Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta

Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta

Yağ çekmeyen ve balon gibi kabaran pişi tarifinin püf noktaları

Tüm bu püf noktalarını uyguladığınızda, mükemmel bir sonuç elde edeceğinize emin olabilirsiniz. Balon gibi kabaran ve asla yağ çekmeyen leziz pişilerinizle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şaşırtabilirsiniz.

Pişi kızartırken en önemli püf noktalardan biri, pişinin balon gibi kabarması ve asla yağ çekmemesidir. Bu özellik, pişinin lezzetini ve hafifliğini korumasını sağlar. Peki, bu püf noktalarını nasıl uygulayabilirsiniz?

İlk olarak, pişi hamurunu hazırlarken dikkatli olmalısınız. Hamurunuzun kıvamı çok sert olmamalı, ancak çok da yumuşak olmamalıdır. İdeal bir kıvam için un miktarını yavaşça ekleyerek ve yoğurarak kontrol edebilirsiniz. Hamurunuzun kabarması için mayalanma süresine de dikkat etmelisiniz.

Kızartma işlemine geldiğinde, yağın sıcaklığı çok önemlidir. Pişilerinizi kızartmadan önce yağın yeterince ısındığından emin olun. Ayrıca, pişileri yağa bıraktıktan sonra sık sık karıştırmayın. Bu, pişinin kabarmasını engelleyebilir.

Pişilerinizi kızarttıktan sonra fazla yağını almak için bir kağıt havlu üzerine alabilirsiniz. Böylece pişilerinizin fazla yağ çekmesini engelleyebilirsiniz.

PİŞİ TARİFİ

Pişi için gereken malzemeler şu şekildedir;

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

hq720.jpg

PİŞİ NASIL YAPILIR?

  • Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.
  • Sütü, yumurtayı ve sıvı yağı ekleyin ve karıştırın.
  • Hamuru yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Kızgın yağda kızartın.
  • Pişiler kızardıktan sonra kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
  • Sıcak olarak servis yapın.

İlgili Haberler
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
Show TV'de isyan ettiren gelişme. Apar topar Sandık kokusu dizisinden ayrıldı
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evde bu teknikle aloe vera yetiştirmek çok kolay
Evde aloe vera yetiştirmenin yolu. Evde bu teknikle aloe vera yetiştirmek çok kolay
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Tahinin üzerine limon sıkılırsa ne oluyor? Tahin ve limonun bilinmeyen etkisi
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor
Patlıcan kızartırken deneyin. Kararmasını ve yağ çekmesini önlemeye yarıyor
Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin. Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış
Evde yaprak sarma pişirirken dikkat edin. Pirinç böyle eklenirse çok zararlıymış