Belge arayanlar için!..

Saygıdeğer YENİÇAĞ okurları, yakın ilginize çok teşekkür ediyorum. Ankara'daki yoğun bazı işlerimden dolayı 2 yazı günümü(Pazar-Salı) atlamak zorunda kaldım. Özrümü kabul edin lütfen... Onun dışında merak ettiğiniz gibi herhangi bir sıkıntı -şimdilik- yok.

Bu arada fırsat bulup BBP lideri Mustafa Destici ile çok ilginizi çekeceğini düşündüğüm geniş bir söyleşi yaptım. Türk Milliyetçilerinin, Ülkücülerin 1 Kasım sonuçlarını sorgulayıp tartıştığı şu süreçte Destici'nin anlattıkları, yapmamız zorunlu hale gelen beyin fırtınalarına, öz eleştirilere büyük katkı sağlayacak. Mustafa Destici, flu bir dönemin perde arkasında kalan gerçekleri açık açık ve tüm samimiyetiyle YENİÇAĞ'a anlattı. Bazı kısa başlıklar vereyim;

* Ülkücü camiada seçim iş birlikleri neden yapılamadı?..

* 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP-BBP görüşmelerinde neler yaşandı?..

* Devlet Bahçeli, Mustafa Destici'ye telefon görüşmesinde neler söyledi? Sonrasında neler oldu?..

* Devlet Bahçeli ile yapılamayan telefon görüşmelerinin verilmeyen randevuların nedenleri...

* 7 Haziran sonrası- Kasım öncesinde neler yaşandı?..

* BBP, MHP'ye hangi şartları sundu veya herhangi bir şart öne sürdü mü?..

* Görüşmeleri sürdüren MHP kurmaylarının sıkıntıları nelerdi?..

* Devlet Bahçeli ne yaptı?.. 1 Kasım seçim iş birliğine hangi gerekçe ile "hayır" dedi?..

* MHP-BBP arasında gerçekleşemeyen iş birliklerinin sebeplerini kim biliyor?..

* 2015'te iki parti arasında çalışmalar yapıldığını duymuştunuz. Peki 2011 seçimleri öncesinde neler olmuş?.. Haberiniz var mı?..

Dahası var...

* 2000, 2007 ve 2014'te Ülkücü bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesinin önüne nasıl geçildi?..

* Tayyip Erdoğan'ın, 2007 yılında elindeki Cumhurbaşkanı adaylar listesinde kaç Ülkücünün ismi vardı?.. Ondan sonra neler oldu?.. Abdullah Gül yerine Ülkücü bir ismin Cumhurbaşkanı seçilmesine ramak kalmışken neler yaşandı?..

* 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ismi nasıl çıktı?.. Devlet Bahçeli ile Mustafa Destici arasında bu süreçte neler yaşandı? Telefon trafiklerinde neler konuşuldu?.. Bahçeli, Ülkücü bir ismin aday yapılması beklenirken, telefonda İhsanoğlu'nu nasıl savundu?..

***

Yaşanan tüm hayal kırıklarının bilinmeyen ve bilinemeyen sebepleri...

Gerçekleri size birinci ağızdan aktaracağım... Bazen içiniz çok yanarak, bazen de gözyaşlarınızı tutamayarak okuyacağınızdan eminim!..

Bölümler halinde takip edeceksiniz bu çarpıcı söyleşiyi...

İçinde seçim analizleri de bulacaksınız. Geleceğe dönük, Türk Milliyetçiliğinin bir araya gelip derlenip toparlanması için samimi önerileri de...

Rabbim izin verirse yarın başlayacağım.

Kalın sağlıcakla!..

 

Yazarın Diğer Yazıları