Güvenlik güçleri PKK’nın fuhuş tuzağına karşı uyarıldı...

Bölücü hainler boş durmuyor!..

7 Haziran sürecinde romantik gitarcı çocuklardan sazcı kardeşlere devşirilen bölücüler, Kürt koridorundan aldıkları cesaretle de yeniden kıpraşmaya başladılar. Terör bölgesinde seçim için izledikleri stratejik eylemsizlik politikasını yavaş yavaş terk ediyorlar. En hassas yerden, Uludere’den (beklendiği üzere) kaşımaya başladılar. Ankara’ya ulaşan istihbarat raporlarına göre, TSK’nın tahrik edilerek Uludere üzerinden tezgahlanacak PKK provokasyonlarının belgeli haberini arkadaşımız Necdet Pekmezci’nin kaleminden 29 Haziran Pazartesi günü YENİÇAĞ’da okumuştunuz. Uludere’deki son tezgâhlara “hiç de şaşırmadık”  desem yeridir!..

 Her nedense (!) Kürt kapanından daralan AKP topal ördek Hükümetinin birden bire PKK ile mücadele aklına geldi!.. Herkesi balık hafızalı sandıklarından Genelkurmay karargâhına,  “Valileri, operasyon taleplerinizin yerine gelmesi için rahatlattık” mealinde şifahi bilgiler veriyorlar. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin tekrar kısmi alarma geçirilmesi üzerine yapılan ilk çalışmalarda ise PKK’lı yöneticileri teknik takip ve izlemelerde sorunlar çıktığı öğrenildi. Başkente ulaşan istihbarat raporları, AKP iktidarının bugüne kadar izlediği politikalardan dolayı ortaya çıkan zaafları açıkça ortaya koyuyor.

Şöyle;

Terör bölgesinde paralel bir devlet yapılanması kuran PKK/ KCK terör örgütünün Türkiye kolu yöneticilerinin, istihbarat takibinden kurtulmak için İran GSM şirketlerine ait hatları kullandıkları tespit edildi.

PKK’nın komuta kademesinin, İranlı ve İran’da yaşayan Azerbaycan uyruklu yabancı kişiler üzerine kayıtlı olduğu tespit edilen hatları kullandıkları öğrenildi. İstihbarat raporlarında, PKK’lıların İran hatlarını kullandıkları ancak ses renklerinin ayırt edilemediği belirtildi. PKK’lıların konuşmalarından/ses renklerinden kim olduklarının kısaca ‘ses analizi’ yapılamamasında mevcut personelin yetersiz kaldığı dile getirildi. Yapılan çalışmalarda, elde edilen tespitler şu şekilde sıralandı:

“Bölücü terör örgütü PKK yöneticilerinin kullandıkları telefonların İranlı ve İran’da bulunan Azeri kökenli vatandaşların üzerine kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. İran, bölücü örgüte iletişim desteği veriyor. Güvenlik kuvvetleri, hatları gerçekte onu kullanmayan ve yabancı kişilere ait olması nedeniyle örgüte yönelik dinleme tespitlerinde oldukça zorlanmaktadır.”

 Bu bilgilerden hareketle, İran’dan ciddi bir şekilde iletişim desteği alan örgüt mensuplarının, ancak istihbarat elemanlarının dikkati sonucunda tespit edildiği ortaya çıktı. Konuşma şekillerine göre, PKK’lıları tespit eden uzmanların yetersiz kalmasından ötürü, PKK’lıların açık kimliklerini belirleyemedikleri

belirtildi.

Güvenlik güçlerine

KCK’dan fuhuş tuzağı...

Muş ilinin Varto ilçesinde son günlerde ilginç olaylar yaşanıyor. Bölücü terör örgütü mensubu olduğu güvenlik güçlerince tespit edilen bir grup genç kızın, örgütün fuhuş ve şantaj çetesi gibi çalıştığı ortaya çıktı. Yapılan istihbari çalışmalar sonucu bölücü terör örgütü PKK tarafından oluşturulan genç kız grubunun görevinin ise askeri ve emniyet personeliyle ilişki kurmak olduğu öğrenildi. Bu yöntemle güvenlik güçleriyle samimi ilişkiler içerisine giren kızların bir takım gizli bilgileri ele geçirmeye çalıştığı tespiti yapılarak güvenlik birimleri uyarıldı.

PKK’nın korkunç planı...

YENİÇAĞ’ın ulaştığı istihbarat raporlarına göre, bölücü terör örgütü PKK, bahar aylarından itibaren Türkiye’de bulunan gruplarını takviye etmek maksadıyla 700 örgüt üyesiyle dağ kadrosunu takviye etti.

PKK,  “fedai tarzı canlı bomba eylemleri yapmak maksadıyla”  yaklaşık olarak 100 kişiyi ülkeye sokmuş durumda. Takviye sonrasında ise Van’da korkunç planlar yapıldı ve hazırlıklar tamamlandı.

 Bölücü terör örgütünün, 7 Haziran seçimlerinden sonra çözüm sürecinin bitmesi ihtimaline karşı yeni şehir eylemleri başlatacakları ve bu doğrultuda kullanmak üzere patlayıcılar hazırladıkları ifade edildi. Ayrıca; Van merkez, Erciş ve Gürpınar ilçelerinde patlayıcı maddelerin yerleştirildiği ve bomba yüklü araçlarla askeri birliklere, kamu kurum ve kuruluşlarına saldırı planladıkları ve örgüt üyelerinin bu hususta talimat bekledikleri verilen bilgiler arasında.

Çok özetleyerek bilgilerinize sundum...

İçerideki-dışarıdaki fotoğraf, stratejik çukurluk ayan beyan ortada...

Bakalım!.. Akrabaları Kalkındırma Partisi hangi koalisyon formülüne sarılacak?.. 

Yazarın Diğer Yazıları