MGK’dan ninniler!..

MGK yıllardır hiç bu kadar net bir açıklama yapmamıştı. İsim verilmedi ama adrese teslim açıklamaydı.
Yeni ulusal güvenlik tehdidimizi de öğrenmiş olduk!.
“Ümraniye”de “Balyoz”da  “Casuslar” da, bilgisayarlara, cep telefonlarına yüklenenlerde, Engin Alan’da, Fatih Hilmioğlu’nda, İlker Başbuğ ve daha nicelerinde fark edilemeyen  “ulusal güvenlik tehdidi”  büyük bir başarıyla tespit edilip kamuoyuna ilan edildi.
“Fethullah Gülen”, “cemaat”,  “paralel yapı” denilmeden, “ulusal güvenliğimizi tehdit eden yapılanma” açık edildi.
Şaşmamak lazım... Bebek katili Öcalan’ın, Türk düşmanı Molla Mustafa Barzani’nin boy boy resimleri vatan topraklarında sokaklara caddelere asılıyorsa, her şeyi gayet doğal olarak karşılamak gerekir!..
Özerkliğin resmi ilan törenlerine hazırlıklar yapılırken, 2 Mart’ta Diyarbakır’da Molla Mustafa Barzani’yi anma törenleri gerçekleşecek. Türk düşmanının Diyarbakır’da asılan büyük boy posterlerine aynı bebek katilinde olduğu gibi ses çıkaran olmadı.  “Durum daha da vahime gidiyor”  demekten ben yıldım usandım ama MGK’nın yeni ulusal güvenlik tehdidi tespiti ile titredim ve kendime geldim!..
Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım ile MGK kararını konuşurken söz 2 Mart’ta Diyarbakır’daki toplantıya geldi. Yalım,  “Diyarbakır’da ’Üçüncü İsrail Devleti’nin temelleri atılıyor”  dedi. Yalım çok önemli bir hatırlatma yaptı;
“Mesud Barzani’nin babası olan Molla Mustafa Barzani’nin Kuzey Irak’taki faaliyetlerini ve Barzani ailesini kimlerin desteklediği Shkomo Nakdinon’un yazdığı kitapta açıkça anlatılıyor. İsrailli yazar Nakdinon’un (Irak ve Komşu Ülkelerde MOSSAD, İsrail ve Kürt Hayallerinin Çöküşü) kitabında, İsrail’in 1963-1975 yılları arasında Barzani’ye verdiği destek anlatılıyor. Kitapta, İran-Irak arasında 1975 yılında imzalanan Cezayir Anlaşması sonrasında İsrail-Barzani ilişkilerinin ortaya çıkması, Barzani’nin Amerika’ya sitem etmesi ve 1979 yılında ölümüne kadar olan süreç ayrıntılı olarak anlatılıyor.” 
Bizlere kolaylık olsun diye söz konusu kitaptan aktarıyor Yalım; 
* Bu 12 yıl boyunca (1963-1975) Irak Hükümeti ve ordusuna karşı Kürtlerin liderliğini Molla Mustafa Barzani yürüttü. Bu süreçte Barzani İsrailli müsteşarlar heyetine danışarak faaliyetlerini sürdürdü. İsrailli heyetler periyodik olarak her üç ayda bir değişti. Bu heyetin başında sürekli olarak bir MOSSAD yetkilisi ve beraberinde İsrail ordusundan bir subay ile bir teknik danışman bulundu.
* Barzani 6 Ocak 1975’te Washington’a mektup yazarak Amerikalılardan Kürdistan’ı 51. ABD eyaleti yapmalarını ister. Barzani o günlerde verdiği demeçte şunları söylemiştir; (Şayet Amerikan yardımları ihtiyaçlarımızı karşılayacak düzeyde olursa, Kerkük’teki petrol merkezlerini ele geçirebilecek kadar güçleneceğiz. Bunu başarırsak bu petrollerin idaresini Amerikan şirketlerine bırakacağız).
* 23 Mart 1974’te Ubeydullah Barzani (Barzani’nin ilk eşinden olan oğlu) Al-Risalah isimli bir Kuveyt gazetesine verdiği demeçte, babasının ayrılıkçı olduğunu belirtmiş ve kardeşi Mesud ile birlikte İsrail’İ ziyaret ettiğini söylemiştir. Ubeydullah, Barzani’nin sürekli İsrail ile işbirliği yaptığını, Iraklılara düzenledikleri bütün saldırıların İsrail tarafından planlandığını açıklamaktan çekinmemiştir. (Babam, mutlak suretle İsrail güdümlüdür. Karargahında sürekli olarak babama danışmanlık yapan İsrail subayları vardır. Babam onlardan aldığı talimatı Mesud ve iki yeğenine iletir. Onlar da düşünmeksizin bu emirleri yerine getirirler).
Ümit Yalım, kitabın 2003 yılında eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur tarafından Türkçeye çevrilttiğini de hatırlatarak,  “Komutanın başına gelenlerde bunun da büyük payı var”  dedi.
Yalım, Ürdün’de askeri ataşeliği döneminden kalan anısını da aktardı; 
 “Irak Savaşı öncesinde 2002 yılının sonlarına doğru, Bahreyn Manama’da konuşlu bulunan Amerikan 5. Filo Komutanı Koramiral Timoty Keatings, Ürdün’e gelerek bir resepsiyona katıldı. Keatings, resepsiyonda, Amerika’nın Türkiye ve İngiltere ile birlikte Irak’ta savaşa girmek istediğini belirterek Saddam’ın devrilmesi ile birlikte Irak’ın Kürt, Sünni ve Şii devleti olarak üçe ayrılacağını söyledi. Kendisine, Kuzey Irak’ta kurulmak istenen devletin Kürt devleti mi yoksa İkinci İsrail Devleti mi olduğu sorulduğunda gülerek (yorum yok) cevabını verdi” .
Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım,  “Diyarbakır’da Barzani’yi anma töreni ile Üçüncü İsrail Projesi’nin temellerinin atılacağı anlaşılmaktadır. 30 Mart seçimlerinden sonra BDP’nin Demokratik Özerklik Projesi de Üçüncü İsrail Devleti’nin inşa edilmesine hizmet edecektir”  dedi.
Ümit Yalım dedi de ben de ona uykunun insan sağlığına faydalarını ve ömrü ne kadar uzatacağı konusundaki ilmi bilgileri aktardım!..

Yazarın Diğer Yazıları