Bir kare fotoğraf sayfalarca yazıya bedeldir...



İkili telefon görüşmesi ile ilgili yayınladıkları bu fotoğrafla Beyaz Saray Tayyip Erdoğan’ın façasını yine fena halde bozdu. Ne de güzel gazlıyorlardı millete, “Erdoğan ABD Başkanı ile oldukça uzun bir görüşme yaptı. Suriye ile ilgili son gelişmeler hakkında akıl verdi. Erdoğan anlattı Obama dinledi”  diye.
Gördünüz mü?
Kimin kime ne anlattığını..
Yıllar önce Amerikalıları çok iyi tanıyan bir dostumdan dinlemiştim; ABD başkanları bir şeye çok kızdığında etrafındakilere “bana beyzbol sopamı getirin” diye bağırırmış.
Gerçekten, Obama’nın elinde Erdoğan ile konuşurken beyzbol sopası var mıydı?.. Onu bilmemizin imkanı yok. 
Belki de Beyaz Saray’da ustalar fotoğraf hilesi yaptılar. Fotoğrafın Beyaz Saray’ın internet sitesinde yayınlanmasının  ardından Beyaz Saray sözcüsü gazetecilerin ısrarlı sorularına hiç açıklık getirmemiş.
Bence, bu fotoğrafı Türkiye’de bilen tek bir kişi vardı.
Abdullah Gül.
Gül, bu fotoğrafın aslını bilmese, açıktan Tayyip Erdoğan’a malum çıkışı yapamazdı.
Bu fotoğrafın Yüksek Askeri Şura öncesinde yayınlanması da sizce çok manalı değil mi?
Hayatımın en kötü anılarıdır;
Irak işgali öncesi ve sonrasında dönemin Başbakanı Abdullah Gül’e Başkan Bush’un ve dönemin Dışişleri Bakanı Powell’ın yüksek ses tonu ile attığı fırçaları duymak. Avrupa Birliği müzakereleri sırasında  Avrupalı liderlerin Gül-Erdoğan ikilisine avaz avaz bağırmaları.
Yapılan müstemleke muamelesinde değişen bir şey yok!..
Beyaz Saray’ın fotoğrafının mesajı oldukça net.
“Deliğe süpürmeyin diye yalvarılan” Tayyip Erdoğan’ın kafasına beyzbol sopası ile vurulabilir.
ABD, Ahmet Davutoğlu’ndan kurtulmak isteyen Tayyip Erdoğan’a bir fotoğrafla üç-beş mesajı aynı anda verdi.
Demek ki;
İşler, öyle kasım kasım YAŞ masasının en baş köşesine tek başına oturup poz vermekle olmuyor. Sahte kabadayıların façasını böyle bozuyorlar.
YAŞ’ın sonuçları, Ahmet Davutoğlu’nun Barzani’den getireceği özel mesajların ne ölçüde kabul edileceği beyzbol sopasının akıbetini belirleyecek..



Gazetecilik hayatımda fotoğrafları ve görüntüleri çok önemsemişimdir. Bir kare fotoğraf ile sayfalarca anlatmaya çalıştığınız bir haberi daha etkili bir şekilde kitleye ulaştırırsınız. Bir kare fotoğrafın yaratacağı algı sizin bir köşe yazınızdan da etkili olabilir. Dün YAŞ toplantısı öncesinde Anıtkabir ziyareti esnasında arkadaşımız Fatih Erboz’un yakaladığı bu kare de o cinsten. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Necdet Özel saat ayarı yapıyorlar. Kimin saatinin kimin saatine uydurulduğunu 4 Ağustos’ta Şura kararları açıklandıktan sonra göreceğiz.
Sakın ha!..
Beyzbol sopasını gördükten sonra aklınıza “ikisi de saatlerini Washington’a göre ayarlıyorlar” diye bir düşünce geçmesin!..

Yazarın Diğer Yazıları