"İzmir benim Van benim"

"Bir gönlüme bir hali perişanıma baktım" bayram sabahı ilk işim TRT Müzik'i açmak oldu. Sözleri Ahmet Rasim'e, bestesi Tatyos Efendi'ye ait şarkıyı Ayfer Er söylüyordu. Buram buram sevda acısı yansıtan şarkı beni efkarlandırmadı. Belki de havanın güzelliği ve balkonuma doluşan kuşların cıvıltısıdandı. Koro Dede Efendi ile devam ederken geceden kestiğim ucuz piliç salamlarını aşağıda toplanan kedilere atmaya başladım. Eğer o gün gücüm, daha doğrusu dermanım varsa bu işlerim rutindir. Burada şoför arkadaşım Tuğrul Özkan'a da gönderme yapayım. Ağır ameliyat günlerimde benim yapamadıklarımı da o tamamladı. İnancıma göre tüm canlıların hayatına katkıda bulunmak şart. Dedik ya, şarkılar ne kadar hüzünlü olsa da bugün benim içimde coşku var.

-Öncesi-

Yazıya oturduğum ana kadar kısa bir değerlendirme yaptım. En güzel organizasyon TRT Müzik'teydi. Nusret Yılmaz'dan Seda Gök'e kadar, Yahya-Canan Geylan çifti ve Tuğçe Pala beşlisi "Bayram Özel"de muhteşemdi. Repertuar seçimi iyiydi. En çok da görüntüden memnun kaldım. Her taraf ışıl ışıldı. Hem solo, hem koro olarak başarılıydılar.

NTV

Söz ve Müzik, bu defa "90'lar"la ekrana geldi. Buna "O Anın Hikayesi" eklenmişti. Konuklar hayatlarının önemli kilometre taşlarını anlattılar. Behzat Uygur "Şahane Cumartesi"nin doğuş hikayesini anlattı. Gerçekten tesadüfler zinciri. Merhum Nejat Baba'yı ve çocuklarını severim. Ailece vefa örneğidirler. Behzat'a baktım, değişen bir şey yok. Richard Geer'den daha yakışıklı.

Çarkıfelek

Dizi ve film oyunculuğu bir yana, Kanal D'de bir klasik yarışmayı sürdüren Emre Karayel iyi gidiyor. Ali Şan ve eşi Buse Varol'un yarıştırıldığı gece yine hoş bir yapım oldu. İlk defa görüp dikkatle incelediğim Buse'yi beğendiğimi söyleyeyim. Cici bir kız. Ali Şan, ondan kaçtı bundan kaçtı sonunda turnayı gözünden vurdu. Allah mesut etsin.

Yarışmada Bizimkiler'in Kirpi'si Ceyhun'u ilave edersek 4 Fenerbahçeli mücadelesi renkli geçti.

Misafir de oldu

Emre Karayel'i NTV'deki "O Anın Hikayesi"nde de seyrettim. Emre'nin hayatının en ilginç olayı kaydettiği aslında bir üzüntü. Hani Galatasaray'ın Kadıköy'den golsüz beraberlik çıkarıp şampiyonluğu kaptığı geceyi anlattı:

"O gece tiyatro oyunumuz vardı. Bu maçı izleme olanağım yoktu. Akışı ve sonucu sonra öğrenebildim, epeyi de üzüldüm."

TRT 2'nin başarısı

Ben size yeni çizgi, yeniden bir kanal TRT 2'yi önereceğim. Çoktandır yazmaya niyetleniyordum, bugüne kısmetmiş. Genel Müdür İbrahim Eren'in hazırlık safhası ve yayında üstünde önemle durduğu çalışmanın ürünü. Netice mükemmel. Hangi programını övsem az gelir. En beğendiğim yanlarından biri eskiden pazar sabahları TRT 1'de yayınlanan kovboy filmleri. Rahmetli babam bunları seyretmeye bayılırdı. Şimdi de milyonlarca kişinin olmazsa olmazı. Efsane yönetmen John Ford, unutulmaz kovboylar hep burada. John Wayne'den W. Holden'e kadar. TRT 2'de başka markalar da var. Örneğin "Doğan Hızlan ve Karalama Defteri", "Gizli Şehirler ve Tarih Ruhu" başka seyir zevkleri.

İbrahim Eren'i kutlamak görevimiz.

Bir Öneri

Müzik programlarında bir şarkı marş haline geldi: Ölürüm Türkiyem

Mesela "Akşam Sefası" onunla açılıp kapanıyor. Ben burada yeni teklifte bulunacağım. Ara sıra Yıldırım Gürses'in Sultan-ı Yegah bestesini çalabilirler. Sözlerinin bir bölümünü hatırlatayım:

"İzmir benim,

Van benim.

Şeref benim,

Şan benim."

Ne dersiniz?

GÜNÜN SÖZÜ

Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. Tocqueville

Yazarın Diğer Yazıları