Genç'in üzerine çöken Drone!..

Hamaset kasırgasına gark olduğunuz şu günlerde çok özel bir noktaya dikkatlerinizi çekmek istiyorum.

Gün boyu akan haberlerin arasında dün satır arası olarak geçti;

"Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yeniyazı köyü kırsalında arazi arama tarama faaliyeti yapan güvenlik korucuları ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, güvenlik korucusu Mehmet Koçdağ şehit olurken, PKK'lı teröristlerin bölgeden uzaklaştığı belirtildi."

Yazının ana konusu olduğu için Bingöl'ün Genç ilçesinde Ekim ayının son haftasında meydana gelen terör saldırısı ile ilgili haberi de hatırlatayım;

"Genç ilçesinde 1 polis memurunun şehit, 6'sı güvenlik görevlisi 20 kişinin yaralandığı saldırının ardından hasarın boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

Genç ilçesinde dün akşam saat 23:00 sıralarında ilçeye sızan PKK'lılar, Kaymakam Konağı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne silahlı ve roketatarlı saldırı düzenledi. Petrol kavşağında saldırının düzenlendiği alana giden polis zırhlı aracına da roketatarlar ile saldıran PKK'lılar, Kız Meslek Lisesi önünde bulunan bomba yüklü bir kamyoneti de infilak ettirdi. Gerçekleşen saldırıda Kaymakam Konağını korumakla görevli polis memurlarından 1'i şehit olurken 1'i de ağır yaralandı. Roketatar isabet eden zırhlı polis aracında bulunan 3 polis memuru da çeşitli yerlerinden yaralanırken, bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ise çevrede bulunan 12 vatandaş yaralandı."

"Hatırlatayım" dedim ama okurlarımıza da sanırım haksızlık ettim!.. Eskiden  gazetelerin birinci sayfasından kocaman giren bu haberler, iç sayfalarda bile küçücük de olsa zor yer buluyor. Tivilerdeki son dakikalarda ara sıra alt yazı haline geldi. Eh bir de iktidardan, havuz medyasına "HDP operasyonlarını bol salçalayın, gündemden düşürmeyin" mealinde talimatı gidince... Türk milliyetçilerini ve vatanseverleri afyon müptelası haline getiren eş güdümlü siyaset tezgahları arasında gözünüzü kulağınızı başkanlıktan ayırmaz hale geldiniz.

Bilmem!.. Farklılaşıp farkındalaşabilir misiniz?..

Genç'de terör örgütü ile çarpışmalar aralıksız devam ediyor. Kahpeler, ilçede  kaymakamlık konutuna, jandarmaya, emniyet müdürlüğüne aynı anda saldırıyorlar. Kaymakamlık konutunu koruyan kahraman evladımızı şehit ediyorlar.

Bitiyor mu?..

Hayır!..

Yaklaşık 1 haftadır belirli periyodlarla hava karardıktan sonra Genç Kaymakamlık konağının üstünde Drone uçuruyor bu şerefsizler... Sadece, kaymakamlık binası üzerinde değil ilçenin de üzerinde... Pazartesi gece yarısı Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden arayan kaynağım, o gece de PKK'nın uçurduğu Drone'nun dakikalarca kaymakamlık binası üzerinde kaldığını anlattı. Ekim ayının son haftasında gerçekleşen kanlı eylem öncesinde de bölücü hainlerin ilçe üzerinde sürekli Drone uçurduklarını kaydetti.

Genç ilçemizin kaymakamlık binası üzerinde, hainler, 1 haftadır sürekli Drone uçuruyor, hem ilçeyi gözlüyorlar hem tehdit ediyorlar hem de baskınlar düzenliyorlar. Telsiz konuşmalarında sürekli "Emniyet'i havaya uçuracağız" tehditleri savuruyorlar.

Ankara (dakiler) ne yapıyor?..

(Satırların yazarı bu sorunun cevabını değerli okurlara bıraktı.)

Kahpe terör örgütü PKK'nın bu hava araçlarını etkin olarak kullandığını sağır sultan bile biliyor. Resmi kayıtlara göre, Türkiye'de kayıtlı 6 bin Drone var. Yetkililer, bu sayının 8 bin civarında olduğunu belirtiyor. Hal böyle iken, güvenlik güçleri çaresizlik içinde bırakılırken, Droneler konusunda etkin bir düzenleme yapılıp, tedbir alınabiliyor mu?.. Hayır!..

Kaynağımla yaptığım görüşmede, terörle mücadelede yaşanan bir gerçeklik daha gündeme geldi. Öğrendim ki; Bingöl-Genç çevresinde görevli güvenlik korucu sayısı bin 200 civarında. Fakat terör örgütünün saldırıları aralıksız devam ediyor.

Aksaklıkların yanı sıra doğru ve etkili sonuca giden uygulamalar yok mu? Tek tük de olsa elbette var...

Beytüşşebap Kaymakamlığı buna örnek. Terör bölgesinde devletin kesesinden bugüne kadar çözüm süreci politikaları ile yapılan sosyal yardımlar da gerçek!.. Beytüşşebap Kaymakamlığı titiz bir çalışma yürütmüş. PKK terör örgütüne yardım ve yataklık edenlerin tümüne sosyal yardımları kesmiş...

Bataklığı kurutmadıkça sivrisineklere fıs fıs yapsanız ne olur!..

Sınır boylarında verdiğiniz fotoğraflar, video görüntüleri neye yarar?..

Karartmalar, sahte algı operasyonları...

Genç ilçemizin üstüne çöken Drone gerçeğini değiştirir mi?..

Kahpelerin hamisi çıkar, bir Pentagon açıklaması yapar. Kırılan onurumuz yetmiyormuş gibi millî haysiyetimizi de gömer.

Drone'ları bile yerle bir edemeyen yönetim yapısı; bol hamasetli metinleri servis edeer durur!..

Yazarın Diğer Yazıları