KKTC'deki gaflet ve dalalet...

Aynı anavatan da olduğu gibi!.. Yavru vatandaki  üniversitelerde de terör örgütü PKK işgaline karşı direnen Ülkücü gençler var.

"Acil" koduyla -adı bende saklı- KKTC'de yaşayan  Ülkücü gençten bir elektronik ileti aldım. Anlattığı olayları belgeliyor. KKTC'de yıllardır süren terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinin ne aşamaya  geldiği açısından ibretlik bir durum. Fotoğraflarda  var!..

 Şöyle anlatıyor;

"29 Mayıs gecesi Lefke'de yüzlerce PKK yandaşı olay çıkartmıştır ve olaylar kamuoyundan saklanmaktadır. PKK yandaşları daha önceden kasalara doldurduğu taşları Lefke'nin farklı yerlerine yerleştirmiştir ve bir yerden aldıkları talimatla 'yaşasın PKK ', 'yaşasın Apo ' sloganları eşliğinde öğrencilere saldırmaya başlamışlardır.

           1-570.jpg2-434.jpg

Az sayıdaki polis yetersiz kalmış ve PKK yandaşlarının hücumuna uğraşmıştır. Hızını alamayan PKK yandaşları, Gemikonağı muhtarının evinin önündeki bayrakları indirmiştir ve muhtarın evi taşlanmıştır. Bütün gece süren olaylara polis müdahale edememiş, ettirilmemiştir. Saldırıya uğrayan polisleri Ülkü Ocakları mensupları kurtarmıştır."

 3-280.jpg

Bu durum karşısında  Güzelyurt emniyet yetkililerinde Ülkü Ocakları mensuplarına teşekkür ettiği  belirtiliyor. Daha sonrasına ilişkin anlatılanlar da vahim;

 

"Olayların akabinde ertesi gün Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül, polis tarafından aranarak emniyete davet edilmiştir. Giderken de tutuklanmıştır. Beraberinde Güzelyurt Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Arı ve genel merkez yöneticileri dahil 6 kişi mahkemeye sevk edilmiş, 3 gün süre ile polis nezaretinde tutulmuştur. Mahkemede PKK sempatizanları dehşet ve korku saçmıştır.

Polise atılan taşları sanki biz attık, polisleri sanki biz darp ettik, muhtarlığın önündeki bayrakları sanki biz indirdik. Lefke sokaklarını sanki biz savaş alanına cevirmişiz gibi ocak genel başkanımız ve 5 arkadaşımız tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Bu karar ne hukuki, ne de vicdanidir? Bu kararın çıkması için Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı mı devreye girmiştir? Kendisini geçtiğimiz günler de arayan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ricasını mı gerçekleştirmiştir?"

Olayların detaylarını KKTC basınından araştırdım. Lefke Avrupa Üniversitesi'nde düzenlenen bahar şenliklerinde terör örgütü PKK yandaşları Ülkücü gençlere saldırıyor. Ocak'taki arkadaşları, üniversitedeki Ülküdaşlarının  canlarını emniyete almak için yardıma koşuyor.

KKTC'de bazı basın organlarında çıkan şu habere de lütfen dikkat;

" Lefke'de yaşanan öğrenci olaylarının ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Kıbrıs'ta Kürt öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara ilişkin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüştü, her iki taraf sükunetin sağlanması için gerekeni yapma konusunda mutabık kaldı.

HDP'den konuya ilişkin yapılan açıklamada Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile telefon görüşmesi yaptığı belirtti.

HDP'den yapılan açıklama şöyle:

Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş, bugün (30 Mayıs Pazartesi) akşam saatlerinde Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Sayın Mustafa Akıncı ile bir telefon görüşmesi yapmıştır. Görüşmede Sayın Demirtaş, Kıbrıs'ın Lefke kentinde, üniversite öğrencileri arasında cereyan eden olaylara dair kaygılarını ifade etmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı, söz konusu olayların yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve herkesin sükuneti sağlama konusunda çabasını beklediğini ifade etmiştir. Sayın Demirtaş da, sükunet için her türlü çabanın hep birlikte sürdürüleceğini, bütün öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması başta olmak üzere Kıbrıs'ta bir an önce bu türden olayların yaşanmaması için huzurun sağlanmasını temenni ettiğini belirtmiştir."

 Anavatan da olan bitenlerin  tıpkısının  aynısı!.. Değil  mi?.. Terör örgütü PKK ve yandaşları Türkiye'de nasıl şımartılıyorsa KKTC'de  aynı gaflet ve dalalet!.. Birilerinin bile bile  sergilediği aynı suskunluk!..

Anavatan topraklarından KKTC'ye götürülen suyun ihalesindeki atmacalar(!) nerede?..

Hımbıl, şaşkın gafiller bilmiyorlar ki;

Anavatan, yavruvatan, tümü TURAN..

O aslanların hepsi birer Fırat Çakıroğlu!..

 

Yazarın Diğer Yazıları