Koray Aydın Ülkücülere ilk hedefi gösterdi; mahalli seçimler

Ülkücülerin fırtına gibi estiği iftar yemeklerinden size Çarşamba günkü Aydın iftarını aktaracağımı bildirmiştim. Ama hepinizin çok merak ettiği “gidişatın ne olduğu” sorusunu daha iyi anlatabilmem için biraz daha Denizli notu vermem lazım. İftarda arkasına aldığı büyük rüzgar ile Çarşamba sabahı MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın güne oldukça hızlı başladı. MHP Denizli il ve ilçe teşkilatları teker teker ziyaret edildi. Bunun yanı sıra esnaf ve sanayici ziyaretleri de yapıldı. Gündemde tartışılan tek soru vardı; “Türkiye’nin geleceği ve MHP’nin geleceği”.
Koray Aydın, kafasındaki projeleri anlatırken tek bir hedefi işaret etti; eğer öne alınmazsa 2014 mahalli seçimlerini. Aydın, “Siyaset tembel işi değildir” dedi ve ekledi:
“Formda, sahada zinde, zıpkın gibi bir MHP olursa yerel seçimlerde başarılı bir sonuç alırız. MHP’nin en fazal önem vermesi gereken seçimlerden biri önümüzdeki mahalli seçimlerdir ve mutlaka başarılı bir organizasyonun inşa edilmesi lazım.”
Tayyip Erdoğan’a, Koray Aydın’ın bu sözlerinin ardından heyecanlanan ve yerinde duramayan MHP ve Ülkücü camiadan sadece bir kare gösterilse, eminim Başbakan büyük bir uykusuzluk problemi çeker. Aydın’daki iftar yemeğine Koray Aydın Denizli’den aldığı büyük destek ve moralle geldi. Aydın’da oldukça geniş katılımlı iftar yemeğinde büyük çoşku hakimdi. Burada, dikkatinizi çekip sizlerle önemle paylaşmak istediğim bir not daha var. O da; iftar yemeklerine hanımların oldukça kalabalık denecek sayıda katılımları. Hanımefendilerin bu katılımları sadece iftar yemekleri ile sınırlı kalmadı. Teravih namazı sonrasında yapılan uzun sohbet toplantılarında da sayı oldukça dikkat çekiciydi.
Aydın’da yapılan iftar sonrası sohbet toplantısında Koray Aydın biraz daha gaza yüklendi. Kafasındaki vizyonu ve projeleri daha da açtı. Partililer durmak bilmeden sordu, Koray Aydın da bıkmadan yorulmadan cevaplandırdı. MHP’liler sormaya ve sorduklarına cevap almaya susamış gibiydiler. Hatta bir ara Koray Aydın, “Değişim dinamiği alttan öyle bir harekete geçmiş ki; sadece birinin bunu kriz yönetiminde olduğu gibi yönetmesi lazım” dedi.
Koray Aydın’ın en fazla üstünde durduğu noktalardan biri de sistem-organizasyon ve MHP için yerleştirilmesi gereken kurallar bütünlüğüydü.
Koray Aydın, genel seçimler sonrasında Trabzon’a uçakla giderken başından geçen bir hadiseyi anlattı:
“Uçağın ön sırasında oturuyorum. Arkamda da korumam var. Korumam ara sıra eğilip bana bir şeyler söylerken ‘sayın bakanım’ diye hitap edince yanında oturan 13-14 yaşlarındaki genç benim kim olduğumu merak edip sordu. Korumam da beni tanıtıp seçmene teşekkür için Trabzon’a gittiğimizi söyleyince gencin, “Koray beye söyle ablamla babama teşekkür etsin, anneme etmesin o AKP’ye oy verdi “ dediğini duydum. Bakın çekirdek MHP ailesi ne olmuş?”

Koray Aydın’ın Aydın’daki sohbet toplantısında verdiği ana mesajları şöyle özetleyebiliriz:
* Bizim yapmaya çalıştığımız kişisel bir iş değil. Biz insanlarımızı irade koymaya teşvik ediyoruz. Bunun sonra olma şansı yok çünkü Türkiye makas değiştiriyor.
* MHP bu dönemin temel dinamiği olup olmamaya karar verecek.
* Türkiye’de insanlar iş yapan, iş gören insan tipine oy veriyor.
* Bu hareket sabırsız bir hareket. Önce iç barışı sağlayacağız. Siyaset insanları birleştirip bütünleştirme sanatıdır. MHP’nin 1’inci, 2’nci, 3’üncü ve hatta 4’üncü sınıf kadroları siyasetin dışına itildi.
* Fikir ve düşüce üretmeden olmaz. Bizim en az 20 dergimizin olması lazım.
* Bu kadar yetişmiş insanı olan hareketin, insan sıkıntısı çekmesini hazmedemiyorum.
* MHP’yi kurumsal bir kimliğe kavuşturacağım. Tüzüğün mutlaka elden geçirilmesi lazım. Kişi inisiyatifinin ortadan kalktığı, kuralların hakim olduğu bir sistem kuracağım. Gençlik Kollarını, Kadın Kollarını kuracağız.
* Kimse adına değil, doğrular adına hareket ediyorum.
* Kelle avcılığı sistemi sona erecek. Benim adıma da kimse kelle avcılığı yapamayacak. Buna müsaade etmem. Sohbet toplantılarında, rahmetli Alparslan Türkeş’in son genel sekreteri olan Koray Aydın’ın Başbuğu zikrettiğinde etrafımda gözlediğim o titremeye, o özlem duygularının gözlerden taşmasına sizlerin de şahit olmasını isterdim. Partililer Aydın’a devamlı, Başbuğu son yolculuğuna uğurlarken parti balkonundan yaptığı ve tek başına iktidar sözü verdiği “tarihi” konuşmayı hatırlattılar. Koray Aydında bunun sağlanması için Başbuğ döneminde kendi elleriyle hazırladığı ve yarım kalan büyük teşkilatlanma ve büyük vizyon çalışmasına devam etme sözü verdi, “Başbakanlığı da alıp en tepeye oynayacağız” dedi. Koray Aydın ileride yapacakları ve planlamaları hakkında oldukça kararlı adımlarla yürüyor. 40 derecedeki Ege sıcaklığında Ülkücüler iki gündür büyük beyin fırtınaları gerçekleştiriyorlar.
Gecenin ilerleyen saatlerinde toplantı salonundan herkes sırılsıklam ter içinde çıkarken Koray Aydın yanındakilere şöyle mırıldanıyor; “Oldukça şuurlu bir delege yapısı oluştu. Her biri lider. Bu takım oyunu, ben de takımın kaptanıyım.” 
Resmi ve açık yanıt beklediğiniz soruya gelince , “ izlemeye devam edin”.

Yarın: İzmir iftarından izlenim ve notlar aktaracağım.

Yazarın Diğer Yazıları