşı da duyarlı olunmalıdır. Odun sobası (keşif uçaklarından dolayı) kullanılmamalı, ısınmak için gaz, tüp, battaniye vb. tedbirler alınmalıdır. Tüm kış üslenmesi boyunca sıcak yemek değil, hazır yemeklere ağırlık verilmelidir.
5. Sığınak yapımında dikkat edilecek hususlar:
a- Tüm sığınakların üzerinde yeterli düzeyde toprak olmalı, ot, yaprak gibi malzemelerle toprak üzerinde kalınca bir örtü yapılmalıdır. b- Isıyı tutan kuru ot ve yapraklar tüm sığınakların pencere, kapı ve tavan bölümlerinde, yine bu yerlerin 1-1,5 m. çevresine yoğunca konulmalıdır. c- Sığınakların dışarı ile olan tünelleri mümkün mertebe uzun olmalı ve her tünelden birden fazla kapı bulunmalıdır. Tünellerin dışarıya çıkan kapılarının üzerine kuru ot ve yapraklarla yapılmış kalın perdeler mutlaka örtülmelidir.”
Bu belge de Ankara’da sumen altı edilenlerden. Nedeni aynı ve yine çok basit;  “aman çözüm sürecine zarar gelmesin” ...
Yine bildik soruyu tekrarlayalım;
Madem çözüm süreci yolunda gidiyor... Katil sürüsünün bunca faaliyeti ve de hazırlığı ne manaya geliyor?..
Bölgedeki güvenilir istihbarat ve güvenlik kaynaklarımdan gelen haberler bunlarla da bitmiyor. PKK  “akademik”  faaliyetlere de el atmış!.. Ulaştığım bilgilere göre;
PKK terör örgütü şehir merkezlerinde polis olarak kullandığı YDG-H elemanlarının eğitimi için  “akademi”  açmaya karar verdi. Örgüt, sözde akademisini Bitlis’e inşa etmek için çalışmalara başladı. PKK’nın akademisinin eğitmenleri (!) Kandil’den gelecek.
Terör örgütü PKK, Bitlis’te, sözde akademisini, yemekhanesi ve yatakhanesi bulunan 5 katlı, bin kişinin barınabileceği şekilde planladı. Halktan alınan haraçlarla, sözde akademi 2015 yılı içinde faaliyete geçirilecek. Terör akademisini eğitim karargahı olarak da kullanacak örgütün asıl amacının, dağ kadrosuna ve şehir yapılanması YDG-H’ye yönetici yetiştirmek olduğu belirtildi. Bu nedenle binayı sözde Garzan şehitliğinin yanına yaparak, yetiştirecekleri yeni teröristlerin intikam duygularını devamlı zinde tutmayı amaçladıkları aktarıldı. İdeolojik eğitimlerini tamamlayan teröristlerin binanın hemen arkasında bulunan ormanlık alanda silahlı eğitim de alacağı ifade edildi. Militanlarının ayaklanma durumunda bu binayı ana üs karargâhı olarak da kullanmayı planladıkları verilen bilgiler arasında.
AKP-HDP-PKK  “Müzakere taslağı”ndan gerçek bilgileri aktarmaya devam edeceğim...     

 

Yazarın Diğer Yazıları