Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor

Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı! 1 hafta bile geçse bayatlamıyor

Tüm bu detaylara dikkat ederek pastane usulü açma poğaça yapabilir ve tazeliğini uzun süre koruyabilirsiniz

Açma poğaça, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Pastane usulü açma poğaça yapmanın sırrı ise bayatlamamasıdır. Evde yapılan açma poğaçalar genellikle birkaç saat içinde bayatlayabilirken, pastanelerdeki gibi uzun süre tazeliğini koruyabilen açma poğaçalar yapmak mümkün. İşte bu sırrın detayları...

Pastane Usulü Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kuru veya yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un (6-7 bardak kadar)
  • Araları için yumuşamış tereyağı veya margarini

maxresdefault-002.jpg

Pastane Usulü Açma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, maya ve şeker yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır.
  2. Üzerine tuz ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
  3. En son un ilavesiyle birlikte hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğrulur.
  4. Üzeri kapatılarak 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  5. Mayalanıp kabaran hamurdan avuç içi kadar bezeler alınıp yuvarlanır.
  6. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. (Ben tam 19 beze elde ettim)
  7. Bu bezelerin üzerine 1 çay kaşığı dolusu yumuşamış tereyağı veya margarin konulur (resim örneğindeki gibi)
  8. Birinci yağlanmış bezeden başlanarak hamur elle iyice açtırılıp ikiye katlanır. Ve resimdeki gibi aşağıdan yukarıya doğru sarılıp rulo haline getirilir.
  9. Bütün bezelere aynı işlem uygulandıktan sonra ilk yapılan rulo alınıp iki ucundan ters taraflara bükülerek uzatılır ve bir düğüm atılır.
  10. Hamurların hepsine şekil verildikten sonra 15 dk tepside mayalandırılır.
  11. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk kadar üzerleri kızarıncaya dek pişirilir.
  12. Fırından çıkarılan açmaların üzerine 3-5 dk kadar temiz bez örtülür ve sıcak sıcak servis edilir. Kesinlikle tel tel ayrılan yumuşacık açmalarınız olucaktır. Yapanlara şimdiden afiyet olsun

Kaynaklar: nefisyemektarifleri.com, youtube.com

İlgili Haberler
Vizesiz ve İstanbul'a çok yakın olan 5 Avrupa ülkesi. Akın akın ziyaret alıyorlar
Vizesiz ve İstanbul'a çok yakın olan 5 Avrupa ülkesi. Akın akın ziyaret alıyorlar
Sivaslı birçok köylü yoğurdu böyle hazırlıyor ve yoğurt taş gibi oluyor! Birçok kişi bilmiyordu
Sivaslı birçok köylü yoğurdu böyle hazırlıyor ve yoğurt taş gibi oluyor! Birçok kişi bilmiyordu
İbn-İ Sina'nın baş ucundan ayırmadığı baharat! 1 kaşığı bile beyni güçlendiriyor
İbn-İ Sina'nın baş ucundan ayırmadığı baharat! 1 kaşığı bile beyni güçlendiriyor
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
Salonda bakılması en kolay 5 çiçek! Ömürleri de çok uzun oluyor
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
NOW TV ünlü ekran yüzünü kaptırdı: Bundan sonra o kanalda ekrana çıkacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
İbrahim ustadan köftenin küçülmesini sağlayacak tüyo! Köftenin lezzeti beşe katlanacak
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Haziran ayında paraya boğulacak 3 burç! Zengin olacakları ve rahatlayacakları öğrenildi
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Barbunya pişirirken tencereye 1 adet ekleyin barbunya asla dağılmıyor ve kabuklanmıyor
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Akın akın İstanbul'dan göç alan Konya ilçesi belli oldu! İlçe nüfusu katlandı
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
Üzeri nar gibi kızaran tavuk pişirmenin tüyosu: Fırından çıkar çıkmaz lezzeti fark ediliyor
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
İzmir'in en ünlü lezzeti; İzmir köfteye lezzet katan tüyo! Böyle pişirilmeliymiş
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Fayanslar ayna gibi ışıl ışıl oluyor! Taşlaşmış fayansları parlatan en etkili temizlik sırrı
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Bamya böyle temizlenirse hem daha kolay temizleniyor hem de lezzeti katlanıyor
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Patates salatasını lezzetlendiren tüyo! Kaseye 1 kaşık eklemek yeterli oluyormuş
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Tarhana çorbası topaklanıyor mu? Çorbayı böyle pişirirseniz asla topaklanmıyor
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Uzun ömürlü kan grupları belli oldu. Diğer kan gruplarından çok daha sağlıklı oluyorlar
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Kendi baklavanızı kendiniz evde yapabilirsiniz; İşte bayramlık baklavanın hazırlanışı
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar
Eve örümcek sokmamak için bilmeniz gereken tüyo! Evde asla yuva yapamayacaklar