Dinbaz meydanda...

Dinbaz’ın tanımın şöyle yapmıştık;

Müslümanlar arasında, bugüne kadar görülmemiş şekilde dini kullanan ve Müslümanları aldatan en donanımlı ve sapkın bir zümrenin temsil ettiği dini yorum ve yaşam tarzı.

Bu yeni kavramın ve tanımlamanın tuttuğunu okur tepkilerinden ve de katkılarından anladım. O zaman başladığımız işin devamını getirelim.

Bkz. Dinbaz 2;

-Cami avlusunda seçim mitingi  yapar.

-Camiden kendi standına kaçak elektrik çekip propaganda yapar.

-İktidara hoş görünmek için emekli müezzini işinden atar.

-Oy uğruna türbanlıları reklam filmlerinde oynatıp ağlatır.

-Cami minaresindeki mahyaya siyasi mesaj yazdırır.

-İbadete  aylar önce açılmış olan Caminin resmi açılışını yapar.Aradan bir süre geçer yine açılış töreni yapar.

-İktidarın iş takipçiliğini yapıp komisyon,rüşvetalır.Bu işleri çevirdiği sosyete mekanlarının mescitlerinde namaz kılar.

Bkz. Dinbaz 3;

- “Bakıyorsunuz ’Diyaneti kaldıracağım’diyor. Diyanetle uğraşanın Şanlıurfa’ya gelmeye yüzü olur mu? Şanlıurfalı tevhit ehli Şanlıurfalı gelene; ’Önce Hazreti İbrahim’i öğren, Mescidi Aksa’yı öğren de gel’diyecek misiniz? Ona tevhit dersi verecek misiniz? La ilahe illallah ne demek öğretecek misiniz? Böyle gelenlere dersini verin gönderin ama zinhar oy vermeyin, destek vermeyin.”

- “Yahu Allah aşkına, ’Diyaneti kaldıracağım’diyene Adanalı izin verir mi? Buraya düşmanı yaklaştırmamış Adanalı. Buraya iman düşmanlarını yaklaştırır mı? Adanalı ayağa kalktı mı silleyi de iyi vurur. Vurmaya hazır mısınız?”

- “Geçen günlerde Bitlis’teydim. Bediüzzaman’ın doğduğu Bitlis’ten, Bediüzzaman’ı bağrına basan Isparta’ya selam getirdim.”

- Bediüzzaman’ı Isparta’ya süren zihniyet, şimdi ‘Diyanet’i kaldıralım’ diyor. Bediüzzaman Menderes’e yazdığı mektupta, ‘Bu millet hiçbir zaman kendi iradesiyle CHP’yi iktidara getirmeyecek’ dedi. CHP hiçbir zaman tek başına iktidar olmadı, olamayacak. Bediüzzaman’a eziyet eden CHP’ye oy vermek Ispartalı’ya yakışır mı?

- “Diyanet İşleri Başkanlığımız Kuran’ı Kerim’in Kürtçe mealini hazırladı. Ben de Anadolu’da gösterdim. Eşbaşkan ne dese beğenirsiniz. ’Bir tane Kürtçe meal gönderdi Diyanet, onu gösteriyor’. Diyanet İşleri Başkanlığımız gereken cevabı verdi. Binlerce meali hazırladı ve şehirlere gönderdiler. Millet gereken cevabı dağdakilerin diliyle değil, sandıkta 7 Haziran’da vermeli”.

- “Bunların başörtülü adayı da bir enteresan”.

- “Şu hale bak ya. Seçimde proje diye bula bula Diyanet’i kapatmayı bulmuşlar. İstiyorlar ki Diyanet kapansın, camiler cemaat sahipsiz kalsın. CHP camileri kapattı mı? Sattı mı? Buraları ahırlara çevirdi mi? Şimdi işte terör destekli olan partinin de derdi bu. Benim Vanlı kardeşim buna izin verir mi? Diyanetle birlikte şimdi imam hatiplere de göz dikmişler”.

- “Benim Kürt kardeşlerim dindardır. Benim Müslüman Kürt kardeşlerime Kabe’yi Taksim olarak gösterenlere gereken dersi verecek misiniz? Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor”.

- “Erkek evladım da katsayıya takıldı. Gitti Amerika’da lisans eğitimi aldı Harvard’da master yaptı. Hazmedemiyorlar. Kıskanıyorlar. Bunlar her fırsatta cami, kuran, başörtüsü düşmanlığı yapıyorlar”.

- “Bak dikkat edin, saf dediysek sanmayın namaz safı. Bunlarınki milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine saldırı safı. Hedeflerinde Diyanet, imam hatipler, Kabe var. Tek partili dönemde bunların yazarları, çizerleri ’Kabe Arap’ın olsun, bize Çankaya yeter’dediğini, şimdi de bölücü terör örgütünün arkasında olduğu parti, ‘Taksim işçilerin Kabesidir’ diyor. Sen ne nasipsizsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerimin tek Kabesi var”.

- “Ama bunlar tabii ki Diyanet’e düşman olacak, çünkü bunların dinle alakası yok. Dinle alakası olmayanın Diyanet’le alakası olur mu?”.

Meydanlarda cirit atıyor dinbazlar.Allah hepimizi dinbazların şerrinden  korusun. Amin.

Yazarın Diğer Yazıları