İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak

İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak

İbrahim ustanın bu tüyosu sayesinde, artık evinizde mükemmel lezzette ve formda köfteler yapabileceksiniz

İbrahim usta, köfte yapımı konusunda uzmanlığı ile tanınan bir isimdir. Bugün sizlerle paylaşacağımız tüyo sayesinde, köftenin nasıl daha lezzetli hale getirilebileceğini öğreneceksiniz. İbrahim ustanın verdiği bu tüyo sayesinde köftenin küçülmesini engellemek mümkün olacak ve lezzeti adeta beşe katlanacak.

Saraymedya'daki bilgilere göre; İbrahim usta, yılların verdiği deneyimle köfte pişirmenin püf noktalarını paylaştı. İşte onun verdiği değerli bilgiler:

1. Doğru Malzeme Seçimi: İyi bir köfte yapmanın temelinde doğru malzeme seçimi yatar. Taze dana kıyma tercih etmek, köftenin lezzetini artıracaktır. Ayrıca kıymada yağ oranına dikkat etmek de önemlidir.

2. Yoğurma Tekniği: Kıyma ile diğer malzemeleri yoğururken nazik olmak ve fazla bastırmamak önemlidir. Yoğurma işlemi sırasında malzemelerin homojen bir şekilde karışması sağlanmalıdır.

3. Şekil Verme: Köftelerin şeklini verirken ellerinizi ıslatmak, köftenin dağılmaması ve düzgün bir şekil alması için oldukça faydalıdır.

4. Pişirme Tekniği: Köfteleri közde ya da mangalda pişirmek, onlara eşsiz bir aroma kazandırır. Ancak ev şartlarında fırın veya tavada da lezzetli köfteler yapmak mümkündür. Pişirme esnasında köftelerin sık sık çevrilmesi, her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar.

maxresdefault-002.jpg

Anne Köftesi İçin Gereken Malzemeler:

Yarım kilo Kuzu kıyma

2 adet patates

1 su bardağı domates rendesi

1 adet soğan

1 kırmızı biber

Maydanoz

3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta

Sıvı yağ

1 Çay kaşığı kırmızı biber

Yarım çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

Yarım su bardağı su

Anne Köftesi Yapılışı:

Derin bir kaba aldığımız kıymanın içerisine yumurta, tuz, sarımsak, maydanoz, baharatlar, rendelenmiş ve acı suyu çıkarılmış soğan ve galeta ununu alalım.

Özdeşleşmesi için iyice yoğuralım.

Yoğurulan kıymadan orta büyüklükte parçalar koparıp, köfte şeklini verelim.

Tavanın içerisine aldığımız az bir miktar sıvı yağ ısınınca, üzerine elma dilim kesmiş olduğumuz patatesleri kızartmak için koyalım.

Fırına da gireceği için çok kızartmamıza gerek yok.

Patateslerin ardından, köfteleri kısık ateşte hafifçe kızartalım.

Tavanın dibinde kalan yağı dökelim.

Neredeyse hiç yağsız olarak kızarmasını sağlayalım.

Yemeğimizin çok yağlı olması istediğimiz bir şey değildir.

Fırın tepsisinin altına köfteleri üzerine patatesleri döşeyelim.

Daha sonra sırasıyla iri doğranmış kırmızı biber, rendelenmiş domates, tuz ve su ilave edelim.

En üstüne köftelerin yanmaması için fırın kağıdı serelim.

Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında yarım saat pişirelim.

Afiyet Olsun.

İlgili Haberler
Vizesiz ve İstanbul'a çok yakın olan 5 Avrupa ülkesi. Akın akın ziyaret alıyorlar
Vizesiz ve İstanbul'a çok yakın olan 5 Avrupa ülkesi. Akın akın ziyaret alıyorlar
Sivaslı birçok köylü yoğurdu böyle hazırlıyor ve yoğurt taş gibi oluyor! Birçok kişi bilmiyordu
Sivaslı birçok köylü yoğurdu böyle hazırlıyor ve yoğurt taş gibi oluyor! Birçok kişi bilmiyordu
İbn-İ Sina'nın baş ucundan ayırmadığı baharat! 1 kaşığı bile beyni güçlendiriyor
İbn-İ Sina'nın baş ucundan ayırmadığı baharat! 1 kaşığı bile beyni güçlendiriyor
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Ayşe kadın fasulye Ayşe hanım olunca ev hanımları böyle saklamaya başladı! Fasulye nasıl saklanır?
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Balon gibi kabarıyor ve asla yağ çekmiyor. Pişi kızartırken denemeniz gereken püf nokta
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar