Melih Gökçek ikbalini nerede arıyor?..

Anlatan -takdir edersiniz ki- ismini veremeyeceğim MHP MYK üyesiydi. Partide olup bitenler konusunda sohbet ediyorduk. Düşüncelerini sıralıyordu yazılmamak kaydıyla. Sohbet döndü dolaştı yerel seçim çalışmaları ve MHP’nin adaylarına geldi. Laf arasında şu cümleler ağzından döküldü:
 “Melih Gökçek, geçenlerde Genel Merkeze geldi. Devlet Bahçeli ile birebir görüştü. Fakat görüşmeden önce çok ilginç bir şey oldu. Akşam saatleriydi, Gökçek gelmeden hiçbir neden belirtilmeksizin Genel Merkezin bütün katları boşaltıldı. Herkes gönderildi”
Herhalde inanamadığım bakışlarımdan çok aşikar oldu ki; MHP MYK üyesi,  “İnanmıyorsan, Melih Gökçek veya senin ona yakın kaynakların vardır. Teyit ettirebilirsin” dedi. Ben de, “Zaten öyle yapacağım ama teyidini de alırsam yazarım” cevabını verdim. Olurlaştıktan sonra görüşmenin içeriği hakkında detaylı bilgiye sahip olup olmadığını sordum, “Herhalde bizim adayımız ve mahalli seçimleri konuşmuşlardır” diye olasılıklar üzerinde durdu.
Haberin peşine düştüm. Aldığım bilgiyi önce MHP’de üst düzeyde bir yöneticiye sordum;  “Evet, doğru görüştüler ama talep Melih Gökçek’ten geldi” dedi. İçerik sordum, yemin billah bilmediğini, sadece bu kadar bilgi sahibi olduğunu kaydetti. Şaşırmadım, inandım. Melih Gökçek tarafına döndüm. O taraftaki kaynaklar da görüşmeyi teyit etti. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e üç gün üst üste görüşme isteğime dair not bıraktım. Herhangi bir yanıt alamadım duyduğum iddiaları sormak için.
AKP içindeki kulislerden de bir kesit sunayım sizlere (aşağıdaki sorularımın daha anlaşılır olması için);
Son günlerdeki AKP sözcülerinin Melih Gökçek aleyhinde çıkışları ortada. İktidar içinde Gökçek rahatsızlığı ve kavgası iyiden iyiye hararetlendi. Melih Gökçek’in tekrar aday olmaması için bayrak açanların en başında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç geliyor. Arınç, bu dönem Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin Büyükşehire aday gösterilmesini istiyor.
İktidar içinde Ankara için başka hesaplar yapanlar da var. En güçlülerinden biri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Daha önce de yazmıştım, Binali Yıldırım İstanbul’u istiyor Başbakan İzmir’i adres  gösteriyor, anlaşamıyorlar diye. Recep Erdoğan’ın son yaptırdığı iki ankette Kadir Topbaş büyük farkla Binali Yıldırım’ın üstünde çıkınca ortalık yine karıştı. Binali Yıldırım Ankara’ya aday olabilirim kulislerine başladı. Melih Gökçek tekrar aday yapılmazsa Çevre Bakanlığına kaydırılacak kulisleri iktidar partisinde hala revaçta. Recep Erdoğan ile Kadir Topbaş arasında geçmişte yaşanan duygusal sıkıntılar da ortada duruyor. Erdoğan’ın Topbaş’a alternatif aradığı fakat anket gerçekleri iktidar partisinde can sıkıyor.
Gelelim, Melih Gökçek - Devlet Bahçeli görüşmesi ile ilgili iddialara ve onlardan kaynaklanan sorularıma. Hangi taraf cevap verirse ADSIZ’da  yer veririm.
1- Melih Gökçek - Devlet Bahçeli görüşmesinin içeriği ve sebebi neydi?
2- AKP’li kaynaklardan MHP Genel Merkezine Melih Gökçek aleyhinde patlatılması için bazı dokümanlar ve bilgiler teslim edildi mi?..
3- Bülent Arınç çevresinden kaynaklı olduğu iddia edilen bu dokümanlara nasıl bir işlem yapıldı?
4- Dokümanların MHP’ye ve Devlet Bahçeli’ye ulaştırıldığı konusunda Melih Gökçek’e bilgi sızdırıldı mı? Sızdırıldıysa nasıl ve kimler tarafında gerçekleşti?
5- Mevlüt  Karakaya’nın Ankara adaylığı konusunda neler konuşuldu?
6- Melih Gökçek, Devlet Bahçeli’ye MHP’nin bazı yöneticileri ile ilgili duygusal ilişkilerinden bahsetti mi?..
Peşin söyleyeyim;  “ODTÜ yolu ilgili konuştuk” derseniz. İnanmam!..
Bu soruların cevapları, yıllardır Ankara’da Ülkücülerin ve MHP’lilerin desteği ile koltuğa oturan Melih Gökçek’in yeni bir istismarının açığa çıkarılması açısından çok önemli.
Siyasi, maddi ve manevi ikbali için her yolu ve yöntemi meşru sayan Melih Gökçek’e bu seçimde de MHP koltuk değneği olur mu?..
Verilecek cevaplar çok önemli.
Niye?
Melih Gökçek, ikbali  söz konusu olunca  gözü çok kararır da ondan!..

Yazarın Diğer Yazıları