Eşek adasına gidemeyen vali gençlere namus bekçiliği yapacak!..

Hüseyin Avni Coş; Adana Valisi..
Hiç vakit kaybetmedi..
AKP CEO’su Recep Erdoğan’ın kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasıyla ilgili açıklamasının kendilerine talimat olduğunu ve gereğinin yapılacağını anında ilan ediverdi.
Coşkun Valiyi dünden hatırlayalım!..
Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yolsuzluk iddialarını araştırmakla görevlendirilen ve daha sonra ak’layan Mülkiye Müfettişi..
Erdoğan’ın mükafatlarına mazhar olan Coş, 2008’de Kırklareli Valisi..
Ben demiyorum; bakın gazete arşivlerinde neler var!..
9 Ekim 2008 tarihli Milliyetten “Kırklareli’yi karıştıran yemek” başlıklı haberden;
“KIRKLARELİ Valisi Hüseyin Avni Coş’un, Merkez İlçe’ye bağlı Dereköy Sağlık Ocağı’nda görevli 28 yaşındaki doktor A.B.B. ile geçen nisan ayında Polisevi’nde yediği yemek kentte günün konusu oldu. Vali Coş’un, yemek sonrası kadın doktoru korumaları ile evine bıraktığı ve sivil korumaların lojman önünde köylülerle tartışmasına ilişkin iddiaları CHP Milletvekili Turgut Dibek’in, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a mektupla bildirilmesi kenti karıştırdı. CHP’li Dibek, konunun araştırılması için müfettiş görevlendirilmesini isterken, Vali Coş ve  doktor A.B.B. olayın komplo olduğunu öne sürdü.
CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Merkez İlçeye bağlı Dereköy Sağlık Ocağı’nda 2 Nisan gecesi yaşanan ve aylardan beri kentte konuşulan ’vali- doktor’yemeği ve ardından koruma polislerinin halkı tartakladığı iddialarını İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a mektup yazarak bildirdi.”
Daha sonra “olay neydi?” diye uzun uzun yazmış gelişmeleri(!) muhabir arkadaşım.
Bir haber de 14 Mayıs 2013 tarihli Gazeteport’tan;
“AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın’ın, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e mektup yazarak Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u şikayet ettiği mektuptan, “İlginç bir tesadüf” çıktı. Mektupta, Vali Coş’un, bir kadın doktoru Kırklareli’den Adana’ya tayin ettirdiği belirtildi. O kadın doktor ise,  “Vali ile ilişkisi var” denilen ve 5 yıl önce TBMM’de önergelere de konu olan isim çıktı.
....
CHP Kırklareli milletvekili Turgut Dibek de konuyu bir önerge ile TBMM’ye getirip, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ‘Yaşananlar iki yetişkin insan arasında ve rızaya dayalı bir ilişki de olabilir. Ancak Vali’ye karşı güvensizlik oluşmuştur’ diyerek soruşturma açılmasını istemişti. Vali hakkında soruşturma açılmış ancak iddiaların geçersiz olduğu sonucuna varılmıştı. Vali Coş bu olaydan bir yıl sonra, kendisinden 18 yaş küçük bir bankacı ile 2. evliliğini yapmış, Ağustos 2011’de de Adana Valiliğine atanmıştı.”
Coşkun Valinin 2009-2011 yıllarında Aydın’da Valilik yaptığı döneme de gelelim.
Oldukça güvendiğim bir kaynaktan dinledim. Şöyle;
 “Hüseyin Avni Coş Aydın valisiyken; bir gün canı, Eşek ve Bulamaç adasını gezmek çeker. Bu geziyi de Sahil Güvenlik botlarından birine binip gerçekleştirmeyi planlar. Yola koyulur ama Sahil Güvenlik’ten sorumlu askerin muhalefeti ile karşılaşır. Asker, ‘Sayın Vali bu adalara Sahil Güvenlik botumuzla gidemezsiniz’ der. Coş, hiddetlenir, nedenini sorar. Asker, ‘Bu adalarda Yunan bayrağı dalgalanıyor. Yunan karakolları var da ondan’ diye cevap verir. Coş daha da hiddetlenir, ‘Bu adalar bize ait değil mi? Aydın’ın sınırları içinde değil mi?’ diye sorar. Askerden de ‘Bunu bana niye soruyorsunuz. Hükümete sorsanıza’ tepkisini alınca daha fazla bir şey konuşamayıp gerisin geriye döner.” 
Şimdi, sayın Valiye sormak isterim;
Aydın Valiliğiniz döneminde karşılaştığınız bu durum karşısında “Devletin Valisi” olarak gerekeni yapmış mıydınız?..
Yoksa, “Hükümetin Valisi” olarak  Erdoğan’ı üzmemeyi mi düşünmüştünüz?..
Kıssadan hisse;
Ele verirler talkını kendileri yutar salkımı!..


Atatürk’e dua...

Ölümünün 75’inci yılında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk için CHP oldukça anlamlı bir program organize ediyor. 10 Kasım Pazar günü öğle namazının ardından İstanbul, Fatih ilçesi Eminönü Yeni Cami de Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Mevlit okutulacak. Ruhları için dualar edilecek. Mevlidi organize eden emekli Müftü CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, AKP iktidarı döneminde Atatürk’ün adının camilerde anılmamasına dikkat çekti.
Özkes, Atatürk’ün adını camilerde unutturmamak için çalıştıklarını kaydettikten sonra, “Mevlide sadece CHP’lileri değil hangi görüşten olursa olsun tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” dedi. Özkes’e, “Kemal Kılıçdaroğlu da gelecek mi” diye sordum. İhsan Özkes, “Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşüp davetimi ilettim. Çok memnun oldu. Programı uygun olursa seve seve geleceğini söyledi” diye konuştu.

Yazarın Diğer Yazıları