Haritaya bakalım...

Futbol sahalarının meşhur sloganıdır; “Tabelaya bakalım göbek atalım...”
Patriotseverlerin, yazının tümünü okumalarına gerek yok, aşağıda vereceğim haritaya baksınlar yeter. Göbek atıp atmayacakları onların bileceği iş!..
Patriotları neredeyse resmi devlet törenleri ile vatan topraklarımıza konuşlandıracaktık. Ortalığı saran sevinç çığlıklarına da bakarsak bir tek havai fişek gösterisi yapmadığımız kaldı.
Neymiş?
NATO büyük lütuf göstermiş, Suriye’den gelebilecek saldırılara karşı vatan topraklarını savunabilmemiz için Patriotları bize göndermiş!..
Davulu boynumuza astılar.. Tokmak onların elinde.. Nasıl olsa istedikleri gibi çalacaklar davulu.. Bizim millet de uzaktan dinlemeyi sever..
Vur Allah vur!..
Önce bize yutturulmaya çalışan yalanların ardındaki şu gerçekleri bir daha hatırlayalım;
1- Patriotların Türkiye’ye yerleştirilebilmesi için Anayasa’nın 92’nci maddesine göre Meclis kararı lazım.
2- Suriye tezkeresi de Patriotları kapsamıyor. Hükümet yetkililerinin ve Savunma Bakanlığı’nın, “Meclis kararına gerek yok, NATO-SOFA ve SEİA Anlaşmaları kapsamında yerleştiriliyor” açıklaması tamamen yanlış. Bu anlaşmalar sadece hukuki konular ve gümrük muafiyetleri ile yabancı askerlerin Türkiye’deki askeri üslerde hareket tarzlarını belirliyor. 
3- 1991 yılında Türkiye’ye gelen Patriotların komutası Türkiye’de idi.
4- 2003 yılında gelen Patriotlar Amerika’nın komutasındaydı.
5- 2013’de gelen Patriotların komutası NATO’da.
Şimdii!.. Vatan topraklarımıza yerleştirilen Patriotları haritadan görelim.. 
Burada NATO kılıfı ile Malatya Kürecik’teki Amerikan Radarı ve Adana İncirlik’teki Amerikan üssünün nasıl koruma altına alındığını kelimelerle anlatmaya gerek var mı? ..
Patriotların kapsama alanını gösteren dairelere baktığınızda Gaziantep’e yerleştirilenlerinde nasıl boşluğu kapattığı çıplak gözle görülmüyor mu?..
Ben yine de ihtiyatlı davranmayı tercih ettim. Uzmana; emekli Kurmay Albay Ümit Yalım’ın görüşlerine başvurdum. Aldığım cevap;
 “Patriotların menzili 80 kilometre. Suriye’nin envanterinde olan Scud Füzelerinin menzili 700 km. Türkiye’nin savaşa girmesi halinde Scud füzeleri, batıda Ankara dahil olmak üzere Karadeniz kıyılarındaki iller ve Doğudaki iller füze tehdidi altında. Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep’e yerleştirilen Patriotlar ile, Şanlıurfa, Akçakale, Malatya merkez, Elazığ, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Erzurum, Erzincan, Kars Trabzon, Giresun ve Rize gibi illeri korumak mümkün değil. Malatya ve Diyarbakır’daki havaalanları ile buradaki savaş uçaklarımız Scud tehdidi altında kalacak”
Bir hatırlatma daha; Patriotları güle oynaya topraklarımıza yerleştiren Hükümet 11 yıldır en büyük ihtiyacımız olan “uzun menzilli bölge ve füze savunma sistemi” projesi için karar alamıyor.
Gündemde onca madde varken niye “Patriot” yazdım?.. “Muhteşem” Katar’dan döndü ya!..

NOT: “İdris Naim çok dertli” başlıklı yazım üzerine AKP’li Abdulkadir Aksu bir açıklama gönderdi. Ben kendisi hakkında kulislerde konuşulanları yazmıştım ama Aksu, “İçişleri Bakanlığına atanan Mardin Milletvekili Sayın Muammer Güler’le ilgi şahsıma ait olmayan ifadelere yer verilmiştir. Söz konusu görüşlerin hiçbiri bana ait değildir. Sayın İçişleri Bakanı Muammer Güler uzun yıllardan beri devletin çeşitli makamlarında görevini layıkıyla tamamlamış ve bugün de İçişleri Bakanlığı gibi önemli bir makama gelmiş değerli bir kardeşimdir. Sayın Güler’in bu makamda da başarılı olacağına inancım tamdır” diyor.

Yazarın Diğer Yazıları