Miami-Beyrut hattı!..

"Son sözümüzü söylemedik" diye kuru sıkı hamaset yapanlar bekleye dursun!..

Onlar, dükkanı kurtaralım diye; Türkiye'ye ölümcül terör virüsünü şırıngalayıp semirtenlerden şahsi ikballeri, görevleri ve koltukları için himmet dilenirken vatan hasta yatağında can çekişiyor...

Türkiye, terör ve her türlü terör örgütlerinin pençesinde inim inim inliyor, inletiliyor. Algı operasyonlarının bini bir para. İç politika-dış politika, yalan-dolan, at izi-it izi, her şey birbirine karıştı. Devletteki fay kırılmaları ve sarsıntıları, siyasetin çözüm üretememe noktasındaki kabızlığı hepimizi en tehlikeli senaryolara doğru hızla sürüklüyor. 

Tekrar haykırıyorum!...

İngiltere-ABD-Rusya-Barzani-İsrail el ele verdi Türk'ü ölüm hendeğine gömmek için kürekler dolusu toprak savuruyorlar...

Elime gelen son şok "terör" istihbaratlarının hangisinden başlayacağımı şaşırmış durumdayım.

İstihbarat ve güvenlik birimleri Ankara'ya tekrar tekrar "terör büyük illere de sıçrayacak" uyarısı yaparken iktidar, milleti, "İsrail Türkiye'nin dostudur" masalları ile uyutuyor.

Bakın ne haldeyiz!..

ABD İstanbul Başkonsolosluğu 9 Aralık Çarşamba günü "güvenlik" gerekçesiyle kapatılmıştı. James Bond filmlerini andıran bir hikayeyle, Konsolosluğa canlı bomba eylemi yapmayı planlayan Suriye uyruklu bir IŞİD teröristinin yakalandığını duyduk. Sonra,14 Aralık günü ABD Ankara Büyükelçiliği "güvenlik gerekçesiyle" faaliyetlerini 2 gün en aza indirdi. Güvenlik kaynaklarından ulaştığımız bilgiye göre; Büyükelçiliğe bombalı saldırıda bulunmak üzere yine Suriye uyruklu ... adında bir IŞİD militanı Ankara'ya geldi. Kimliği tespit edilen terörist hâlâ aranıyor.

Büyükşehirlerde planlanan terör olayları sadece PKK ve IŞİD ile sınırlı değil. "Yunanistan'da eğitilen 6 DHKP-C militanı hayata dönüş operasyonunun yıl dönümü sebebiyle büyük terör eylemleri yapmak üzere Türkiye'ye girdi" istihbaratı üzerine tüm güvenlik birimleri alarma geçirildi. Her yerde DHKP-C'li teröristler aranıyor.

Gelelim, gerçek ve sağlam güvenlik kaynaklarının terör bölgesinden dün sabah itibariyle Ankara'ya gönderdikleri raporlara:

* ADANA

Konu: PKK eylemleri

Saat 23:00 itibari ile Adana istikametinden Mersin istikametine giden tren seferleri tamamen durduruldu. Tarsus'ta bir TIR yakıldı. Yenice-Tarsus arasında bölücü grupların yoğun eylemlere başladığı bilgisi var.

* BİNGÖL

Konu: PKK eylemleri

 Alınan duyuma göre, yaklaşık 150 kadar örgüt mensubu Adaklı bölgesine geldi.

* DİYARBAKIR

Konu: Yol kapama eylemleri

Bağlar ilçesinde belli bölgelerde yol kapama var. Başka yerlerde kısa sureli ara ara oluyor.

Konu: İhbar ve uyarılar           

PKK/KCK terör örgütü üst düzey yönetimi tarafından güvenlik güçlerine karşı  suikast yapılması talimatı verildiği, önümüzdeki süreçte legal, illegal basın  açıklaması ve toplantılarda görev alan güvenlik güçlerine yönelik, terör  örgütünün, bayanları kullanmak suretiyle eylem yapacağı,

PKK/KCK terör örgütü mensuplarının alıkonulan/alıkonulabilecek korucu ve kamu görevlilerinin örgüt mensubu gibi gösterilerek güvenlik  güçlerince hedef alınabilecek şekilde hendek barikat mevzi başlarında görüntü verdirilmesi planlandığı, bu çerçevede mümkün olduğu kadar çok  sayıda asker polis ve kamu görevlisinin alıkonulacağı,

 Hizbullah'ın silahlandığı duyumu alındı.

Konu: Yürüyüş ve hayatı durdurma eylemi                                             

 Pazartesi, tüm ilçe kaymakamlıklarının önüne yürünecek. Saat 13 civarı... plaza önünde toplanılıp açıklama yapılacak. Salı günü il geneli hayatı durdurma (kontak, kepenk kapatma vs.) eylemi yapılacak.                                        

Konu: İhbar

Selahaddin Eyyubi Bulvarı, ... işyerinin önünde trafik denetlemedeki iki polisi  şehit eden Ali Güzel isimli örgüt mensubunun tekrardan ilimize geldiği   duyumu ve ihbarı alınmıştır.

Konu: Hani belediyesinde yapılan toplantı

Diyarbakır Hani ilçe Belediye binasında bölücü örgüt mensupları tarafından yapılan toplantıda: Önümüzdeki günlerde Kobani'den 2500 civarında örgüt mensubunun ülkemize geçeceğinin planlandığı, Hani ilçesinde halktan beklenen desteğin olmaması nedeniyle ilçede esnafa yönelik yağmalama yapılabileceği yönünde karar aldıkları, yine önümüzdeki günlerde yol kapama eylemlerine başlanacağı yönünde duyumlar alınmıştır.

* ŞIRNAK

Konu: Şırnak Terör Bülteni

20.12.2015 saat 00.30 sularında AKP Şırnak kadın kolları başkanı Hatice Atan'ın aracı PKK tarafından yakıldı. 2 gün önce de aynı saatlerde AKP binası önünde bekleyen çevik polis aracına roket atıldı.

Konu: Cizre'de kaçırılan polis hakkında iddia

Kaçırılan polisin asıldığı ve bulunduğu yere bomba döşendiği bilgisi konuşuluyor. Kesin kaynaklı bilgi değil.

Konu: Cizre Terör Bülteni

* Dün Cizre'ye Kobani'den takviye olarak 75 kişilik militan grubu geldiği şeklinde ciddi olduğu düşünülen bir duyum alındı. Doğruluğu teyit edilmedi.

Konu: Beytüşşebap Terör Bülteni

Beytüşşebap'ta, 21.12.2015 gününden itibaren ilçede kepenk indirme olacak, kaç gün süreceği konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte 1-5 gün süreceği bilgisi geliyor.

* BATMAN

Konu: Beşiri'de HDP Toplantısı

Geçen gün toplantı yapan HDP'li grup bugün Batman'dan gelen bir araç dolusu kişilerle toplantı yaptı. Akabinde 3 arabalık konvoyla Batman istikametine doğru gittiler. Belediye Başkanının makam aracı ve diğer Belediyeye ait bir araç ve bir özel araçla. (2 siyah Passat, 1 siyah Volvo.)

Kırsaldan 4 terörist şehre indiği şeklinde duyum var.

* MARDİN

Konu: PKK'nın eylem planı

Pazar gününden sonra metropol şehirlerde öncelikli büyük eylemler planlanıyor. İstanbul'u Sur, Cizre, Nusaybin gibi karıştıracaklar. Çok ciddi zararlar vermeyi planlıyorlar. İstanbul gibi büyük illerde polis ya da asker kaçırıp rehin tutma planları var.

***

KKTC'yi teslim etme planları çerçevesinde Maraş'ın Miami olacağı kesin gibi!..

Türkiye, Beyrut olurken, neden olmasın?..

Yazarın Diğer Yazıları