Erdoğan, Genelkurmay’a verdiği “vur” emrini geri isted

“İmralı süreci”  ile gerilen siyaset..
İsrail’in özür dilemesi vs.. ile yapılan makyaj çalışmaları...
Nevruz bayramında Diyarbakır meydanından ayyuka çıkarılan ihanet projesi..
Klasik bir Ankara Salısında yine TBMM’deydik. Partilerin grup toplantısı dolayısıyla yine kulisler ana baba günüydü. Kulağıma AKP kulislerinden homurtular geliyordu. Yerinde görmek istedim.  “Öcalan’ın mektubu” adı verilen zırvadan sonra AKP’nin haletiruhiyesini çok merak ediyordum.
Durum tespiti yaparken, sabahın ilk grup toplantısını MHP gerçekleştiriyordu. Devlet Bahçeli’nin konuşmasını çaktırmadan da olsa kulislerde bekleyen AKP’liler dikkatle izliyorlardı.
AKP’lileri gardları dağılmış ve fena halde moralleri bozuk gördüm. Bakmayın siz o  “Muhteşem” in grup konuşması sırasında tribün amigoları eşliğinde yapılan yüksek dozda şak şaklamalara.. Hepsi birer ekran şovu organizasyonu.
MHP’nin Bursa mitingi terör örgütü işbirlikçilerini fena halde dağıtmış. Gülcüler, Tayyipçiler ve de takipçiler ayrı ayrı köşelerde oturuyorlar. Kendi aralarında durum değerlendirmeleri yapıyorlar. Mektup zırvasının ardından yapılan anketlerde en iyi çıkan sonucun(AKP’nin oy oranı) yüzde 40 olduğunu söylüyorlar.  “Bu olup bitenleri tabana nasıl anlatırız”  diye kara kara düşünüyorlar.
“Bugüne kadar MHP devrede değildi artık devreye girdi işimiz çok zorlaştı”  diyorlar. AKP’li milletvekillerinin aralarında yaptıkları değerlendirmede;  “PKK ile yapılan anlaşmayı kamuoyu onursuzluk olarak algıladı. Bunu kırmamız zor. Bari süreci mahalli seçimlere kadar oyalasak. Ondan sonrası Allah Kerim”  diyenler de var.
“PKK’nın istediği yasal düzenlemeleri ve de AKP-BDP iş birliği ile hazırlanacak anayasayı Meclis’ten geçirmeyiz” diye kendi kendine efelenenlere bile rastladım.
Çok ilginç bir değerlendirme daha kulağıma geldi. Şöyle;
 “Tayyip Erdoğan yapılan son anketlerde hızlı oy düşüşünü gördü. Yanındakiler ‘Efendim Oslo sürecinde, Habur sürecinde de böyle olmuştu ama toparlamıştık. Merak etmeyin’ diye gaz veriyorlar ama bu sefer sürpriz olabilir. Tayyip Erdoğan her an bu işten dönebilir.”
Siyaset kulisleri, gelinen süreçte,  “AKP’nin bölünmesi” ,  “Abdullah Gül’ün yeni parti kurma çalışmaları” ,  “Öcalan’ın Meclis’e verdiği talimatlar” ,  “yeni anayasa” ,  “akil adamlar komisyonu” ,  “hakikatleri araştırma komisyonu” başlıkları altında yapılan tartışmalarla cadı kazanı gibi kaynıyor.
Biz siyasi kulislerin fotoğrafını çekerken gündeme Genelkurmayın  “Bir grup PKK’lı F-16’lar gözetiminde sınırı geçti”  haberlerini yalanlaması düştü. Tam bu ana denk düşen, AKP kulislerinden aldığım bilgileri sizlere ulaştırayım:
* Başbakan Tayyip Erdoğan, 2009 yılında sınır ötesi operasyonlar için Genelkurmay’a verdiği operasyon ve vur yetkisini geri istedi. Hükümet ile Genelkurmay arasında yazışmalar ve de görüşmeler devam ediyor.
* Genelkurmay Başkanlığı, AKP’nin terör örgütünün sınır dışına çekilmesi konusunda Hükümetin talepleri hakkında iç yazışmalar yapıyor.
* Öcalan’ın Diyarbakır’da okunan mektubunun birinci bölümünü kendisi, ikinci bölümünü ise MİT(Hakan Fidan) yazdı. MİT’in kaleme aldığı bölüm, “İslam bayrağı altında ortak yaşam”  başlığı ve sonrası.
* Tayyip Erdoğan, AKP’ye yapılan lavlı saldırının ardından Türkiye’ye gelir gelmez, saldırı ile ilgili havadan bilgi aldı. Başbakan, Oba helikopterine emniyet yetkilileri ile birlikte bindi ve yapılan saldırıyı havadan inceledi.
* Erdoğan’ın siyaset başdanışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, kamuoyuna yaptığı açıklamaların büyük bölümünü kendi hazırlamıyor. İstanbul’da kendilerine villalar tahsis edilen 3 ABD’li danışman var. Metinleri onlar hazırlayıp veriyor, Akdoğan da kamuoyuna açıklıyor.
* Başbakan’ın  “soğuk algınlığı”  olarak açıkladığı en son geçirdiği rahatsızlığın farklı bir boyutu var. Tayyip Erdoğan, bundan kısa bir süre önce İstanbul’da bağırsaklarından yine küçük bir operasyon geçirdi. Ankara’da olduğu ve grup toplantısının iptal edildiği gün rahatsızlık yine kendini tekrarladı. Daha sonra İstanbul Kısıklı’daki evine giden Erdoğan’ın tedavisine burada devam edildi.
AKP’nin son fotoğrafı, kulislerinde konuşulanlar ve de iddialar bu şekilde. Bu hafta Salıpazarından bunlar çıktı. Kıymetli okurlarımıza sunarım..

Yazarın Diğer Yazıları