Erdoğan telefonda Mursi’ye ne vaat etti?

“Muhteşem”  mangalda kül bırakır mı?..
“Adeviye meydanı diren”  çağrıları yapıyor..
Devrik Mursi’ye destek söylemlerinin hemen ardından içeriye dönüyor;  “Daha büyük meydan var. Orası da sandık meydanıdır” diyor...
Hala atıyor tutuyor. İçine girdiği tüm kıskaçlardan sözde efelenmelerle imaj yaparak yırtacağını sanıyor.
Ne demişler?..
“Bursa pazarı değil, yerse pazarı”
Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu’nun  “Mısır söylemleri” Dışişleri koridorlarında tepki topluyor. Dışişleri bürokrasisi  “ayak üstü açıklamalar”dan, AKP içinden süzülüp  devlet politikası gibi öne çıkarılan söylemlerden son derece rahatsız.
Dışişleri Bakanlığı ve köklü bürokrasisi bugünlerde zaten rahatsızoğlu rahatsız!..
Sadece Dışişleri Bakan yardımcısı Naci Koru ile istişare edilip hazırlanan Büyükelçi kararnamelerinden..
Sadece Naci Koru ile yapılan bürokrasi operasyonlarından..
Sadece Naci Koru ile istişare edilerek  ortaya çıkarılan Ortadoğu politikaları ve genel dış politikadan..
Bunların üstüne bir de torba kanununa korsan giren büyükelçilik kapsamının genişletilmesine ilişkin madde ..
Monşerler buna da Fransız kalmışlar..
Ankara’nın Dışişleri koridorlarında dolaşırken çok önemli bir iddia kulağımıza geldi. Şöyle;
“Mısır’da son askeri darbe gerçekleşmeden önce, Mursi telefonla Tayyip Erdoğan’ı aradı ve yardım istedi. Mursi telefonda Erdoğan’a, “Mısır aç, çok geniş eylemler olacak, erken seçime gitmeyi düşünüyorum” dedi. Erdoğan, Mursi’ye direnmesini önererek erken seçim düşüncesinden vazgeçmesini sağladı.Bu arada Erdoğan hem Mısır’a, hem de Müslüman Kardeşlere maddi yardımda bulunacaklarını vaat etti.”
Sonrası malumunuz!..
Ne demiş atalar?
“Kılavuzu karga olanın....”
Hatırlatıcı bilgi notu: Naci Koru, Fehmi Koru’nun erkek kardeşi.

 

Kılıçdaroğlu sonbaharda ABD’de

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun merakla beklenen ABD gezisi için önemli bir aşamaya gelindi. Tarih netleşti. Öncelikle şunu belirtmek gerek; Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu başkanlığındaki heyetin Temmuz ayının  ilk haftası içinde yapmayı planladığı ABD gezisi Meclis gündemi nedeniyle ertelendi. Faruk Loğoğlu, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için Ekim sonu Kasım ortalarında ABD’ye gidecek şekilde çalışmalar içerisindeyiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun en üst düzeyde ağırlanması için çalışmalar devam ediyor. CHP, ABD’deki toplantılarda muhataplarına kendilerinin  Türkiye bakışı ile dış politikadaki görüşlerini anlatacak. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Obama tarafından ağırlanması için de temaslar sürüyor.
Pensilvanya’da bir görüşme trafiği olur mu?..
Bir bardak olsa da çay içilir mi?..
Bilgim yok ama, demlik demlik çaylar içilirse de şaşmam!..

 

PKK’dan al haberi!

 

Bakmayın siz bizim şanlı(!) “Türkiye” medyasının atlatmacı gazetecilik havalarına!..
İnternet sitelerinden kopyala-yapıştır yapıp özel haber logosuyla haberlere imza koymak moda oldu!..
Terör örgütü PKK’da yapılan yönetim değişiklikleri ilk olarak yayın organı Fırat Haber Ajansı’ndan servis edildi. 5-10 dakikanın ardından gazetelerin internet sitelerine aynen alıntı yapıldı.
Terör örgütünün yayın organında dün de oldukça dikkat çekici bir haber vardı. AKP iktidarının El Kaide terör örgütüyle ilişkilerine dair..
Suriye’de Kürtlerin kontrol ettiği bölgede yakalanan 3 Tunuslu militanın ifadelerinden yola çıkarak Türk subaylarının El Kaide’ye giden militanlara yardım ettiği iddia ediliyor. Haberden kısa bir alıntı;
“...El Wassani Türkiye El Kaide ve Türkiye’nin Suriye içindeki oluşumlarına ilişkin de önemli bilgiler verdi. El Wassani, Suriye’de özellikle de Atme civarında Türk subaylarından oluşan İman adında ve adı hiç duyulmamış bir grubun varlığına işaret ederek şunları söyledi:
Türkiye ile ilişkilerimiz bu grup üzerinden oluyordu. Bu grubun sorumlusunun adı Ebu Abdo Esseyef’tir. Bu grup aracılığıyla bize silah, cephane, erzak yardımlarında bulunuyordu. Ayrıca çatışmalarda yaralanan arkadaşlarımız bu grup tarafından alınarak Türkiye’deki hastanelere götürülüp tedavi ettiriliyor.”
Araştırmacı ve de soruşturmacı(!) medyada bu haberi görür müsünüz? Bilemem ama!.. Hiç içimden gelmeyerek de olsa  dikkatlerinizi çekmek istedim..

Yazarın Diğer Yazıları