Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?

Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?

Ayşe kadın fasulye fiyatları 100 TL'yi geçince birçok ev hanımı eski usul yöntemlere başvurdu ve kışlık taze fasulye saklamaya başladı. Peki taze fasulye nasıl saklanır?

Taze fasulyenin kışlık olarak saklanması, ev hanımlarının geleneksel yöntemlere başvurmasına neden olmaktadır. Özellikle de fiyatların yükselmesiyle birlikte, kendi taze fasulyelerini saklamak isteyenler için bu yöntemler oldukça önem kazanmaktadır.

PİŞMEMİŞ TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR?

  1. İlk olarak taze fasulyeleri bol suyla yıkayın ve kirlerinden arındırın.
  2. Ardından kağıt havlu yardımıyla fasulyeleri güzelce kurulayın.
  3. Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını çıkartın.
  4. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün ve bir kabın içerisinde toplanın.
  5. Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun.
  6. Poşetin içerisine pipet sokun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin.
  7. Pipetin diğer ucuyla poşetin içindeki havayı çekerek vakumlayın.
  8. Hazırladığınız poşetleri buzluğa yerleştirin. Bu poşetleri uzun bir süre saklayabilirsiniz.

maxresdefault-001.jpg

PİŞMİŞ TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR?

Fasulyeleri pişirdikten sonra saklamak istiyorsanız, bu adımları uygulayın;

  1. Öncelikle taze fasulyelerin sap kısımlarını kesin ve kılçıklarını ayıklayın.
  2. Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün.
  3. 2 adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri koyun. Üzerine taze fasulyeleri de ekleyin.
  5. İçerisine bir miktar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  6. Taze fasulyeleri kısık ateşte ortalama 12 dakika kadar pişirin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
  7. Fasulyeleri tamamen pişirmemeye dikkat edin. Rengi dönmeye başladığında ocaktan alın.
  8. Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin.
  9. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın.
  10. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin.
  11. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.

Kaynak: Lezzet.com.tr

İlgili Haberler
Yüzdeki istenmeyen tüy ve kılları yok etmeye yarayan 9 bitkisel yöntem
Yüzdeki istenmeyen tüy ve kılları yok etmeye yarayan 9 bitkisel yöntem
Muz çabuk mu kararıyor? Muzun 1 ay boyunca sağlam kalmasını sağlayan tüyo
Muz çabuk mu kararıyor? Muzun 1 ay boyunca sağlam kalmasını sağlayan tüyo
Özenle hasat ediliyor. Canan Karatay en sağlıklı besin diyerek önermişti
Özenle hasat ediliyor. Canan Karatay en sağlıklı besin diyerek önermişti
1 tutamı bile basuru yok ediyor! Meğer hazineyi yıllarca çöpe atarak hata yapmışız
1 tutamı bile basuru yok ediyor! Meğer hazineyi yıllarca çöpe atarak hata yapmışız
Turşu neden yumuşar? İşte kıtır kıtır turşu yapmanızı sağlayacak lezzet sırrı
Turşu neden yumuşar? İşte kıtır kıtır turşu yapmanızı sağlayacak lezzet sırrı
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
Birçok kişi yeşil fasulyeyle yapıldığına inanmıyor! Patates kızartmasına alternatifmiş
Poğaçaya lezzet katan tüyo! Fırından çıkarır çıkarmaz bunları yapmalısınız
Poğaçaya lezzet katan tüyo! Fırından çıkarır çıkarmaz bunları yapmalısınız
Bu tüyolara dikkat ederseniz biber dolmasında dağılma sorunu oluşmuyor
Bu tüyolara dikkat ederseniz biber dolmasında dağılma sorunu oluşmuyor
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Kavanoza bir tutam eklendiğinde turşu kıtır kıtır oluyor ve lezzeti daha da artıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Haşlanmış yumurtayı 1 saniyede soymanın yolu. Kesinlikle yöntem işe yarıyor
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Ödüllü aşçıların her zaman denediği yöntem. Mercimek çorbasına lezzet katan 10 teknik
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor
Yeşil fasulyeyi saklamanızı sağlayacak yöntem. Bozulmuyor ve 1 yıl boyunca taze kalıyor